Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Bicikli gyerekülés

Bicikli gyerekülések biztonságos és zárható felfogató adapterrel, dönthető kivitelben, esővédőhuzattal a kényelmes, biztonságos, örömteli családi kerékpározáshoz. Előre szerelhető bicikli gyerekülés kisebbeknek és hátsó bicikli gyerekülés vázra, csomagtartóra nagyobb gyerekeknek a szakértő Dynamic Sport csapata ajánlásával.  

 

 

Így válaszd ki a legjobb bicikli gyerekülést gyermeked számára!

A legjobb bicikli gyerekülés kiválasztása gyermekednek fontos lépés a biztonságos és örömteli kerékpározás érdekében. Mutatjuk azokat a fontos szempontokat, amelyek megfontolandók a megfelelő biciklis gyerekülés kiválasztásához.

Méret és életkor

Az első és legfontosabb szempont a gyermeked mérete és életkora. A kerékpáros gyereküléseknek különböző méretei és súlyterhelési korlátjai vannak. Győződj meg róla, hogy a kiválasztott ülés megfelel -e gyermeked méretéhez és korához.

Biciklis gyerekülés típusai

Két fő típusú gyerekülés létezik, a hátsó és első ülés. A hátsó kerékpáros gyerekülések a hátsó sárvédőre vagy csomagtartóra szerelhetők, míg az első kerékpáros gyerekülések az első kormányra vagy a vázra szerelhetők. Az első ülés kisebb gyerekek számára előnyös, mivel maximális rálátást biztosít az apróságra.

Felszerelhető a te kerékpárodra is?

Győződj meg róla, hogy az általad választott biciklis gyerekülés megfelelően és biztonságosan felszerelhető e kerékpárodra. Ellenőrizheted a felszerelési utasításokat és a kompatibilitást saját bicikliddel, de ha segítségre van szükséged, a Dynamic Sport csapata készséggel áll rendelkezésedre.

A biztonság a legfontosabb!

Válassz olyan bicikli gyerekülést, amely megfelel a biztonsági előírásoknak és rendelkezik a megfelelő minősítésekkel. Fontos, hogy az ülésnek övvel vagy biztonsági övvel kell rendelkeznie gyermeked rögzítéséhez. Az oldalsó védőbordák vagy lábtartók plusz védelmet biztosítanak. Nézd meg az ülés súlyát és méretét, mivel ez befolyásolhatja a kerékpár vezethetőségét és az egyensúlyt.

Egészséges kényelem

Ha nem érzi kényelmesnek az ülést gyermeked, akkor nem szívesen fog veled utazni, sőt, lehet, hogy gerincének is árthatsz silányabb, rosszul tervezett darabokkal, de az is előfordulhat, hogy csak rosszul választottál méretet. Ellenőrizd az ülés párnázatát és az állítható elemeket, például a fejtámlát vagy a lábtámaszt is.

Ne feledd, hogy a bicikli gyerekülés kiválasztásakor mindig a biztonság a legfontosabb szempont. Szigorúan be kell tartania a biztonsági előírásokat, és megfelelően kell felszerelni kerékpárodra. Az ülések ára széles skálán mozog, de semmiképp nem javasoljuk, hogy gyermeked biztonságán vagy kényelmén spórolj.

 

Neked való a biciklis gyerekülés, ha...

 • szeretsz közös időt tölteni gyermekeddel, és szeretnéd vele együtt élvezni a friss levegőn való közlekedést.
 • fontos számodra a praktikusság és a kényelem, és szeretnél egy olyan megoldást, amely lehetővé teszi, hogy könnyen szállítsd gyermekedet biciklizés közben.
 • előnyben részesíted a környezetbarát közlekedési formákat, és szeretnél hozzájárulni a környezet védelméhez.
 • gyakran közlekedsz kerékpárral, és szeretnéd, ha gyermeked is részt vehetne ebben az élményben.
 • kiemelten fontos számodra a biztonság, és olyan megoldást keresel, amely megfelelő védelmet nyújt a gyermekednek a biciklizés során.

 

Nem tudod melyik biciklis gyerekülést válaszd? Használd ez az útmutatót lépésről lépésre!

Nem tudod eldönteni, hogy melyik biciklis gyerekülés lehet a megfelelő gyermeked számára? Kövesd az alábbi lépéseket, és egy pillanat alatt megkapod a választ!

