Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Bicikli kormány és alkatrészei

Bicikli kormány stabil irányításhoz! Legújabb fejlesztésekkel és anyaghasználattal találsz széles kínálatot kerékpár kormányok között bicikli webshopunkban. Ebben a kategóriában találsz a kormányodhoz illő bicikli kormánymarkolatot, bicikli kormánybandázst, bicikli kormányszárt, bicikli kormány szarvat és a legjobb bicikli kormánycsapágyat több méretben. A bicikli kormányok többféle szögben hajlítottak és különböző szélességben kaphatók, hogy a legideálisabb legyen számodra a kormányzás. Hogyha használat közben szélesnek találod a bicikli kormányt a kormány végén letudsz vágni, hogy keskenyebb legyen.

A kormányalkatrész kategóriába a kormány, kormányszár, kormánycsapágy, kormányszarv / toldalék, és a kormányborítás, vagyis a bandázs és a markolat tartozik. Mivel a testünk három ponton érintkezik a kerékpárral, a pedállal, nyereggel és kormánnyal ezért a kormány helyzete, típusa, mérete és pontos beállítása nagyon fontos. A kormány nem csak a kényelemre és teljesítményre van hatással, hanem az irányítás is részben ezzel valósul meg.

 A kormány főbb típusai közé soroljuk az egyenes kormányt. Ennek a típusnak minimális hátra hajlítása van. A hajlított kormány kicsit komfortosabb, emeltebb testhelyzetet biztosít. Az országúti kormány más néven kos kormány lefelé teljesen sportos, áramvonalas testtartást biztosít. A triatlon vagy időfutam kormány előre ívelt és könyöktámasszal rendelkezik. A BMX kormány emeltebb és merevítve van a stabilitást biztosítva. A kényelmes hátrafele hajlított kormányt a cruiser vagy városi, hollandtípusú kerékpárokon találjuk meg.

A kormányszár, amely a kormány középső részén bilincsel rögzül, köti össze a villanyakat. A kormánybefogó átmérője egyenes kormányoknál 25,4  mm. Korábbi modelleknél 25,6-26 mm. Ez a két méret nem kompatibilis egymással. A kormányszárat mindig az adott típusú kormányhoz igazítsuk. Az elmúlt években szabványba lépett kormányszárakat illetően 31,8 mm átmérővel a kormánybefogó. így már a legtöbb kormányalkatrész csereszabatos.  A legújabb szabvány a 35 mm-es befogóátmérő. Néhány MTB és országúti kerékpárba találhatjuk meg ezt a befogószár átmérőt.

Egyenes kormányra felszerelhető kormányszarv, (toldalék) is. Ezzel több helyen találunk fogást kormányunkon, amivel emelkedőnél súlypontáthelyezéssel hatékonyabbak lehetünk. A kormányszarv 22,2 mm-es átlagméretű bilincsel rögzül a kormánycsőhöz.

Minden stílusban megtalálod a dynamic-sport.hu webáruházban számodra megfelelő kormányalkatrészt. Akár hegyikerékpározásra készülsz akár kényelmes családi bringázásra.

Kormányválasztásnál nagyon fontos az ergonómia. Számodra megfelelő kormány kiválasztásával hatunk a testhelyzetre. Ez fontos a súlypont és kerékpár irányítását illetően.  A kormány szélessége is számít, hiszen ez határozza meg mekkora test és karmozdulat kell irányváltáshoz, ami mondjuk, nagysebeséggel egy erdei szűk úton lefelé nagyon sokat számít.

Nézd meg a kerékpár kiegészítők, kerékpár szállítás legújabb kínálatát a Dynamic sport oldalán. Válaszd ki számodra legideálisabb bicikli ruházatot, és és élj a kedvezmény lehetőségével. Szép kártya elfogadóhely - ingyenes
csomagvisszaküldés
 - Garancia.