Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Kerékpár fék fajták

Ebben a kategóriában az összes bicikli fék megtalálható típusokra bontva. A leghatékonyabb bicikli fék kiválasztásához nyújt segítséget szakértő csapatunk. Csúcskategóriás bicikli fékrendszerekből tudsz választani a dynamic-sport webshopban.

Rendezés:

A legelterjedtebb bicikli fék a V-fék. Ez egy felni fék, amely nagyobb erőkarjával már kellő fékhatást gyakorol a biciklikerékre. Érdemes merevebb, nagyobb szilárdságú féktestet keresni dynamic-sport webshopunkban mert az erősebb féktest nem hajlik fékezéskor és a fékerőt teljesen áttudja vinni a bicikli felnire. Ennél a jobb minőségű féktestnél nincs fékezés közben torzulás, hajlás és emiatt hatékony fékezést érsz el.

A bicikli tárcsafék lehet bowdenes tárcsafék és hidraulikus tárcsafék. A bowdenes húzású tárcsafék a bowden nyúlásával után állítást igényel és bowdenezés, fékkar függő a hatékonysága. Teflonos bowdennel, bowdenházzal és egy merev nagyszilárdságú fékkarral egész jó féket lehet vele kihozni.

A legjobb kerékpárfék az a hidraulikus tárcsafék. Ezt a bicikli fékrendszert szettben kínálja a gyártó. A fékkar, fékcső (feltöltve fékolajjal) és féktest egyben van a csomagolásban. Különböző típusokat kínálnak a gyártók különböző felhasználáshoz, hiszen a Trekking kerékpárodnak nem kell akkora fékterhelést kibírni, mint az enduro bringádnak.

Az országúti kerékpároknál szinte csak hidraulikus tárcsafékkel szerelik már az új bringákat. Hűtőbordás fékbetéteket használnak a hatékonyabb fékezés miatt.