 

Első lépés: Gyermeked életkora és súlya

Az elöl elhelyezett kerékpárülések remek választásnak bizonyulnak kisebb gyermekeknek (kb. 9 hónapos kortól), akik szívesen figyelik a világot és közvetlen kapcsolatot keresnek az anyukájukkal vagy apukájukkal. Ezek az ülések lehetővé teszik, hogy a gyerek könnyedén mutasson rá dolgokra, miközben biciklizel, így te is új nézőpontból láthatod a világot a gyerek szemén keresztül. Az ilyen típusú első ülések általában 3 évig és legfeljebb kb. 15 kg súlyig ajánlottak.

A hátsó kerékpárülések ideálisak nagyobb gyermekeknek, akik már nem olyan aktívan kíváncsiak és nem annyira szoros a kapcsolatuk a szülőkkel a biciklizés közben. Ezekben az ülésekben a gyerek hosszabb ideig kényelmesen elférhet, mivel a maximális ajánlott életkor általában 5-6 év, és a maximális ajánlott súly kb. 22 kg. Néhány opció, mint például a Hamax Caress, állítható vállpántokkal és háttámlával rendelkezik, így hosszabb ideig alkalmazkodik a gyermek növekedéséhez. Ez lehetővé teszi a rugalmasabb használatot és az ülés testreszabását a gyermek igényeihez.

 

Második lépés: Súlyelosztás

Általában az első kerékpárülések stabilabbak, mivel a súly közvetlenül a két kerék között van rögzítve, közel a bicikli központi részéhez és a vezetőhöz. Ez a pozíció lehetővé teszi, hogy bármikor megérintsd, megöleld gyermeked, így mindig biztonságban maradhat esetleges rázkódásnál vagy billenésnél.

Ellentétben ezzel, a hátsó kerékpárülések több mozgást engednek meg, de általában lengéscsillapítóval vagy más rugózási rendszerrel vannak felszerelve, hogy simább legyen az úton való haladás. Előfordulhat, hogy egy idősebb gyermek már nem fér bele az első biciklis ülésbe. Az optimális súly elosztása érdekében fontos, hogy kövesd a gyártó útmutatásait arról, hogyan kell a kerékpárülést a hátsó kerék tengelye fölé helyezni.

 

Harmadik lépés: Milyen utakon és mennyit fog utazni gyermeked

Amikor hosszabb kerékpártúrára indulsz gyermekeddel, néhány hátsó kerékpárülésnek óriási előnyei lehetnek az előre szereltekkel szemben. A Hamax Caress például akár 20 fokos szögben is dönthető, így az álmos kis utasoknak lehetőségük van pihentetni a fejüket anélkül, hogy előre dőlnének.

Legyen szó első vagy hátsó rögzítésű kerékpárülésről, mindkettő tökéletes választás sima aszfaltozott utakon vagy kisebb ösvényeken való közlekedéshez. Azonban kavicsos vagy egyéb burkolatlan terepen való utazáskor a hátsó ülések lengéscsillapítóval vagy más felfüggesztési rendszerrel rendelkeznek, ami garantálja a gyermek számára a simább és kényelmesebb utazást.

 

Negyedik lépés: Aktuális kerékpárod típusa és rögzítési lehetőségei

A biciklire elhelyezett első kerékpárülések különböző módon rögzíthetők. Néhányat a bicikli felső csövére lehet felszerelni, amihez egy közel vízszintes cső szükséges, és van olyan, ami a bicikli kormányrúdjára kerülnek fel. A kormányrúdra szerelhető gyereküléseknél lehet használni egy szabványos tartót, amely körülbelül 2 hüvelyk hézagot igényel a bicikli kormányrúdján, vagy egy A-Head konzoltartót, ami csak ½ hüvelyk hézagot igényel a bicikli kormányrúdján.

A hátsó gyermekülések szintén különböző rögzítési lehetőségekkel rendelkeznek. A váztartók olyan kerékpárokhoz lettek kitalálva, amelyeknél nincs tartókeret. A másik opció az állványra szerelhető hátsó biciklis gyerekülések, ahol már a gyermekülés felszerelt állványon kap helyet a kerékpáron. Általában a kerékpártartónak legalább 25 kg-os terhelhetőséggel kell rendelkeznie ahhoz, hogy a gyermeket és az ülést biztonságosan támogassa.

A hátsó gyermekülés rögzítésénél fontos tényezők a bringás lábai, karjai és teste. Ha hosszabb lábaid vannak, jó, ha magasabban lehet állítani a bicikliülést, így a térdeid nem ütődnek az első üléshez. Előfordulhat, hogy a vezetőülést is állítani kell, hogy a hátsó gyermekülés megfelelően rögzíthető legyen, és mozgástengelyét is be lehessen állítani.

