Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Biciklis mez

Ebben a kategóriában a legújabb technikai mezeket találod többféle kivitelben és felhasználásra. A biciklis mezek fő célja a kényelem és a teljesítmény javítása. Különféle jellemzőkkel rendelkeznek, mint például lélegző anyagok, nedvességelvezető tulajdonságok, anatómiailag kialakított panelek és párnázott betétek. Ezek az elemek hozzájárulnak a megfelelő hőszabályozáshoz, a súrlódás minimalizálásához és a rezgések csillapításához. A biciklis mezek számos stílusban és tervezésben érhetők el, hogy megfeleljenek a különböző kerékpározási igényeknek és preferenciáknak, görgess lejjebb és tudj meg többet!

Rendezés:

Mez NORTHWAVE ZÖLD/FEKETE

46.990 Ft 42.290 Ft
4.700 Ft

MEZ NORTHWAVE BOMB HOSSZÚ KÉK

23.490 Ft 21.090 Ft
2.400 Ft

MEZ NORTHWAVE BOMB RÖVID HOMOK

21.990 Ft 19.790 Ft
2.200 Ft

MEZ NORTHWAVE BOMB RÖVID HOMOK

21.990 Ft 19.790 Ft
2.200 Ft

 

A mai technikai ruházat annyira más lett akárcsak az 5 évvel korábban elérhető kerékpáros ruházatnál, hogy meglepődünk mi is milyen fejlesztések mennek végbe ebben az iparágban. Könnyű súlyuk ellenére a nyári ruhák masszív anyagból vannak, de kiválóan szellőznek. Az izzadságot már teljesen elvezetik és védik a bőrünket az UV sugárzástól.

 A téli ruházat pedig nem engedi be sem a szelet sem a vizet sem a hideget. Ezzel szemben melegen és szárazon tartja testünket. Ami feltűnt még a tesztelés során, hogy ezek a mai ruhák sokkal komfortosabbak. Nem szúrnak, nem vágnak, nem mozdulnak el a testen. Jó érzés bennük kerékpározni.  Mondanám, hogy 10 pont, de nem állt meg a fejlesztés.

A kerékpáros cipőknél már 30% a hatékonyság. 30%-al több erőt tudunk a hajtásra vinni patent pedállal és kerékpáros cipővel. Itt számítsunk arra, hogy minél komolyabb cipőt nézünk az annál szűkebb építésű lesz, hiszen a versenysportban minden mozdulatunkat a pedálra kell vetíteni. Ott már nem mozoghat feleslegesen lábunk a cipőben.

A sisak kiválasztásánál fejkerületünket vegyük figyelembe, amit a szemöldökünk fölött 1,5 cm-re mérjünk körbe. Ennek megfelelően válasszunk S – M – L – XL – XXL-es sisakot. Azért mert egy sisak tele van, szellőzőnyílásokkal nem veszít védelmi szintjéből és a nyári hőségben nagyon jóleső érzés, ha átjárja a levegő. A legtöbb sisakba már integrált hátsó világítás van beépítve, de ezt kiegészíthetjük bukósisakra szerelhető lámpával, illetve tehetünk a sisakra visszapillantó tükröt is. Van olyan gyártó, aki érzékelőt épít sisakjaiba és egy esésnél applikáció segítségével vészhívást indít telefonunkról egy megadott számra.

Milyen anyagból készülnek a biciklis mezek?

A legtöbb biciklis mez speciális technikai anyagokból készül, amelyek kényelmes viseletet, légáteresztést és teljesítményt biztosítanak. Az alábbiakban néhány gyakran használt anyagot sorolok fel:

Poliészter: ez az egyik leggyakrabban használt anyag a biciklis mezekben. Könnyű, tartós és jól szellőzik. Ráadásul gyorsan szárad, így segít elkerülni a nedves vagy verejtékes érzést a testen.

Elasztán (Spandex, Lycra): rugalmas anyag, amely lehetővé teszi a mez kényelmes és testhez simuló illeszkedését. Segít megőrizni a mez alakját és rugalmasságát és lehetővé teszi a szabad mozgást.

Nylon: strapabíró anyag, amely ellenáll az szakadásnak és a kopásnak. Tartós és könnyű, valamint jó nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkezik.

Merinó gyapjú: néhány biciklis mez merinó gyapjúból készülhet. Ez a természetes anyag rendkívül puha, hőszabályzó tulajdonságokkal rendelkezik és még nedvesen is melegen tart. A merinó gyapjú híres arról, hogy szagsemlegesítő tulajdonságokkal rendelkezik.

Hálós anyagok: A biciklis mezek gyakran tartalmaznak hálós paneleket vagy szellőző zónákat, amelyek lehetővé teszik a levegő szabad áramlását és a test hűvösen tartását. Ez különösen hasznos lehet meleg időjárási körülmények között.

Fontos megjegyezni, hogy a különböző gyártók és márkák eltérő anyagokat és technológiákat használhatnak a biciklis mezekben. Az anyagok választása általában a kényelem, a teljesítmény és az adott időjárási körülmények alapján történik.

Milyen típusú és stílusú biciklis mezek léteznek?

Számos típusú és stílusú biciklis mez létezik, amelyek a különböző kerékpáros tevékenységekhez és preferenciákhoz igazodnak. Íme néhány gyakori típus és stílus:

  • Rövid ujjú mez: ez a leggyakoribb típusú biciklis mez. Rövid ujjú, könnyű anyagból készül, és általában hosszabb hátrésszel rendelkezik, hogy takarja a hátat, amikor előrehajolsz a kerékpáron. Általánosan használt a közúti kerékpározásban és a hegyi kerékpározásban.
  • Ujjatlan mez: ez a típusú mez ujjatlan, és nyári időjárási körülményekre tervezték. Kiváló légáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik, és nagyobb mozgásszabadságot biztosít a karoknak.
  • Hosszú ujjú mez: a hosszú ujjú biciklis mezek jobb védelmet nyújtanak a hűvösebb időjárás ellen. Vastagabb anyagból készülnek, amely melegen tartja a testet. Néhány modell ujjvédelemmel rendelkezik a jobb kényelemért.
  • Szélálló vagy vízálló mez: ezek a mezek a szél elleni védelemre vagy a vízhatlan tulajdonságokra összpontosítanak. Gyakran kerékpározáshoz tervezik, amikor a hűvös vagy esős időjárás ellenére is kényelmesen szeretnél biciklizni.
  • MTB (hegyi kerékpáros) mez: az MTB mezek általában laza illeszkedéssel rendelkeznek, hogy jobb mozgásszabadságot és kényelmet biztosítsanak. Gyakran tartalmaznak extra zsebeket és erősített részeket a védőfelszerelések számára.
  • Retro stílusú mez: ezek a mezek régebbi kerékpáros stílusokat idéznek, például a klasszikus kerékpáros vagy vintage megjelenést. Gyakran figyelemreméltó mintákkal és színekkel rendelkeznek.

Ezenkívül a biciklis mezek különböző dizájnokkal és színekkel elérhetők. A gyártók sokféle lehetőséget kínálnak a stílus, az egyediség és az egyéni preferenciák kifejezésére a biciklis mezek révén.

Milyen szempontok alapján érdemes választanod?

Amikor biciklis mezt választasz, fontos figyelembe venni néhány szempontot, hogy megfelelően illeszkedjenek az igényeidhez és a kerékpározási körülményekhez.

A megfelelő méretű biciklis mez kényelmet és optimális mozgásszabadságot biztosít. A túl nagy vagy túl kicsi méretű mez nemcsak kényelmetlen lehet, hanem befolyásolhatja a teljesítményt is. Ellenőrizd a gyártó mérettáblázatát, és válassz olyan méretet, amely megfelel a tested méreteinek.

Az anyag minősége és tulajdonságai hatással vannak a kényelemre és a teljesítményre. Válassz olyan anyagot, amely lélegző és nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkezik, hogy szárazon és hűvösen maradj a kerékpározás során. Kerüld az anyagokat, amelyek nem engedik át a levegőt, és nehezen száradnak.

A biciklis mezek különböző funkcionális tulajdonságokkal rendelkezhetnek, például hálós panelek a szellőzésért, zsebek a tároláshoz, ragasztott varrások a kényelemért, fényvisszaverő elemek a láthatóságért stb. Fontolj meg olyan mezeket, amelyek megfelelnek az igényeidnek és a kerékpározási stílusodnak.

A kerékpározás körülményei alapján különböző típusú mezeket választhatsz. Ha hideg vagy esős időre készülsz, fontolj meg szélálló vagy vízálló mezeket. Meleg időben figyelj a jó szellőzésre és a nedvességelvezetésre.

A kényelem alapvető fontosságú a hosszabb kerékpározások során. Keresd a mezeket, amelyek kellemes tapintásúak, nem dörzsölik a bőrt, és rendelkeznek ergonomikus kialakítással. Ragaszkodj a lapos varratokhoz, amelyek csökkentik az irritációt.

