Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Kerékpárszállító

A kerékpárszállítók megújult teljes kínálatát találod ebben a kategóriában. A kerékpárszállító hátsó ajtóra 1-3 kerékpár szállítására alkalmas. Egyes modelleknél Női kerékpárodhoz felsővázcső adapterre lesz szükséged. Remek megoldást kínál a kerékpárszállító tetőre. Egy 135 cm szélességű csomagtartón akár 5 kerékpárt is szállíthatsz egymás mellett. Ebike kerékpárhoz legideálisabb a kerékpárszállító vonóhorogra. Több modell is alkalmas akár 4 kerékpár szállítására. Ebike kerékpár szállítására érdemes nagyobb teherbírású szállítót használnod.    

Kerékpárszállító

Kerékpárszállítók egy viszonylag széles termékkategória a kerékpárosok számára. Az alábbiakban szakmai alapokra helyezve szerezhetsz meg minden információt biciklid szállításának lehetőségeiről. Gyere, és ismerd meg a kerékpárszállítók számos aspektusát, a típusoktól kezdve az alkalmazhatóságon és a biztonságon át a kiegészítőkig.

 

Kerékpárszállító fajtái

Benned is felmerül már a kérdés, hogy mégis milyen kerékpárszállító típusok létezhetnek? Az alábbiakban mutatjuk a leggyakrabban keresett kerékpárszállító típusokat.

 

Tetőcsomagtartó

Ezek a kerékpárszállítók az autó tetejére rögzíthetőek, és a kerékpárt a tetőn szállítják. A kerékpárok függőlegesen helyezkednek el, és általában vázszerelésekkel vagy kerékpártartóval vannak ellátva. Megfelelő választás lehet, ha a kerékpár mellett más felszerelést is szállítanál a tetőn.

 

Vonóhorogra szerelhető kerékpárszállító

Ezek a szállítók az autó hátsó részén található vonóhorogra vannak rögzítve. A kerékpárok a szállítóra vannak felaggatva, és vízszintesen helyezkednek el. Különböző méretű és kapacitású változatok állnak rendelkezésre, amelyek több kerékpárt is elbírnak.

 

Csomagtartóra szerelhető kerékpárszállító

Az autó hátsó csomagtartójára rögzíthetőek pántok vagy fémkeretek segítségével, a kerékpárokat vízszintesen szállítják. Számos különböző méretű és típusú csomagtartóra szerelhető kerékpárszállító létezik, hogy megfeleljen a különböző autók és kerékpárok igényeinek.

 

Platformos kerékpárszállító

Általában a vonóhorogra vagy a csomagtartóra szerelhetők, és egy merev platformot alkotnak, amelyre a kerékpárok felhelyezhetők. A platformos szállítók stabilabbak és kényelmesebbek a kerékpárok fel- és leszerelésében.

 

Tolókaros kerékpárszállító

Ezek a szállítók általában a vonóhorogra rögzíthetők, és egy tolókaros rendszerrel emelik fel a kerékpárokat. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén hozzáférj a csomagtartóhoz anélkül, hogy le kellene szerelni a kerékpárokat.

 

A különböző típusú kerékpárszállítók különböző autótípusokra és kerékpártípusokra lettek tervezve. A megfelelő választás függhet a gépjárműtől, a szállítani kívánt kerékpárok számától és típusától, valamint a szállítás gyakoriságától és a felhasználói igényektől. Mindig ellenőrizd a kerékpárszállító és az autód gyártója által adott ajánlásokat és teherbírásokat, mielőtt döntést hozol. A Dynamic Sport kerékpár webáruház szakértő csapata készséggel segít a választásban.

 

Thule kerékpárszállítók a Dynamic Sport kerékpár webáruházban

 

Az autó és a kerékpárszállító kompatibilitás ellenőrzése

Milyen típusú autókra szerelhetők fel a különböző kerékpárszállítók?

Az autók és a szállítók kompatibilitásának ellenőrzése rendkívül fontos, mivel nem minden kerékpárszállító alkalmas minden autóra. A kerékpárszállító típusa, a gépjárművön lévő rögzítési pontok és az autó mérete befolyásolja a kompatibilitást.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mely típusú autókra szerelhetők fel általában a különböző kerékpárszállítók:

 

Tetőcsomagtartó

 •         Tetőcsomagtartók általában az autókhoz vásárolhatók külön, amelyek már előre telepített rögzítési pontokkal vagy tetősínekkel rendelkeznek.
 •         Egyes autók tetőcsomagtartók nélkül is használhatják a kiegészítő tartókat, amelyek tapadókorongokkal, illetve mágnesekkel rögzülnek az autó tetejéhez.