Bár sokféle biciklis gyerekülés létezik, végül is az adott bringás és gyermeke preferenciájától függ, melyik illik leginkább az életstílusukhoz.

 

 

Hány éves kortól lehet biciklis gyerekülést használni?

Általában egyéves kortól javasolt elkezdeni a biciklis gyerekülés használatát, feltéve, hogy már elég stabilan tud ülni gyermeked. Azonban szeretnénk kihangsúlyozni, hogy minden gyermek különböző, és a testi fejlődésük eltérő ütemű lehet. Tehát nemcsak az életkor, hanem a gyermek képességei (mozgásfejlődése) is számítanak.

 

Biciklis gyerekülés – Jó, ha tudod!

Általában a gyerekek első éves koruk után már elég erősek ahhoz, hogy stabilan tudjanak ülni, akár hosszabb utakon is. Fontos, hogy a szabályoknak, leírásoknak megfelelően rögzítsd, azaz csatolt be az ülésbe gyermeked, és mindig használjatok fejmérethez optimális sisakot.

A biciklis gyermeküléseket 5-7 éves korig tervezték, de ez függ a gyermeked méretétől és testsúlyától is. Mivel testük folyamatosan változik, így az évek során szükséges lehet váltani egy nagyobb kerékpár gyerekülésre vagy másik kerékpárra. Minden gyereküléshez meghatározott súlykorlátok és méretek tartoznak. Ezeket a gyártók általában feltüntetik a termék leírásában. Fontos, hogy soha ne haladd meg a gyártó által ajánlott súly- vagy méretkorlátokat.

 

Figyelem! A biciklis gyerekülés használata során mindig tartsd be a biztonsági előírásokat és a gyártó utasításait. Az ülésnek stabilan és biztonságosan kell rögzülnie a kerékpáron, valamint használjatok megfelelően rögzített sisakot is. Tartsd szemmel az ülés és gyermeked méreteit, és alkalmazkodj a változásokhoz, amikor szükséges.

 

Előre és hátulra szerelhető biciklis gyerekülések különbségei

A biciklis gyerekülések között többféle típus és modell létezik, és a legjobb választás attól függ, hogy milyen kerékpározási igényekkel rendelkezel, valamint melyik típus felel meg gyermekednek és neked. Bemutatjuk a két leggyakoribb típust, és azok különbségeit - az előre és a hátulra szerelhető bicikli gyereküléseket. Tehát, nincs más hátra, mint előre.

 

Bicikli gyerekülés előre

Az előre szerelhető gyerekülés a kerékpár első kormányára vagy a vázra van rögzítve, így gyermeked előtted ül. Előnyei közé tartozik, hogy könnyen szemmel tarthatod csemetéd, kommunikálhatsz vele, és könnyebben elérheted, ha szüksége van rád. Az előre szerelhető bicikli gyerekülések általában kisebbek és könnyebbek, mint a hátulra szerelhető társaik, így kisebb gyermekeknek ajánljuk, a stabilabb helyzet megtartása érdekében. Hátránya lehet, hogy a gyermeked súlya és mozgása befolyásolhatja kerékpárod stabilitását, különösen a bicikli elejére szerelt súlyosabb ülések esetén.

 

Bicikli gyerekülés hátra

A hátulra szerelhető gyerekülés a kerékpár hátsó csomagtartójára vagy hátsó vázára van rögzítve, így gyermeked mögötted ül. Előnyei közé tartozik a kerékpár egyensúlyának jobb megőrzése, mivel a súly hátul helyezkedik el. Általában több teret és kényelmet kölcsönöz ez a megoldás, az üléseknek magasabb súlykorlátja van, így ideális választás lehet hosszabb kerékpártúrákhoz vagy idősebb gyerekeknek. Hátránya, hogy a gyermekeddel való kommunikáció nehezebb, és nincs rálátásod.

 

A legjobb biciklis gyerekülés az, amelyik az igényeidhez és a gyermeked méretéhez és korához a legjobban illeszkedik.

