Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Trekking kerék

Ismerd meg a 29 colos trekking fűzött kerékkel a kiváló teljesítmény és kényelem szimbiózisát. Robusztus kialakítása és precíz fűzése ideális választássá teszi minden túra és városi kalandhoz. Tegyél szert a tökéletes egyensúlyra a stílus és funkcionalitás között kerékpár webáruházunkban! További hasznos trekking kerék információkért görgess le!

Rendezés:

Kerék az egyik legfontosabb része a kerékpárnak. Összeköt minket az úttal a bringánkat pedig a hajtással, kormányzással, de a fékút is ideköthető a gumiválasztás miatt.

Külső gumiköpenyt különböző felhasználási területre találunk. MTB köpeny, országúti köpeny, trekking köpeny, cross trekking köpeny, BMX köpeny, gravel köpeny, cycle cross köpen, ebike köpeny, defektmentes köpeny több méretben és mintázattal kapható a Dynamic sport webshopban.

MTB belső, országúti belső, trekking belső, cross trekking belső, BMX belső, gravel belső, cycle cross belső, ebike belső, defektmentes belső tömlő szinten minden méretben található áruházunkban.

Fűzött kerék hozzájuk tartozó gyorszár vagy átütőtengely, amit keresel? Több méretben tárcsafék és v-fék felnivel szerelten szettben is rendelkezésre áll. Felni, abroncs, első kerékagy, hátsókerékagy, kerékagy szett, felniszalag, küllő, és alkatrész széles választékát találod webshopunkban. Acél fűzött kerék, alumínium fűzött kerék, karbon fűzött kerék külön és szettben is kapható.

Ezektől a gyártóktól találsz gumit, kereket, alkatrészt a Dynamic sport áruházban: CST, Deestone, Freedom, Panaracer, Compass, Slime, Joe's No-Flats, Ritchey, Velotech, WTB, Merida, Ryde, Vuelta, a2Z, Acor, Sunrace, Zoggie, Zipp, Sturmey Archer, FUNN, Quando, Bikefun, Sapim.

 

A „29” colos kerék

A "29 colos" kerékátmérő az egyik legnépszerűbb méret a mountain bike és trekking kerékpároknál. Ez a méret a kerék teljes átmérőjét jelzi, amelyet hüvelykben mérünk. Az ilyen típusú kerékméret elterjedése a 26 és 27,5 colos kerékméretek alternatívájaként és kiegészítéseként jelent meg.

A 29 colos kerékméret előnyei közé tartozik a jobb gördülési teljesítmény és az általános stabilitás növekedése. A nagyobb átmérő segít átlendülni a kisebb akadályokon, például gyökereken vagy köveken, ami különösen fontos lehet terepkerékpározás során. Emellett a nagyobb kerékméret segíthet abban, hogy a kerékpár jobban kezelje a rázkódást és simábban guruljon az egyenetlen terepen.

A 29 colos méret különösen elterjedt a mountain bike kategóriában, de egyre gyakrabban alkalmazzák trekking kerékpárokon is. A trekking kerékpárok esetében ez a méret kombinálja a városi közlekedéshez való alkalmazkodóképességet és a könnyű terepen való megfelelő teljesítményt.

A kerékméret kiválasztásakor más tényezőket is figyelembe kell venni, például a kerékpár típusát, a tervezett használatot, és a saját testméretedet. Mindazonáltal a 29 colos méret népszerűségét az általános teljesítménye és alkalmazkodóképessége erősíti meg, különösen, ha változatos terepen szeretnél kerékpározni.

 

A Trekking fűzött kerék

A "trekking fűzött kerék" kifejezés egy olyan kerékalkatrészre utal, amelyet kifejezetten trekking kerékpárokhoz terveztek. A trekking kerékpárok egy specifikus kategóriáját alkotják, és olyan tervezési jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hatékonyan teljesítsenek városi közlekedési környezetben, valamint könnyű terepen és hosszabb távú túrákon is.

Néhány kulcsfontosságú jellemzője a trekking kerékpároknak és ennek megfelelően a "trekking fűzött keréknek":

Városi közlekedés: A trekking kerékpárok elsődlegesen a városi közlekedéshez lettek tervezve. Ezek rendelkeznek olyan vázgeometriával és üléspozícióval, amelyek kényelmet és hatékonyságot biztosítanak a városi utakon való közlekedés során.

Könnyű terep: Bár a trekking kerékpárok városi használatra optimalizáltak, képesek könnyű terepen is megállni a helyüket. Az útviszonyok változhatnak, és a trekking fűzött kerék alkalmas a „rázósabb” terepek kezelésére is.

Fűzött kialakítás: A "fűzött kerék" kifejezés arra utal, hogy a kerék küllőkből, küllőkkel és kerékagyakkal van összeállítva. Ez egy erős és tartós konstrukciót eredményez, amely ellenállhat a városi utak kopásának és a könnyű terep kihívásainak is.

Tapadás és simaság: A trekking fűzött kerék általában olyan gumiabroncsokkal rendelkezik, amelyek kiegyensúlyozzák a tapadást és a simaságot. Ez segíthet a kényelmes és hatékony kerékpározásban városban, valamint terepen is.

Kiegészítők kompatibilitása: Ezek a kerékpárok gyakran felszerelhetők kiegészítőkkel, például sárvédőkkel, csomagtartókkal és világítási rendszerekkel, hogy növeljék a mindennapi funkcionalitást és használhatóságot.

A "trekking fűzött kerék" tehát egy olyan alkatrész, amelyet a trekking kerékpárokhoz terveztek, és ideális választást jelenthetnek azoknak, akik városi és könnyű terepi kerékpározásra egyaránt szeretnének felkészülni.

 

A fűzött kerék jellemzői és szerkezete

A "fűzött kerék" kifejezés arra utal, hogy a kerék küllőkből, küllőkkel és kerékagyakkal van összeállítva. Ez a kerékfelépítés egy hagyományos és megbízható konstrukció, amely számos előnnyel rendelkezik a kerékpározás során.

Mutatunk néhány hasznos infót a fűzött kerékről:

Küllők: A küllők a kerék kialakításának alapvető elemei, és azok a vékony rudak vagy drótok, amelyek összekötik a kerék középső részét, azaz a kerékagyakat, a külső peremmel, a felnivel. A küllők száma és elrendezése befolyásolhatja a kerék szilárdságát és stabilitását.

Kerékagyak: A kerékagyak a küllőkhöz csatlakoznak, és a kerék forgását teszik lehetővé. A kerékagyaknak szilárdnak és strapabírónak kell lenniük, mivel a küllők és a terhelés közvetlenül rájuk nehezednek.

Fűzés módja: A küllők fűzése vagy összekapcsolása lehetőséget ad a kerék szilárdságának és stabilitásának ellenőrzésére. A szakszerű fűzés lehetővé teszi a kerék egyenletes és kiegyensúlyozott forgását, minimalizálva a súlyeloszlásból adódó hibákat.

Erős és tartós konstrukció: A fűzött kerék konstrukciója erős és tartós. Ezáltal ellenáll a terhelésnek, lökéseknek és más külső hatásoknak, amelyekkel a kerékpár találkozhat a különböző terepviszonyokon. Ez különösen fontos terepkerékpározásnál és városi közlekedésnél is.

Stabilitás: A fűzött kerék stabilitást és kiegyensúlyozott teljesítményt biztosít. A szilárd fűzés és az erős kerékagyak segítenek elkerülni a kerékpár vibrációját és az egyenetlen forgást.

Javíthatóság: Ha a küllők vagy a kerékagyak megsérülnek, a fűzött kerék könnyen javítható és karbantartható. Ez a rugalmasság előnyös lehet, különösen hosszabb távú túrák vagy terepkerékpározás során, ahol a kopás és sérülés gyakoribb lehet.

A fűzött kerék tehát a hagyományos és megbízható keréképítés egyik formája, amely az erős és tartós konstrukció miatt ideális választás lehet a különböző kerékpározási körülményekhez.

 

A trekking gumiabroncs jellemzői

A trekking kerékpárokhoz használt gumik jelentős szerepet játszanak a kerékpár teljesítményében és alkalmazkodóképességében. Az abroncsok típusa és mintázata kritikus tényezők, amelyek befolyásolhatják a tapadást, gördülési ellenállást és a kényelmet különböző terepviszonyokon.

Ezek a leghasznosabb infók, ha többet szeretnél tudni a trekking kerékpárok gumijairól:

Abroncs Típusa

A trekking kerékpárok általában sima vagy kevésbé agresszív mintázatú abroncsokkal rendelkeznek. Ezek a típusok kiválóan alkalmasak aszfalton, murván, és könnyű terepen való közlekedésre. A sima abroncsok alacsony gördülési ellenállást és kényelmes vezetési élményt biztosítanak városi környezetben.

Mintázat

A gumik mintázata meghatározza, hogy mennyire agresszív a tapadás terepen. A trekking kerékpároknál általában kevésbé mély mintázat található, ami segít a sima útfelületeken történő gördülésben, miközben még mindig lehetővé teszi a megfelelő tapadást enyhe terepen is.

Méret

Az abroncsok mérete is számít. A trekking kerékpárokon általában közepes vagy nagyobb átmérőjű abroncsokat alkalmaznak a stabilabb teljesítmény és a kiegyensúlyozott vezetés érdekében. A méret jelölése általában a kerékátmérőt és a gumiszélességet mutatja meg.

Üzemi nyomás

Az abroncsok üzemi nyomása fontos tényező a kerékpár teljesítményében. A megfelelő nyomás beállítása segít optimalizálni a tapadást és a gördülési ellenállást.

Többszörös Felhasználás

A trekking kerékpárok tervezésénél gyakran figyelembe veszik, hogy a kerékpárt többféle terepen használják. Ennek megfelelően az abroncsok olyan kiegyensúlyozott mintázattal rendelkeznek, amelyek megfelelnek az aszfalt, murva és könnyű terep igényeinek is.

Védőrétegek

Néhány trekking abroncs tartalmazhat védőrétegeket, amelyek csökkentik a defekt kockázatát. Ezek a rétegek segíthetnek a túrázás során, különösen, ha változatos terepviszonyokra számítasz.

A megfelelő abroncsok kiválasztása tehát lehetővé teszi, hogy a trekking kerékpár optimálisan teljesítsen különböző terepviszonyokon és a városi közlekedés során. A sima vagy kevésbé agresszív mintázatú gumik általában a trekking kerékpározás sokoldalúságát és kényelmét szolgálják.

 

A Trekking kerék befolyásoló tényezői

A kerékalkatrészek anyagai, például a felnik, a küllők és a kerékagyak anyaga jelentős hatással van a kerék teljesítményére és tulajdonságaira. Az anyagok megválasztása befolyásolja a súlyt, a tartósságot, a merevséget és az általános teljesítményt.

Az alábbiakban részletesebben is megmutatjuk, hogy milyen szerepet játszanak az egyes anyagok a kerékalkatrészekben:

Felnik

   - Alumínium: Az alumínium egy gyakran használt anyag a kerékfelniknél. Könnyű, ami hozzájárul a kerék összsúlyának csökkentéséhez, és általánosságban jó merevséget biztosít.

   - Acél: Az acél felnik rendkívül tartósak és erősek, de nehezebbek az alumíniumnál. Általában nehéz terepkerékpárokon vagy terheléses kerékpárokon találhatók.

Küllők

   - Rozsdamentes acél: Ez a könnyű és erős anyag hasznos a küllők készítésénél, mivel ellenáll a korróziónak.

   - Alumínium: Alacsonyabb súlyú és jó merevséget biztosít. Könnyebb terhek és városi kerékpározás esetén gyakran alkalmazzák.

Kerékagyak

   - Alumínium: Könnyű és ellenáll a korróziónak, ideális a könnyű trekking és városi kerékpárokhoz.

   - Nemesacél: Nagy szilárdsággal rendelkezik, de nehezebb az alumíniumnál. Terheléses terepkerékpárokhoz és túrázó kerékpárokhoz alkalmazzák gyakran.

Az anyagok kiválasztása egyensúlyozott döntést igényel a keréktervezés során, figyelembe véve a kerékpár típusát, a tervezett felhasználást és az elvárt teljesítményt.

 

A Trekking kerék és a fékrendszer kapcsolata

A fékrendszer a kerékpár egyik legkritikusabb eleme, és kulcsfontosságú szerepet játszik a biztonságban és a vezetési élményben. Amikor a trekking kerékpárokról van szó, a fékrendszer választása nagymértékben befolyásolja a kerékpár teljesítményét különböző környezetekben.

A trekking kerékpárok esetében a féktárcsák alkalmazásának számos előnye mutatható ki. Először is, a féktárcsák hatékonyabb fékezést biztosítanak a kerékpárnak, különösen változatos terepen és körülmények között. A tárcsafékrendszer nagyobb fékerőt és precíziót kínál, ami különösen fontos lehet hegyi lejtőkön vagy nedves, csúszós útfelületeken.

Kiválóan alkalmazkodnak különböző terepviszonyokhoz, beleértve az aszfaltot, murvát és könnyű terepet is. Ez lehetővé teszi a trekking kerékpár használatát városi közlekedéshez és terepkerékpározáshoz egyaránt, biztosítva a rugalmasságot a felhasználók számára. Mivel nincs olyan részük, amely közvetlenül a földet éri, így kevésbé érintkeznek a kerékpározás során felvett kosszal és sárral. Ez elősegíti a kevesebb kopást és hosszabb élettartamot, miközben könnyebb tisztítást és karbantartást tesz lehetővé.

Az egyenletes teljesítmény szintén kiemelkedő előnye a féktárcsáknak. Jobban hűtenek, és kevésbé hajlamosak a fékveszteségre hosszú, meredek lejtőkön vagy hosszú fékezési szakaszokon, ami lehetővé teszi az egyenletes és hatékony fékezést hosszú távokon is. Az erőátvitel is kiegyensúlyozottabb a féktárcsáknál, mivel az erő közvetlenül a tárcsára történik, így mindkét kerék felületén egyenletes erőeloszlást biztosít. Ez növeli a vezetési stabilitást és csökkenti az esetleges blokkolások vagy kivágódások kockázatát.

Végül, a féktárcsákat könnyen lehet állítani és karbantartani, beleértve a könnyű cserélhetőséget és az egyszerű állítási lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a saját kerékpárjukhoz alkalmazzák az igényeiknek megfelelő fékezési érzetet. Ezek az előnyök kiemelik a féktárcsák sokoldalúságát és hatékonyságát a trekking kerékpárok esetében, különösen azoknak, akik változatos terepen és körülmények között kívánnak kerékpározni.

 

Erre figyelj a Trekking kerék vásárlás előtt!

A kerék kompatibilitása a kerékpárral számos szempontot ölel fel, és kulcsfontosságú tényező a megfelelő teljesítmény és a biztonságos használat szempontjából.

A kerék kiválasztásakor különböző kompatibilitási tényezőket kell figyelembe venni, hogy biztosítsuk a zökkenőmentes működést és optimalizált teljesítményt a kerékpáron. Az elsődleges szempontok közé tartozik a vázkompatibilitás, amely magában foglalja, hogy a keréknek meg kell felelnie a kerékpár vázához tervezett méreteknek és geometriának. Ezen belül fontos megfelelni a váz specifikációinak, beleértve a kerékméreteket, például 26 col, 27.5 col, vagy 29 col, valamint a tengelytípus, mint például a QR (Quick Release) vagy az átütő tengely típusa.

A váltórendszer kompatibilitása szintén kritikus tényező, mivel a keréknek összhangban kell lennie a kerékpár váltórendszerének típusával (pl. Shimano, SRAM) és a sebességek számával. A hátsó kerék esetén figyelembe kell venni a hátsó fogaskerék agy szélességét és a hátsó váltórendszer kompatibilitását, továbbá az esetleges átütő tengely vagy speciális rendszerek is befolyásolhatják a váltórendszer kompatibilitását.

A fékrendszer kompatibilitása szintén kulcsfontosságú, hiszen a keréknek meg kell felelnie a választott féktípusnak, legyen az hidraulikus tárcsafék, mechanikus tárcsafék vagy V-fék. A tárcsafékek esetén a tárcsafék agy (rotor) méretének és rögzítési típusának szerepe is kiemelkedő. Ezen túlmenően a kerék felszerelhetőségét a váltó- és fékrendszert rögzítőblokkokkal vagy egyéb tartozékokkal is meg kell vizsgálni.

A gumiabroncs és belső gumikompatibilitásnak is figyelmet kell szentelni, mivel a kerék mérete és kialakítása befolyásolhatja a gumiabroncsok méretét és típusát. Meg kell vizsgálni, hogy a kiválasztott kerék alkalmas-e a tervezett gumiabroncsok felszerelésére, és a kerék belső szélességének megfelelően támogatja-e az optimális gumiabroncsprofil kialakítását.

A kompatibilitás ellenőrzése elkerüli a kellemetlenségeket, mint például a nem megfelelően illeszkedő kerék felszereléséből adódó problémákat, a rossz teljesítményt és a biztonsági kockázatokat. Ezért érdemes mindig gondosan tanulmányozni a kerék specifikációit és a kerékpár gyártó által megadott ajánlásokat a megfelelő választás érdekében.