 

Vonóhorogra szerelhető kerékpárszállító

 •         Az autóknak vonóhorogra van szükségük ahhoz, hogy ezek a típusú kerékpárszállítók felszerelhetők legyenek.
 •         A biztonságos és megfelelő rögzítés érdekében a gépjárművön lévő vonóhorognak meg kell felelnie a szállítóhoz előírt követelményeknek.

 

Csomagtartóra szerelhető kerékpárszállító

 •         Ezek a típusú kerékpárszállítók a leginkább univerzálisak, széles körben alkalmazhatók az autók hátsó részén lévő csomagtartón.
 •         A csomagtartóra szerelhető kerékpárszállítókat általában pántokkal, hevederekkel vagy fémkeretekkel lehet az autóhoz rögzíteni.

 

Platformos kerékpárszállító

 •         Vonóhorogra vagy csomagtartóra szerelhetők, és egy merev platformot biztosítanak a kerékpárok számára.
 •         Mivel a platform stabilabb, ezért általában nagyobb és nehezebb kerékpárokat is képesek szállítani.

 

Minden autómárka és modell esetében eltérő lehet a rögzítési lehetőség és az ajánlott kerékpárszállító típusok. A legbiztosabb módja annak, hogy megtudd, milyen típusú kerékpárszállító illik az autódhoz, az autógyártó által adott ajánlások és a szállítók használati útmutatóinak megtekintése, valamint egy szakértő segítségének kikérése, ha szükséges – a Dynamic Sport kerékpár webáruház csapatából.

 

A kerékpárszállítók anyaga és teherbírása

A kerékpárszállítók általában strapabíró anyagokból készülnek, hogy biztosítsák a megfelelő stabilitást és a kerékpárok biztonságos szállítását.

Mutatjuk melyek a leggyakoribb anyagok, amelyekből a kerékpárszállítók készülnek:

 

Acél

Az acélból készült kerékpárszállítók rendkívül tartósak és erősek. Az acél kereteket gyakran használják a vonóhorogra szerelhető és a csomagtartóra szerelhető kerékpárszállítók esetében.

Alumínium

Az alumíniumból készült kerékpárszállítók könnyebbek, mint az acélból készült társaik, így könnyebb a kezelésük és az autóra való rögzítésük. Az alumínium szállítókat gyakran választják a tetőcsomagtartók esetében.

Műanyag

A műanyag részleteket gyakran használják a kerékpárszállítókon, mint például a kerekekhez való rögzítő elemek vagy a kerékpártartók. Ezek könnyűek és ellenállóak a korrózióval szemben.

 

A kerékpárszállítók teherbírása a típusuktól, az anyagtól és a tervezéstől függ. Megmutatjuk, hogy a teherbírás különböző típusú szállítók esetében változó lehet:

 

 • Tetőcsomagtartók
 • Általában 1-4 kerékpárt képesek szállítani, és a teherbírásuk általában 15-60 kg között mozog, attól függően, hogy milyen típusú kerékpárszállítóról van szó.
 • Vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítók
 • A teherbírás ezeken a szállítókon általában 2-5 kerékpárra vonatkozik, és általában 30-60 kg közötti terhelést tudnak elviselni.
 • Csomagtartóra szerelhető kerékpárszállítók
 • A teherbírás itt is 2-5 kerékpárra vonatkozhat, és általában 30-60 kg között mozog.
 • Platformos kerékpárszállítók
 • A teherbírás általában nagyobb ennél a típusnál, és 2-4 kerékpárt tudnak szállítani, 50-75 kg terhelésig.

 

Mindig ellenőrizd a kerékpárszállítókhoz mellékelt dokumentációt és a gyártó által adott teherbírási korlátokat, és soha ne haladd meg az ajánlott terhelési határokat, mivel ez befolyásolhatja az autó és a kerékpárok biztonságát. A megfelelő teherbírás kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy mekkora súlyt és mennyi kerékpárt szeretnél szállítani a szállítódon.

 

Bicikli rögzítése a kerékpárszállítóhoz

A kerékpárt a szállítókhoz különböző módon lehet rögzíteni attól függően, hogy milyen típusú kerékpárszállítóval van dolgod.

A következőkben bemutatom a leggyakoribb rögzítési módokat a különböző típusú kerékpárszállítókon:

 

Bicikli rögzítése tetőcsomagtartóra

 •         A kerékpár vázszereléssel vagy kerékpártartóval van rögzítve a tetőcsomagtartóra.
 •         A vázszereléshez a kerékpárt a vázról vagy a kormányról függően rögzítik a szállítóra.
 •         A kerékpártartók általában a kerekekhez rögzítik a kerékpárt, így a váz nem érintkezik közvetlenül a szállítóval.