 

Biztonságos kerékpározás gyereküléssel

A Dynamic Sport webáruházban és a veresegyházi bicikli boltunkban egyaránt minden bicikli gyerekülés megfelel a legszigorúbb nemzetközi biztonsági előírásoknak, -mindezt anélkül, hogy ellensúlyozná a kényelmet és a funkcionalitást. Minden kerékpáros gyermekülés több pontban állítható, hevederrel vannak felszerelve, amelyek gyermekbiztos biztonsági csattal vannak rögzítve. A párnázott ülések és hevederek, valamint a lengéscsillapító anyagok egyenletes és kényelmes utazást biztosítanak a leghosszabb utakon is gyermeked számára.

 

Tippek a biztonságotokért!

 • Ne hagyd gyermeked felügyelet nélkül a kerékpáros gyermekülésben
 • Ne haladd meg a 15 mph / 25 km sebességet
 • Kerüld a meredek lejtőket és az egyenetlen felületeket
 • Kerüld a nagy forgalmú területeket, és ragaszkodj olyan útvonalakhoz, amelyeken kényelmesen közlekedhetsz
 • Viselj jól illeszkedő sisakot
 • Gyermeked viseljen jól illeszkedő sisakot
 • Gyakorold a megfelelő kerékpáros jelzéseket és a KRESZ szabályokat
 • Mindig ellenőrizd a gyermekülést minden utazás előtt, hogy megbizonyosodjon a megfelelő felszerelésről és beállításról.

 

Biztonságos bicikli gyerekülés családi kerékpározáshoz. Zárható stabil adapter, dönthető kivitel, mágneses becsatolás rásegítés, 5 pontos biztonsági öv, finomállítási lehetőséggel lábnál, övmagasság állítás, antibakteriális könnyen tisztítható betét, kézvédő oldaltámasz, ütéselnyelő héj, számos kiegészítő, mint például szélvédő a vagy esővédő. Ezek a fő ismérvei a minőségi gyerekülésnek. Kisebb gyerekeknek érdemes előre szerelhető gyerekülést választani. Itt szemelőt van a gyermek és igazi élmény a kerékpározás szülőnek, gyereknek egyaránt. Ezeknek az első gyereküléseknek 15 kg a teherbírása. Egyes modelleken van elől kormányhuzat alváshoz és egyéb kiegészítőket lehet választani hozzá a kerékpár gyerekülés alkatrészek kategóriában.  

 Kerékpár gyerekülés vázra szerelhető modelleknél van fix és dönthető kivitel. Egyes gyereküléseket lehet előre, hátra csúsztatni a konzolon és hátra dönteni. Egy kézzel öt fokozatban dönthető háttámla 20°–ig a kicsik kényelméért. Minden gyártónál más rendszerrel dönthető a bicikli gyerekülés, de hasonló szögben dönthető, ha elaludna gyermeked utazás közben. Van olyan bicikli gyerekülés, ami csomagtartóra szerelhető, de szintén dönthető. Itt az adaptert a csomagtartóra rögzítjük, és az ülést tudjuk mozgatni az adapteren. A csomagtartóra szerelhető gyerekülés fixen rögzül a csomagtartóra, míg a vázra szerelhető bicikli gyerekülés egy konzolon biztonságosan helyezkedik el a kerék fölött és egy párcenti mozgást enged. A csomagtartóra szerelhető bicikli gyerekülés előnye: Gyorsan áttehető egy másik kerékpárra a bicikli gyerekülés. Könnyedén levehető szállításnál. A csomagtartóra szerelhető gyerekülés hátránya: Mivel fixen van felszerelve a csomagtartóra ezért átveszi a kerékpár mozgását az úthibákon. Kivételt képeznek a rugós adapterrel szerelt gyerekülések. Hogyha gyerekülést kerékpárra előre szerelsz, akkor vedd figyelembe kerékpárod kormány befogását. Van olyan első gyerekülésadapter, ami vázra szerelhető előre. Ehhez nem minden vázméret stimmel. Azok a típusok, amik a kormánynyakra szerelhetők szinte az összes kerékpárhoz jók lesznek. Az első bicikli gyerekülés teherbírása 15 kg. A hátsó biciklis gyerekülés teherbírása 22 kg. Tehát már a saját biciklijével fog tekerni gyermeked mire súlyban kinőné a biciklis gyerekülést.

Nézd meg a kerékpár kiegészítőkkerékpár szállítás legújabb kínálatát a Dynamic sport oldalán. Válaszd ki számodra legideálisabb bicikli ruházatot, és és élj a klubtagság kedvezmény lehetőségével. Szép kártya elfogadóhely - ingyenes
csomagvisszaküldés
 - Garancia.

 

AJÁNLÓ

Olvass tovább a témában: