Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Biciklis szemüveg

Ebben a kategóriában a legújabb technikai szemüvegeket találod többféle kivitelben és felhasználásra. Biciklizés közben a megfelelő látás és szemvédelem kulcsfontosságú a kényelem, biztonság és teljesítmény szempontjából. Ebben a tekintetben a biciklis szemüvegek jelentős szerepet játszanak, mivel nemcsak védelmet nyújtanak a napfény, a por és a szél ellen, hanem optimalizálják a látást és növelik a látóviszonyokat különböző körülmények között.  A Dynamic Sportnál a biciklis szemüvegek széles választékban érhetők el, a kezdő szinttől a prémium kategóriáig, görgess lejjebb és tudj meg mindent!

Rendezés:

Szemüveg BIKEFUN AIRJET - 6226

11.990 Ft 10.790 Ft
1.200 Ft

 

 

A biciklis szemüvegek egyre népszerűbbek a kerékpárosok körében és számos változatos lehetőséget kínálnak a stílus, a funkcionalitás és a kényelem terén.

Segítenek megvédeni a szemet a káros napsugaraktól, a szél okozta irritációtól és a portól, miközben javítják a látást, minimalizálják a vakítást és növelik a kontrasztot. Továbbá, a speciális funkciók, mint például a polarizált lencsék, amelyek csökkentik a fényvisszaverődést és javítják a látást víz- vagy hófelületeken, további előnyöket kínálnak a biciklizés során.

Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb biciklis szemüveget válaszd ki, fontos figyelembe venni a kerékpározási körülményeket, az egyéni preferenciákat és az igényeket. A megfelelő szemüveg segítséget nyújt abban, hogy a biciklizés teljes élmény legyen, és biztonságosan élvezhesd a kerékpározást a legjobb látással és védelemmel.

Milyen előnyei vannak a biciklis szemüvegeknek a hagyományos szemüvegekhez képest?

A biciklis szemüvegeknek számos előnye van a hagyományos szemüvegekhez képest a kerékpározás során. Legfőbb előnyük. a következők:

Védelem a szemeknek: A biciklis szemüvegek speciális lencsékkel rendelkeznek, amelyek védelmet nyújtanak a napfény káros UV-sugarai ellen. Ez segít csökkenteni a szemfáradtságot és a károsító hatásokat, mint például a szem kipirosodását és irritációját.

Szélvédelem: A biciklizés során jelentős szélhatás érheti a szemeket, ami szárazságot és kényelmetlenséget okozhat. A biciklis szemüvegek keretei és lencséi hatékonyan védik a szemet a szél által okozott kellemetlenségektől, így biztosítva a kényelmet és a jobb teljesítményt.

Por és szennyeződés elleni védelem: A biciklizés során por, szennyeződés és rovarok kerülhetnek a szembe, ami nemcsak kellemetlen, hanem veszélyes is lehet. A biciklis szemüvegek segítenek megakadályozni ezeket a szennyeződéseket, védelmet nyújtva a szemeknek.

Jobb perifériás látás: A biciklis szemüvegek lencséi nagyobb látómezőt biztosíthatnak, mint a hagyományos szemüvegek. Ez lehetővé teszi a jobb perifériás látást, ami különösen fontos a forgalomban való biztonságos mozgáshoz.

Tartósság és strapabírás: Általában erős és könnyű anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a rázkódásoknak és az ütéseknek. Ez biztosítja, hogy a szemüvegek hosszú távon is tartósak legyenek a kerékpározás során.

Stílus és divat: A biciklis szemüvegek különböző stílusú és dizájnú modellekben érhetők el, így lehetőséget nyújtanak az egyéni stílus kifejezésére. A megfelelő szemüveg kiválasztása lehetővé teszi, hogy divatosan és jól érezd magad a kerékpározás során.

Ezek az előnyök azt mutatják, hogy a biciklis szemüvegek kifejezetten a kerékpározáshoz lettek tervezve és számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek javítják a teljesítményt, a kényelmet és a szem védelmét az utakon.

Milyen típusú lencsék állnak rendelkezésre a biciklis szemüvegekben és milyen jellemzőik vannak?

A biciklis szemüvegek különböző típusú lencsékkel érhetők el, amelyek különböző jellemzőkkel rendelkeznek. Bemutatjuk a leggyakoribb típusokat:

  • UV-védelemmel rendelkező lencsék: Ezek a lencsék kifejezetten védelmet nyújtanak az UV-sugarak ellen, amelyek károsíthatják a szemet. Az UV-védelem segít csökkenteni a szemfáradtságot és megakadályozza a hosszú távú károsodást.
  • Polarizált lencsék: A polarizált lencsék kiválóan alkalmasak az erős napsütésben történő kerékpározáshoz. Ezek a lencsék csökkentik a vakító fényt és minimalizálják a visszaverődéseket a síkok, például a víz vagy az út felületéről. Ez javítja a látást és csökkenti a szemfáradtságot.
  • Tükröződésmentes lencsék: Ezek a lencsék egy vékony tükröződésmentes bevonattal vannak ellátva, amely csökkenti a külső tükröződéseket. Ez segít csökkenteni a vakító fényt és javítja a látást az erős fényviszonyok között.
  • Kontrasztfokozó lencsék: A kontrasztfokozó lencsék kifejezetten hasznosak lehetnek rosszabb fényviszonyok között, például borult időben vagy alkonyatkor. Ezek a lencsék fokozzák a színek kontrasztját, ami segít a jobb látásban és a részletek jobb észlelésében.
  • Váltószínű lencsék: A váltószínű lencsék a fényviszonyokhoz igazodva automatikusan sötétednek vagy világosodnak. Ez azt jelenti, hogy alkalmazkodnak a környezet fényeinek változásaihoz, így teszi ideálissá őket minden napszakhoz.

Fontos megjegyezni, hogy a lencsék anyaga és színe is befolyásolhatja a teljesítményt és a látást. Például léteznek könnyű műanyag vagy ütésálló polikarbonát lencsék, valamint különböző színű lencsék, mint például szürke, barna, sárga vagy rózsaszín. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik a választást az egyéni preferenciák, valamint a kerékpározás körülményeinek és céljainak megfelelően.

Hogyan segítenek a biciklis szemüvegek a szem védelmében a napfény, a por és a szél ellen?

A biciklis szemüvegek különböző módon segítenek a szem védelmében a napfény, a por és a szél ellen. Néhány mód, hogyan ezek a szemüvegek hatékonyan védelmet nyújtanak:

Napfény elleni védelem

A biciklis szemüvegek speciális lencsékkel rendelkeznek, amelyek blokkolják az UV-sugarakat, így megakadályozzák azok káros hatásait a szemre. Az UV-sugarak hosszú távon károsíthatják a szemet, így a biciklis szemüvegek védelmet nyújtanak a napfény okozta szemkárosodások ellen.

Por elleni védelem

A biciklis szemüvegek keretei és lencséi segítenek megakadályozni a por és más szennyeződések bejutását a szembe. Ez különösen fontos off-road kerékpározásnál, ahol nagyobb a por- és szennyeződés-kockázat. A megfelelően illeszkedő szemüveg segít megőrizni a tiszta látást és védi a szemet a szennyeződésektől.

Szélvédelem

A biciklis szemüvegek keretei és lencséi kialakítása segít csökkenteni a szél okozta kellemetlenségeket és irritációt a szemben. A szélvédő hatás segít megőrizni a szem hidratáltságát és csökkenti a szárazságot, ami hosszabb távon kényelmetlenséget okozhat.

Vakító fény elleni védelem

A polarizált lencsék és a tükröződésmentes bevonatok segítenek csökkenteni a vakító fényt, amely különösen fontos erős napfényben vagy tükröződő felületeken történő kerékpározásnál. Ez javítja a látást és megakadályozza a vakítást, ami növeli a biztonságot és a kényelmet.

A biciklis szemüvegek kombinálják ezeket a tulajdonságokat, hogy teljes körű védelmet nyújtsanak a szem számára a káros külső tényezőkkel szemben. Ezzel javítják a látást, csökkentik a szemfáradtságot és biztosítják a kényelmet a kerékpározás során.

 

 

Milyen jellemzők alapján válassz szemüveget, kerékpározási stílusodhoz?

Amikor biciklis szemüveget választasz az adott kerékpározási körülményekhez, fontos figyelembe venni néhány jellemzőt.

A lencse színe hatással van a látásra és a fényáteresztésre. A sötétebb színű lencsék általában alkalmasabbak erős napfényes környezetben, míg a világosabb vagy sárga lencsék előnyösek lehetnek rosszabb fényviszonyok esetén. Az időjárási feltételek és a tervezett kerékpározási környezet alapján választhatsz megfelelő lencseszínt. Fontos, hogy a biciklis szemüveg lencséi megfelelő UV-védelmet nyújtsanak, hogy védjék a szemet a napfény káros hatásaitól. Ellenőrizd, hogy a kiválasztott szemüveg rendelkezik-e UV-szűrővel és milyen mértékben véd az UV-sugarak ellen. A keret kialakítása és mérete befolyásolhatja a kényelmet és a teljesítményt. A megfelelően illeszkedő keret biztosítja, hogy a szemüveg stabilan maradjon a helyén, még akkor is, ha mozgás közben rázkódik vagy hirtelen mozdulatokat teszel. Ezenkívül nézd meg, hogy a keretek kompatibilisek-e a sisak viselésével, ha szükséges. Ha gyakran kerékpározol olyan helyeken, ahol erős napsütés és visszaverődések vannak, érdemes lehet polarizált lencséket választani. Ezek a lencsék csökkentik a vakító fényt és minimalizálják a visszaverődéseket, így javítva a látást és növelve a kényelmet. A biciklis szemüvegek készülhetnek könnyű és tartós anyagokból, mint például műanyag vagy titánium. Fontos, hogy a szemüveget kényelmes legyen viselni és strapabíró legyen, hogy hosszú távon is megfelelően szolgálja a célját. Néhány biciklis szemüveg rendelkezik párásodás elleni védelemmel, például speciális bevonattal vagy szellőzőnyílásokkal. Ez segít csökkenteni a lencsék párásodását, ami különösen fontos lehet, amikor izzadsz vagy a hőmérséklet változik.

Fontos, hogy a kiválasztott biciklis szemüveg megfeleljen az egyéni igényeidnek és a kerékpározási körülményeknek. Ha rendszeresen különböző környezetekben kerékpározol, lehet, hogy érdemes többféle szemüveget beszerezni, hogy alkalmazkodhass a különböző feltételekhez.

Milyen további speciális funkciók érhetők el a biciklis szemüvegekben?

A biciklis szemüvegekben számos speciális funkció érhető el, amelyek javítják a látást és növelik a kényelmet. Néhány közülük:

Dioptriás beállítások: Néhány biciklis szemüveg lehetőséget kínál dioptriás beállításokra. Ez lehetővé teszi, hogy a szemüveget szemüveges személyek is viselhessék, akiknek szükségük van korrekciós lencsékre a látás javításához. Így elkerülhető a szemüveg vagy kontaktlencse cseréje és a bicikliző személy egyidejűleg viselheti a korrekciós szemüveget és a biciklis szemüveget.

Váltó lencsék: Néhány biciklis szemüveg rendelkezhet cserélhető lencsékkel, amelyek különböző fényviszonyokhoz vagy időjárási körülményekhez igazíthatók. Ezek a lencsék könnyen cserélhetők, lehetővé téve a rugalmas alkalmazkodást a különböző körülményekhez.

Párásodás elleni védelem: Néhány biciklis szemüveg bevonattal vagy szellőzőnyílásokkal rendelkezik a lencsék párásodása ellen. Ez segít megakadályozni a szemüveg párásodását intenzív kerékpározás vagy izzadás közben, így biztosítva a tiszta látást.

Az egyes gyártók és márkák különböző funkciókkal és technológiákkal rendelkezhetnek, így érdemes alaposan tájékozódni és megtalálni az igényeidnek legmegfelelőbb biciklis szemüveget.

Útmutató a sport szemüvegek karbantartásához, tisztításához

A biciklis szemüveg megfelelő karbantartása és tisztítása segít megőrizni a látásélességet és a szemüveg élettartamát. Mutatunk néhány praktikus módszert a biciklis szemüvegek karbantartására és tisztítására:

A lencsék tisztításához használj puha mikroszálas törlőkendőt, amely nem karcolja meg a felületüket. Kerüld az olyan durva anyagokat vagy papírtörlőket, amelyek károsíthatják a lencséket.

Érdemes beszerezned speciálisan kifejlesztett szemüvegtisztító folyadékot. Permetezd a lencsékre, ezután töröld át a lencséket a mikroszálas törlőkendővel. A szemüvegtisztító folyadék segít eltávolítani a zsírt, ujjlenyomatokat és egyéb szennyeződéseket.

Ne használj papírtörlőt, ruhát vagy más durva anyagokat a lencsék tisztítására, mert ezek karcolódást okozhatnak. Ügyelj arra, hogy a törlőkendő is tiszta legyen, és ne tartalmazzon apró részecskéket, amelyek sérüléseket okozhatnak.

Ha a lencséken por, homok vagy más szennyeződés található, először fújd le vagy öblítsd le langyos vízzel, hogy eltávolítsd a nagyobb részecskéket. Ezután használj tisztítószert és törlőkendőt a további tisztításhoz.

Kerüld az erős vegyszereket, amelyek károsíthatják a lencsék bevonatát. Ne használj ablaktisztító vagy más háztartási tisztítószereket a szemüveg tisztítására.

A biciklis szemüveget tárolhatod speciális tokban vagy kemény borítású tokban, hogy megvédje a lencséket a karcolódástól és a sérülésektől. Ügyelj arra, hogy a szemüveget ne hagyd kitéve nagy hőnek vagy közvetlen napsütésnek.

Fontos rendszeresen tisztítani és karbantartani a biciklis szemüveget, a megfelelő látásviszony megtartásához és a hosszú élettartam érdekében. A fenti tippek segítenek megőrizni a szemüveg tisztaságát és kiváló állapotát.

Van-e valamilyen ajánlott norma vagy minőségi szabvány a biciklis szemüvegek tekintetében?

Igen, a biciklis szemüvegek esetében számos norma és minőségi szabvány létezik, amelyek biztosítják a szemüvegek biztonságát, minőségét és teljesítményét. Az alábbiakban néhány fontos normát és szabványt említek meg:

  • ANSI Z87.1: Az Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet (ANSI) által kifejlesztett szabvány a munkavédelmi szemüvegekre vonatkozik, amelyek között szerepelhetnek a biciklis szemüvegek is. Ez a szabvány meghatározza a lencsék és keretek ütésállóságát, a fényáteresztést, a kopásállóságot és egyéb tulajdonságokat.
  • CE jelölés: A CE jelölés a Közösségi Megfelelőséget jelzi és az Európai Unióban érvényes. Ez a jelölés azt jelzi, hogy a termék megfelel az EU által előírt egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek. A biciklis szemüvegek esetében a CE jelölés a minőségi és biztonsági előírások betartását igazolja.
  • ISO 12312-1: Ez a nemzetközi szabvány az UV-sugárzás elleni védelmet szabályozza a szemüveglencsék esetében. A biciklis szemüvegeknek meg kell felelniük ennek a szabványnak, amely meghatározza az UV-sugárzás szűrésének szintjét és más lencsetulajdonságokat.
  • EN 1836: Ez az európai szabvány szabályozza a napfényszűrő szemüvegek minőségét és biztonságát. Ez a szabvány meghatározza a lencsék fényáteresztését, színtorzulását és más optikai tulajdonságait.

Ezek a szabványok és normák fontosak annak biztosításában, hogy a biciklis szemüvegek megfeleljenek a biztonsági és minőségi előírásoknak. Ha vásárolsz egy biciklis szemüveget, érdemes ellenőrizni, hogy a kiválasztott termék megfelel-e ezeknek a szabványoknak vagy normáknak. Ez segíthet abban, hogy olyan szemüveget válassz, amely optimális védelmet és teljesítményt nyújt a kerékpározás során.

Milyen gyakran kell cserélni a lencséket és mikor érdemes új keretet választani?

A biciklis szemüveg lencséinek cseréje és a keret cseréje az általános kopás, károsodás és a szemüveg minőségének romlása alapján válik szükségessé.

A lencsék cseréjének gyakorisága függ a szemüveg típusától, a használat módjától és az egyéni igényektől. Általában érdemes új lencséket vásárolni, ha a jelenlegi lencsék megsérültek, karcolódtak vagy elvesztették az optikai minőségüket. Ha a lencséken repedések, jelentős karcolások vagy elhomályosodás látható, akkor érdemes cserélni őket. Emellett, ha a lencsék bevonata jelentősen elkopott, és már nem nyújt megfelelő UV-védelmet vagy más speciális tulajdonságokat, szintén célszerű új lencséket beszerezni.

Az új keret választása általában akkor válik szükségessé, ha a jelenlegi keret sérült, meghibásodott vagy nem biztosítja megfelelően a kényelmet és a stabilitást. Ha a keret megrepedt, eltört vagy elvesztette rugalmasságát, akkor fontolóra lehet venni egy új keret vásárlását. Továbbá, ha a keret már nem megfelelően illeszkedik az arcodhoz, zavaró nyomáspontra vagy kényelmetlenségre ad okot, akkor is érdemes lehet új keretet választani.

Ha új funkciókat szeretnél, például más típusú lencsét vagy speciális funkciókat tartalmazó keretet, akkor szintén indokolt lehet az új szemüveg beszerzése.

Összességében ajánlott a biciklis szemüveget időnként ellenőrizni, és ha bármilyen sérülés vagy minőségromlás tapasztalható, akkor elgondolkodni a lencsék vagy a keret cseréjén.

 

 

AJÁNLÓ

További hasznos információkért olvasd el a biciklis szemüvegekről szóló blogunkat:

A Dynamic Sportnál SZÉP-kártyával is tudsz fizetni. Tudj, meg többet az alábbi blogbejegyzésünkből!

Még több kerékpáros ruházat tartalomért, olvasd el alábbi blogbejegyzéseinket, hogy tökéletes legyen az outfited!