RÉSZLETES LEÍRÁS
Miért ajánljuk a BioTechUSA Multigrain Bread Baking Mix terméket?
- Gluténmentes1
- Élelmi rostban gazdag
- Vegán
- Alacsony telített zsírtartalmú
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz2
Gluténmentes sütőmix - nem csak gluténérzékenyeknek!
Készítsd el otthon saját kenyered a BioTechUSA Multigrain Baking Mix sütőkeverékkel!
Bár a kölesliszt; a zabpehelyliszt és az arany lenmagliszt már önmagukban tartalmaznak élelmi rostot; hogy egy igazán rostokban gazdag kenyeret kapjunk; bambuszrostot és útifűmaghéjat is adtunk a sütőmixhez. Ezen kívül pedig napraforgómag és tökmag is található az összetevők között.
Az elkészítéshez a sütőmixen kívül csak egy kis instant élesztőre és langyos vízre van szükséged. Egy alapos összedolgozás; pihentetés; formázás és már mehet is a sütőbe!
1Gluténmentes az Európai Unió szabályozásának megfelelően.
2Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A fogyasztásra kész termék abban az esetben felel meg az állításoknak (gluténmentes; vegán; élelmi rostban gazdag; alacsony telített zsírtartalmú; hozzáadott cukrot nem tartalmaz); amennyiben a feltét/töltelék is megfelel.
Kiknek ajánljuk a BioTechUSA Multigrain Bread Baking Mixet?
- Azoknak; akik imádják az otthon készített; frissen sült kenyeret.
- Azoknak; akik gluténmentes lisztkeveréket keresnek.
Mit tartalmaz egy adag BioTechUSA Multigrain Bread Baking Mix?
Egy kenyér (kb. 430 g) tápanyag tartalma3:
- 861 kcal
- 19 g zsír
- 114 g szénhidrát
- 64 g élelmirost
- 26 g fehérje
3A felhasználási javaslatnak megfelelően elkészítve.
A Multigrain Bread Baking Mix az összes többi BioTechUSA termékhez hasonlóan biztonságos; gondosan válogatott összetevőket tartalmaz.
Hogyan kell használni a BioTechUSA Multigrain Bread Baking Mixet?
Felhasználási javaslat 1 kenyér elkészítéséhez: 250 g lisztkeverékhez hozzáadunk 3;5 g instant élesztőt; majd 300 g langyos vízzel alaposan összedolgozzuk; majd a masszát meleg helyen lefedve kelesztjük 40-60 percig. Ezután száraz felületen formázzunk belőle veknit (kb. 17x10 cm) és ejtsünk 3-4 mély bevágást a tészta felületén; vékonyan bekenjük vízzel és sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 190 fokos sütőben készre sütjük. Sütési idő: alsó-felső sütés esetén 190 fok; 70 perc; légkeverés mellett 190 fok 50 perc. A kenyeret szobahőmérsékleten pihentetjük. Miután teljesen kihűlt; felszeleteljük és fogyasztásig szorosan lezárva száraz; hűvös helyen tároljuk.
FIGYELMEZTETÉSEK: A termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos; kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Elégtelen mennyiségű folyadék fogyasztása esetén a termék fulladást okozhat. Sok vízzel fogyassza; hogy a termék biztosan a gyomorba kerüljön. Nem ajánlott nyelési nehézségekkel küzdő egyének részére. Ismert alapbetegség; valamint gyógyszerszedés esetén; továbbá más rost termékkel történő együttes fogyasztása a terméknek nem javasolt!
Hogyan kell tárolni a BioTechUSA Multigrain Bread Baking Mixet?
Szorosan lezárva; hűvös; száraz helyen tárold.
ÖSSZETEVŐK
Kölesliszt; bambuszrost 11%; útifűmaghéjpor (Plantago ovata magból) 11%; zabpehelyliszt; hántoltnapraforgómag 5;1%; hántolt tökmag 5;1%; étkezési só; arany lenmagliszt.
Tejet; tojást; szóját; földimogyorót; zellert; puhatestűeket; kén-dioxidot és dióféléket tartalmazó élelmiszereket gyártó üzemben készült.
Tápérték adatok | |||
| 100 g porban | 1 kenyérben | RI* (1 kenyérben) |
Energia | 1441 kJ/344 kcal | 3603 kJ/861 kcal | 43% |
Zsír - amelyből telített zsírsavak | 7;8 g 1;3 g | 19 g 3;3 g | 28% 17% |
Szénhidrát - amelyből cukrok | 46 g 0;7 g | 114 g 1;8 g | 44% 2% |
Rost | 26 g | 64 g | ** |
Fehérje | 10 g | 26 g | 52% |
Só | 2;4 g | 6;0 g | 100% |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). **RI érték nincs meghatározva. |