Bár nem a legfontosabb, a stílus és a design is szerepet játszhat a mez választásakor. Válaszd ki azt a megjelenést és a színeket, amelyek tetszenek és összhangban vannak a személyes stílusoddal.

Mindezek a szempontok segítenek abban, hogy megtaláld a megfelelő biciklis mezt, amely kényelmes és hatékony lesz a kerékpározás során. Próbáld fel, ha van rá lehetőséged, olvass felhasználói véleményeket vagy kérj tanácsot tapasztalt kerékpárosoktól, bármilyen kérdésben a Dynamic Sport csapata is készséggel áll rendelkezésedre!

Van-e különbség a férfi és női biciklis mezek között?

Igen, általában vannak különbségek a férfi és női biciklis mezek között. Ezek a különbségek a következő területeket érintik:

A női biciklis mezek általában női testalkathoz és anatómiához vannak tervezve, míg a férfi mezek a férfi testalkathoz igazodnak. Például a női mezek általában szűkebb derékrésszel, hosszabb elülső részekkel és nagyobb mellbőséggel rendelkezhetnek. A női biciklis mezeknél a méretarányok mások lehetnek a férfiakhoz képest. A női méretválaszték általában figyelembe veszi a női testformák különbségeit, például a mell- és csípőméretek közötti eltéréseket. A női biciklis mezek gyakran rendelkezhetnek nőiesebb designnal és színekkel, amelyek a női kerékpárosok ízléséhez igazodnak. Ez lehet magában foglalja a virágos mintákat, élénk színeket és egyéb nőies elemeket. Néhány női biciklis mez olyan különleges megoldásokat tartalmazhat, amelyek a női test igényeire fókuszálnak, például párnázott betéteket vagy extra támogatást a mellbőséghez.

Fontos megjegyezni, hogy nem minden gyártó kínál különálló férfi és női biciklis mezeket. Néhány márka unisex mezeket tervez, amelyek rugalmasabbak lehetnek az illeszkedés szempontjából, és a kerékpárosok testalkatától függetlenül jól működhetnek. Mindig érdemes próbálni és összehasonlítani a különböző mezeket, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

Milyen funkcionális tulajdonságokkal rendelkeznek?

A biciklis mezek számos funkcionális tulajdonsággal rendelkezhetnek, amelyek a kényelmet, a teljesítményt és a kerékpározási élményt javítják. Az alábbiakban néhány gyakori funkcionális tulajdonságot mutatok be:

Lélegzőség és nedvességelvezetés

A jó minőségű biciklis mezek rendelkeznek lélegző anyagokkal és hálós panelekkel, amelyek segítik a levegőáramlást és a test hűvösen tartását. Emellett hatékonyan elvezetik a nedvességet és a verejtéket, így szárazon maradsz a hosszabb kerékpározások során is.

Stretch anyagok és ergonomikus kialakítás

A biciklis mezek általában rugalmas anyagokból készülnek, mint például a spandex vagy a lycra, amelyek segítenek a szabad mozgásban és a testhez simuló illeszkedésben. Ergonomikus kialakítással rendelkezhetnek, hogy jobban illeszkedjenek a kerékpározó testtartásához.

Ragasztott vagy lapos varratok

A kényelem érdekében a biciklis mezeknél gyakran használnak ragasztott vagy lapos varratokat, amelyek minimalizálják a súrlódást és irritációt. Ez különösen fontos a hosszabb távú vagy intenzív kerékpározás során, amikor csökkenteni szeretnéd a bőrirritáció kockázatát.

Zsebek és tárolási lehetőségek

Sok biciklis mez rendelkezik hátsó zsebekkel, amelyekben tárolhatod a kulcsokat, telefonodat, energiaszeleteket vagy más kisebb tárgyakat. Ez kényelmes megoldást nyújt a szükséges dolgok könnyű hozzáféréséhez kerékpározás közben.

Fényvisszaverő elemek

A biztonság érdekében néhány biciklis mez beépített fényvisszaverő elemekkel rendelkezik. Ezek a fényvisszaverő csíkok vagy logók segítenek a láthatóságban és növelik a kerékpáros biztonságát, különösen a sötétben vagy rossz látási viszonyok között.

