Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Vezeték nélküli kerékpár computer

A vezeték nélküli kerékpárcomputer egy olyan eszköz, amely kerékpározással kapcsolatos adatok mérésére és rögzítésére szolgál. Méri a sebességet, a távolságot, az időt, a pulzust és más fontos teljesítménymutatókat. A vezeték nélküli kerékpárcomputer általában kis méretű és könnyű, gyorsan rögzíthető a kerékpár kormányára vagy a stucnira. Kínálatunkban számos márkák közül válogathatsz úgy, mint Sigma, Kross, Velotech, Echowell, Ciclosport, VDO stb. Ha csak most ismerkedsz a kerékpár computerekkel, akkor görgess lejjebb, és mindent hasznos információt megtudhatsz róluk, még vásárlás előtt. SZÉP kártyádat természetesen kerékpár computer vásárlása esetén is felhasználhatod.

Rendezés:

Mit tud pontosan egy vezeték nélküli kerékpár computer?

A vezeték nélküli kerékpárcomputerek számos funkciót kínálnak, amelyek segítenek teljesítményed mérésében, az edzések optimalizálásában és az adatok rögzítésében.

► A vezeték nélküli kerékpárcomputerek képesek mérni a pillanatnyi és átlagsebességet, valamint a maximális sebességet is.

Megbecsülik az aktuális távolságot, valamint az össztávolságot is, amit az adott edzés vagy kerékpározás során tettél meg.

Nyomon követik az eltelt időt edzésed alatt, így lehetővé teszik az idő alapú célkitűzések beállítását és követését egyaránt.

► Egyes modellek képesek mérni a pulzusodat is, ami segíthet az edzések intenzitásának ellenőrzésében és optimalizálásában.

Szintkülönbséget (magasságot) mérnek, így tisztában lehetsz a domborzati változásokkal, figyelemmel kísérheted az emelkedőket.

Megbecsüli, hogy mennyi kalóriát égetsz el edzés során, ami segíti teljesítményed ("fogyásod") nyomon követését.

► Néhány vezeték nélküli kerékpár computer beépített GPS-t használ, amely lehetővé teszi az útvonal tervezését, valamint a megtett útvonal rögzítését és elemzését.

Ezekkel a funkciókkal elemezheted, optimalizálhatod, és rögzítheted edzéseidet, ami támogatja teljesítményed, fejlődésed.

 

Mi alapján válassz vezeték nélküli kerékpár computert?

Amikor vezeték nélküli kerékpárcomputer vásárlására készülsz, érdemes figyelembe venned néhány kulcsfontosságú szempontot, hogy olyan eszközt válassz, amely megfelel az igényeidnek és elvárásaidnak.

► Miben fog téged segíteni? Mérlegelj, milyen funkciók fontosak számodra. Például sebességmérés, távolságmérés, pulzusmérés, GPS, időmérés, magasságmérés stb. Válaszd ki azokat a funkciókat, amelyek segítenek az edzések és teljesítmény nyomon követésében.

► Kényelmes legyen, és ne akadályozzon semmiben! Olyan készüléket válassz, amelynek kijelzője megfelelő méretű és könnyen olvasható különböző fényviszonyok között is. Nagy legyen a betekintési szög, hogy ne kelljen megállnod az adatok megtekintéséhez.

► Legyen összhangban veled és más eszközeiddel is! Győződj meg róla, hogy a kiválasztott kerékpárcomputer kompatibilis a már meglévő eszközeiddel, például telefonokkal vagy számítógépekkel, valamint más külső szenzorokkal.

► Tervezz hosszútávra, legyen megbízható! Érdemes olyan márkát választani, amely hosszú távú támogatást nyújt a termékeihez, és rendszeresen frissítéseket biztosít a szoftverfejlesztésekhez és a termékfejlesztéshez.

► Esőben is fogod használni? Bírja a rideg mínuszokat? Ellenőrizd, hogy a készülék vízálló-e, és ellenáll-e az időjárási viszonyoknak és más környezeti hatásoknak. Fontos, hogy a készülék hosszú távon is megbízható legyen.

► Árak és vágyak, igények és lehetőségek. Állapítsd meg a keretedet, és válassz olyan eszközt, amely a te költségvetésedhez és igényeidhez igazodik. Ezen a területen nem érdemes olyan kompromisszumot kötni, ami nem szolgálja az igényeidet, mert később biztosan meg fogod bánni. Ez az eszköz téged szolgál és segít hosszú ideig, ezt vedd figyelembe.

Ezek a szempontok segítenek eligazodni a különböző lehetőségek között, és kiválasztani a számodra legmegfelelőbb vezeték nélküli kerékpárcomputert. Előzetes kutatás és vélemények áttekintése is segíthet a választásban.

 

Kerékpár computer funkciói 

Milyen adatokat mérnek a kerékpár computerek?

Sebesség

A sebesség mértékegysége általában kilométer per óra (km/h) vagy mérföld per óra (mph) lehet, attól függően, hogy milyen egységekben szeretnéd megjeleníteni.

Távolság

A távolság mértékegysége általában kilométer (km) vagy mérföld (mi) lehet, attól függően, hogy milyen egységet választasz.