Ezek csak néhány példák a biciklis mezek funkcionális tulajdonságaira. A konkrét mezek a gyártótól és a modelltől függően eltérő tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Fontos megfontolni az egyéni igényeket és előnyöket, amikor kiválasztasz egy biciklis mezt, hogy megfelelően támogassa a kerékpározási élményedet.

Milyen extra tulajdonságokat kínálnak a prémium kategóriás mezek?

A prémium kategóriás biciklis mezek általában számos extra tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek még magasabb szintű kényelmet, teljesítményt és stílust kínálnak. Az alábbiakban felsorolok néhány olyan extra tulajdonságot, amelyek gyakran megtalálhatóak a prémium kategóriás biciklis mezekben!

A prémium mezek kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek a legjobb lélegzést, nedvességelvezetést és tartósságot nyújtják. Ezek az anyagok lehetnek speciális fejlesztések, mint például a high-tech szintetikus szálak vagy a természetes rostok keverékei. A prémium kategóriás mezek általában könnyűek és nem korlátozzák a mozgás szabadságát. Az anyagok és azok összetételének optimalizálása révén minimalizálják a felesleges tömeget, ami kényelmesebb és hatékonyabb kerékpározási élményt eredményez. A prémium mezek gyakran kínálnak testre szabottabb és pontosabb illeszkedést. Ezek a mezek több méretben és/vagy testre formázott panelekkel rendelkezhetnek, hogy még jobban kövessék a kerékpáros testmozgását és testalkatát. Ez javíthatja a kényelmet és csökkentheti a súrlódást. A prémium biciklis mezek általában egyedi stílust és design-t kínálnak, amelyek a legfrissebb trendeket és kifinomultabb kialakítást követik. Ez magában foglalhatja az egyedi mintákat, a prémium minőségű logókat és a letisztult megjelenést.

Fontos megjegyezni, hogy a prémium kategóriás biciklis mezek általában magasabb árfekvésűek lehetnek, és nem minden funkcióra van szükséged ahhoz, hogy élvezd a kerékpározást. A prémium mezek inkább a professzionális vagy hobbi kerékpárosok számára ajánlottak, akik extrém kényelmet és teljesítményt keresnek. A Dynamic Sportnál SZÉP-kártyával is tudsz fizetni, olvass erről többet itt.

Mi alapján válaszd ki a megfelelő méretet?

A megfelelő méret kiválasztása nagyon fontos a biciklis mezek esetében, mivel ez hozzájárul a kényelemhez, a mozgásszabadsághoz és a teljesítményhez. A következő lépések segítenek meghatározni a megfelelő méretet a biciklis mezhez:

  • Mérj: Használj egy mérőszalagot vagy egy rugalmas zsinórt, hogy lemérd a testalkatodat. A fontos méretek közé tartoznak a mellbőség, a derékbőség, a csípőbőség, a karhossz és a testmagasság. Ezek az adatok segítenek az alapvető mérettáblázatokban és a gyártók méretre vonatkozó ajánlásaiban való eligazodásban.
  • Mérettáblázatok ellenőrzése: A gyártók általában mérettáblázatokat biztosítanak a mezeikhez, amelyek segítenek megtalálni a megfelelő méretet a testalkatod alapján. Nézd meg a gyártó weboldalát vagy keresd meg a konkrét biciklis mez mérettáblázatát az online kereskedők oldalain. Figyelj arra, hogy a mérettáblázatok és a méret jelölések eltérhetnek a márkák között, így mindig ellenőrizd az adott márka ajánlásait.
  • Próbálj fel több méretet: Ha lehetőséged van rá, próbálj fel több méretet a kiválasztott biciklis mezből. Minden márka és modell eltérő lehet az illeszkedést illetően, és személyenként is változhat az előnyösebb méret. Tartsd szem előtt, hogy a biciklis mezeknek általában testhez simuló illeszkedésük van, de mégis mozgásszabadságot kell biztosítaniuk a tekerés közben.
  • Figyelj az illeszkedésre: Amikor felpróbálod a biciklis mezt, figyeld meg, hogy hogyan illeszkedik a testedhez. A meznek elég szorosnak kell lennie, hogy ne lógjon vagy csússzon le, de nem szabad túl szorosnak vagy kényelmetlennek se lennie. Győződj meg arról, hogy a varratok és a szegélyek nem dörzsölik vagy irritálják a bőrödet. Próbáld ki különböző testmozgásokat, például a kar emelését vagy a hajlítást, hogy meggyőződj arról, van-e elegendő mozgásszabadságod a kiválasztott méretben.
  • Kérj segítséget: Ha bizonytalan vagy a méret kiválasztásában, kérj segítséget egy szakértőtől, például a Dynamic Sport csapatától! Sok évnyi tapasztalattal rendelkezünk a méretkiválasztás terén és szívesen segítünk megtalálni a legmegfelelőbb méretet a testedhez és az adott márka/modellhez.

Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy a megfelelő méret kiválasztása egyéni lehet és attól függ, hogy milyen kényelmesen és jól érzed magad a biciklis mezben tekerés közben. Az alapos méretvizsgálat és a kipróbálás segít abban, hogy megtaláld a neked legmegfelelőbb méretet.

Milyen karbantartási, ápolást igényelnek a biciklis mezek?

A biciklis mezek megfelelő karbantartása hosszabb élettartamot és jobb teljesítményt eredményez.

A biciklis mezeket rendszeresen mosd ki, hogy eltávolítsd a koszt, izzadságot és egyéb szennyeződéseket. Olvasd el a gyártó által javasolt mosási utasításokat, és tartsd be azokat. Általában javasolják a mezek hideg vízben való mosását, a mosógépben való mosás helyett kézi mosást, valamint a lágy mosószerek használatát. A programot és centrifugálási sebességet is be kell állítani a gyártó utasításainak megfelelően. A biciklis mezeket lehetőleg levegőn szárítsd, ne pedig közvetlen hőforrás közelében, mint például a radiátor vagy a szárítógép. A mezeket ne tedd ki közvetlen napfénynek hosszabb ideig, mert ez károsíthatja az anyagokat. Ha mosógépben mosod a biciklis mezt, érdemes használni mosózsákot vagy egy speciális biciklis meztartót, amely megvédi a mezt a sérülésektől és megakadályozza a varratok megrongálódását. Kerüld a vegyszerek használatát, például fehérítőt vagy erős tisztítószereket a biciklis mezekkel kapcsolatban. Ezek károsíthatják az anyagokat és csökkenthetik a teljesítményüket. Ellenőrizd rendszeresen a biciklis mezeidet, hogy észrevegyél esetleges sérüléseket, kopást vagy szakadást. Ha találsz problémát, javítsd meg vagy cseréld ki időben, hogy elkerüld a további károkat.

Ezek az általános karbantartási intézkedések, amelyek segíthetnek megőrizni a biciklis mezek minőségét és teljesítményét. Fontos azonban megjegyezni, hogy mindig olvasd el a gyártó által javasolt karbantartási útmutatókat, mivel a különböző mezek és anyagok eltérő gondozást igényelhetnek.

Milyen árkategóriákban vásárolhatók biciklis mezek?

A biciklis mezek ára széles skálán mozoghat, és több tényezőtől függ, például a márkától, a minőségtől, a stílustól és az extra tulajdonságoktól. Általában az alábbi árkategóriákban találhatsz biciklis mezeket:

Alacsonyabb árkategória: Ez az árkategória a legkedvezőbb árkategória, ahol olcsóbb biciklis mezeket találsz. Ezek általában alapvető funkciókkal és kevésbé technikai anyagokkal rendelkeznek.

Közép árkategória: Ez a középső árkategória, ahol már találhatsz magasabb minőségű biciklis mezeket. Ezek a mezek jobb anyagokból készülnek, rendelkeznek néhány speciális tulajdonsággal, például légáteresztő panelekkel vagy ergonómikus kialakítással.

Prémium kategória: A prémium kategóriába tartozó biciklis mezek a legmagasabb minőséget és technikai funkciókat kínálják. Ezek a mezek speciális anyagokból készülnek, tökéletes illeszkedéssel, kifinomult szellőzéssel és extra kényelmi funkciókkal rendelkeznek.

Fontos megjegyezni, hogy az árak változhatnak az idővel, az új kollekciók megjelenésével és a márka vagy üzlet politikájától függően. Emellett lehetőség van a kiárusításokra és kedvezményekre is, amelyek csökkenthetik a biciklis mezek árait.

AJÁNLÓ

A tökéletes biciklis mezhez, a legjobb sport bicikli dukál. Olvasd el korábbi blogbejegyzéseinket, erről a témáról!

A Dynamic Sportnál SZÉP-kártyával is tudsz fizetni. Tudj, meg többet az alábbi blogbejegyzésünkből!

Akármennyire is okos már a telefonunk egy megbízható, csúcs minőségű GPS Computer elengedhetetlen lesz a kerékpározáshoz. Miért is? Most kiderül!