Idő

Az idő általában óra, perc és másodperc formájában jelenik meg, és a kerékpár computerek képesek mérni az eltelt időt, az átlagos időt, valamint a teljesítési időt is.

Pulzus

A pulzusmérések esetén általában ütés per perc (bpm) a használt mértékegység.

Magasság

A magasságot méterben vagy lábban lehet megjeleníteni a felhasználó preferenciáitól függően.

A legtöbb esetben beállíthatod a kívánt mértékegységeket az adott eszközön, hogy neked minél kényelmesebb legyen.

 

Adatrögzítés - adattárolás

Milyen adatokat képesek rögzíteni és tárolni?

Rögzítik:

-a pillanatnyi sebességet, az átlagsebességet, valamint a maximális sebességet

-az aktuális távolságot, az össztávolságot és más távolsággal kapcsolatos adatokat

-az eltelt időt, az átlagos időt, valamint más idővel kapcsolatos adatokat

-a pulzusszámot az edzés alatt

-a megtett emelkedők és domborzati változások adatait

-az útvonalatokat és más helyspecifikus adatokat

Ezen adatok rögzítése és tárolása lehetővé teszik számodra, hogy átfogó képet kapj teljesítményedről.

 

A vezeték nélküli computer technológia működése

Milyen típusú vezeték nélküli technológiákat használnak ezek a készülékek, és milyen hatótávolsággal rendelkeznek?

A vezeték nélküli kerékpár computerek általában különböző vezeték nélküli technológiákat használnak az adatok rögzítésére és átvitelére. Íme néhány közös vezeték nélküli technológia, amelyet ezek a készülékek használnak:

ANT+

Az ANT+ vezeték nélküli technológia elterjedt a kerékpársportban, és lehetővé teszi a kerékpárcomputer és más kiegészítők, például pulzusmérők, sebességmérők és pedálfordulatszámmérők közötti kommunikációt.

Bluetooth

A Bluetooth technológia egy másik gyakori lehetőség a vezeték nélküli kerékpár computerek számára, amely lehetővé teszi az eszköz és a telefon vagy egyéb Bluetooth-kompatibilis eszközök közötti adatátvitelt.

WiFi

Egyes modern kerékpár computer beépített WiFi-t használ, amely lehetővé teszi az eszköz számára, hogy kapcsolódjon a Wi-Fi-hálózathoz, és az adatokat közvetlenül továbbítsa az internetre vagy más eszközökre.

NFC (Near Field Communication)

Néhány eszköz NFC-t használhat az eszközök közötti adatátvitelre vagy az eszköz beállításainak módosítására.

A hatótávolság általában a specifikus technológiától függ, valamint a környezeti tényezőktől és az eszközök közötti akadályoktól. Az ANT+ és Bluetooth technológiák általában kisebb hatótávolsággal rendelkeznek, míg a WiFi lehetővé teheti a hosszabb távú adatátvitelt.

 

Ezekkel a mobil alkalmazásokkal kompatibilisek a kerékpár computerek

A vezeték nélküli kerékpár computerek és azokhoz kapcsolódó adatok általában kompatibilisek számos kerékpáros alkalmazással és szoftverrel, amelyek lehetővé teszik az adatok további elemzését, tárolását és megosztását. Mutatunk néhány kerékpáros alkalmazást és szoftvert, amelyek kompatibilisek lehetnek a vezeték nélküli kerékpár computerekkel.

Strava

A Strava az egyik legnépszerűbb kerékpáros alkalmazás, amely lehetővé teszi az edzések rögzítését, nyomon követését és megosztását más felhasználókkal.

Garmin Connect

A Garmin Connect egy olyan alkalmazás és platform, amely biztosítja Garmin eszközeid adatainak elemzését, tárolását és megosztását.

TrainingPeaks

A TrainingPeaks segít tervezni és elemző módon megvalósítani az edzéseidet, és lehetővé teszi a vezeték nélküli kerékpárcomputerek adatainak importálását és integrálását.

Wahoo Fitness

Biztosítja az edzések rögzítését és adataid elemzését, valamint a Wahoo termékekkel való integrációt.

Komoot

A Komoot egy olyan alkalmazás, amely segít outdoor tevékenységekhez útvonalakat találni, és a vezeték nélküli kerékpár computerek adatait importálja.

Ezek az alkalmazások és szoftverek csak néhány példa, számos más kompatibilis alkalmazás és szoftver találhatsz még a piacon. A legtöbb vezeték nélküli kerékpárcomputer és ezek az alkalmazások általában kompatibilisek egymással, hogy könnyen és hatékonyan használhasd az adatokat az edzésed optimalizálásához és nyomon követéséhez.

 

Ez is érdekelhet:

Ezek a legjobb kerékpár computerek 2023-ban!

Fedezd fel Magyarországot biciklivel! Itt vannak a legjobb túraútvonalak.

 

Vezeték nélküli kerékpár computer árak

A Dynamic Sport kerékpár webáruházban és veresegyházi bicikli boltunkban egyaránt felhasználhatod OTP, K&H vagy MBH SZÉP kártyádat vezeték nélküli kerékpár computer vásárláshoz, vagy bármilyen más egyéb termékünkhöz, szolgáltatásunkhoz. További részletekért a SZÉP Kártya felhasználásával kapcsolatban kattints IDE.