 

Bicikli rögzítése, vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítóra

 •         Ezen típusú szállítók rendelkeznek kerékpártartókkal, amelyek a kerékpárt a váznál rögzítik.
 •         Általában hevederekkel vagy pántokkal fixálják a váznál, a felsőcsőnél vagy a kerekeknél.
 •         Vannak platformos vonóhorogra szerelhető szállítók is, ahol a kerékpárok a merev platformra vannak felhelyezve, és néhány hevederrel rögzítve vannak.

 

Bicikli rögzítése, csomagtartóra szerelhető kerékpárszállítóra

 •         Ezeknél a szállítóknál a kerékpárt szintén kerékpártartókkal rögzítik, de az autó csomagtartójának hátsó részére.
 •         A kerékpárt a váznál, a felsőcsőnél vagy a kerekeknél lehet rögzíteni hevederekkel vagy pántokkal.

 

Bicikli rögzítése platformos kerékpárszállítóra

 •         Ezen szállítók esetében a kerékpárt egy merev platformra helyezik, és hevederekkel vagy rögzítőelemekkel rögzítik.
 •         A merev platform miatt a kerékpár stabilabban helyezkedik el és kényelmesebben rögzíthető.

 

A kerékpárt mindig biztonságosan rögzítsd a szállítóhoz. Ellenőrizd a kerékpárszállító használati útmutatóját, hogy megfelelően alkalmaztad -e a rögzítési eljárást. Az optimális rögzítés biztosítása érdekében használj minden rendelkezésre álló hevedert, pántot és rögzítőelemet.

 

Biztonsági intézkedések a kerékpárok szállítása közben

A kerékpárok szállítása közben fontos biztonsági intézkedéseket kell betartani annak érdekében, hogy megakadályozd a baleseteket és a kerékpárok sérülését.

Az alábbiakban mutatunk néhány fontos biztonsági intézkedést:

a.)    Megfelelő rögzítés

Győződj meg arról, hogy a kerékpárt megfelelően és biztonságosan rögzítetted a kerékpárszállítóhoz. Ellenőrizd, hogy a hevederek, pántok vagy rögzítőelemek szorosan tartják a kerékpárt a helyén, és ne hagyj semmilyen lazulást.

b.)    Teherbírás

Soha ne haladd meg a kerékpárszállító vagy az autó gyártó által ajánlott teherbírási határokat. Győződj meg arról, hogy a szállító megfelelően képes elviselni a szállítani kívánt kerékpárok súlyát.

c.)    Ellenőrzés és állítás

Minden utazás előtt ellenőrizd a kerékpárszállítót és a rögzítéseket, hogy meggyőződj arról, minden helyesen van beállítva. Az utazás során is figyeld a kerékpárokat, hogy ne lazuljanak fel a rögzítések.

d.)    Világítás és jelzőberendezések

Ha a kerékpárok elfedik az autó hátsó világításait vagy rendszámát, használj megfelelő világítást és jelzőberendezéseket, hogy más autósok észleljék a járművedet.

e.)    Sebesség

Tartózkodj a túl nagy sebességtől, különösen, ha a kerékpárok a tetőn vagy a hátsó részen vannak elhelyezve. A magas sebesség hatással lehet az autó stabilitására és a kerékpárok rögzítésére.

f.)     Közlekedési szabályok

Mindig tartsd be a közlekedési szabályokat, és vezess felelősségteljesen az utakon. Győződj meg arról, hogy a kerékpárszállítóval nem akadályozod a látást vagy a jármű irányítását.

g.)    Gyakori ellenőrzés

Az utazás közben rendszeresen ellenőrizd a kerékpárokat és a rögzítéseket, különösen hosszú utak során, vagy ha extrém időjárási körülményeknek, útfelületeknek tetted ki őket.

h.)    Parkolás

Ha megállsz, ellenőrizd a kerékpárszállítót és a rögzítéseket, és soha ne hagyd a kerékpárt a szállítóhoz rögzítve, ha elhagyod az autót.

 

Ezek a biztonsági intézkedések segítenek abban, hogy a kerékpárok épségben, károk nélkül érjenek célba az utazásaid során. Soha ne hanyagold el a szállító és a kerékpárok ellenőrzését, mindig kövesd a gyártó által adott használati utasításokat és ajánlásokat.

 

Mennyi kerékpárt lehet egyszerre szállítani a különböző típusú szállítókon?

A kerékpárszállítókon egyidejűleg szállított kerékpárok száma a szállító típusától és méretétől függ. A következőkben összefoglaljuk, hogy általában mennyi kerékpárt tudsz egyszerre szállítani a különböző típusú szállítókon.

 

Tetőcsomagtartó:

 •    A tetőcsomagtartók általában 1-4 kerékpárt képesek szállítani.
 •    A kerékpárok függőlegesen helyezkednek el a tetőn, és az autó méretétől függően lehet helytakarékosabb megoldás.

Vonóhorogra szerelhető kerékpárszállító:

 •    A vonóhorogra szerelhető szállítók általában 2-5 kerékpárt képesek szállítani.
 •    Ez a típusú szállító lehetővé teszi, hogy a kerékpárok vízszintesen helyezkedjenek el, ami biztonságosabb lehet, különösen hosszabb utazások során.

Csomagtartóra szerelhető kerékpárszállító:

 •    A csomagtartóra szerelhető szállítók általában 2-5 kerékpárt tudnak szállítani.
 •    A szállítókat a csomagtartóra vagy a hátsó ajtóra rögzítik, és a kerékpárok általában vízszintesen helyezkednek el.

Platformos kerékpárszállító:

 •    A platformos szállítók általában 2-4 kerékpárt tudnak szállítani.
 •    Stabilabbak, mint társaik, mivel a kerékpárok egy merev platformra vannak felhelyezve.

 

A teherbírás és a kerékpárok száma változhat az egyes szállítók típusai között, valamint az autó méretétől és a kerékpárok méretétől és súlyától függően. Mindig ellenőrizd a kerékpárszállító gyártója által adott ajánlásokat és teherbírásokat, és soha ne haladd meg az ajánlott kerékpárok számát, mivel ez befolyásolhatja az autó és a szállító biztonságát. Ha több kerékpárt szeretnél szállítani, érdemes olyan szállítót választani, amelynek magasabb teherbírása van, vagy esetleg kombinálni különböző típusú szállítókat.

 

Így szereld fel -és le a kerékpárszállítókat az autóról!

A kerékpárszállítók telepítése és eltávolítása általában viszonylag egyszerű folyamat, de a pontos sorrend és az eljárás függhetnek a szállító típusától és a gyártótól. A következő lépések segíthetnek könnyedén le -és felszerelni a kerékpárszállítókat az autódról!

 

1. Minden kerékpárszállítóhoz mellékelt egy használati útmutató, amely részletesen leírja a telepítési és eltávolítási lépéseket. Olvasd el gondosan a gyártó által adott utasításokat, hogy megfelelően telepítsd a szállítót az autóra.

2. Győződj meg arról, hogy az autó tiszta és száraz, mielőtt telepíted a szállítót. Távolítsd el az esetleges szennyeződéseket vagy törmelékeket a rögzítési pontokról.

3. Telepítés/felszerelés

   a.) Helyezd fel a tetőcsomagtartót az autóra az előre meghatározott rögzítési pontokra, és rögzítsd meg a biztonsági zárakat vagy csavarokat.

   b.) Rögzítsd a szállítót az autó vonóhorogjára vagy csomagtartójára, és állítsd be azokat az alkatrészeket, amelyekkel stabilan és biztonságosan a helyén marad.

4. Rögzítés:

 •    Győződj meg arról, hogy a szállító stabilan van rögzítve az autóhoz, és minden csavar vagy zár megfelelően be van húzva.
 •    Rögzítsd a kerékpárokat a szállítóhoz a megfelelő hevederekkel, pántokkal vagy rögzítőelemekkel, és győződj meg arról, hogy a kerékpárok szorosan és biztonságosan vannak rögzítve.

5. Mielőtt elindulsz az utazásra, mindig ellenőrizd a szállító és a kerékpárok rögzítését. Bizonyosodj meg arról, hogy minden szorosan van rögzítve, és semmi sem lóg vagy lazsál.

6. Eltávolítás:

 •    A kerékpárszállítók eltávolítása az általánosan az ellenkező sorrendben történik. Távolítsd el a kerékpárokat a szállítóról, majd oldd fel a rögzítéseket vagy zárakat.
 •    Ezután távolítsd el a szállítót az autóról, és tedd el biztonságos helyre, amíg újra nem használod.

 

Ez a leírás általános iránymutatásokat tartalmaz a kerékpárszállítók telepítéséhez és eltávolításához. Fontos, hogy mindig kövesd a gyártó által adott pontos utasításokat, mivel a lépések és az eljárás a különböző típusú szállítók esetében eltérő lehet. A megfelelő fel -és leszerelés biztosítása érdekében ügyelj a biztonsági előírásokra és az ajánlott teherbírásra.

 

Milyen méretű kerékpárokat képesek fogadni a kerékpárszállítók?

A kerékpárszállítók képesek fogadni különböző méretű és típusú kerékpárokat, azonban a pontos kapacitás és méret függ a szállító típusától és a gyártótól. Most megmutatjuk neked, hogy általában milyen méretű kerékpárokat fogadhatnak a különböző típusú kerékpárszállítók!

 

A tetőcsomagtartók általában képesek fogadni különböző méretű kerékpárokat, beleértve a gyerek, MTB (Mountain Bike), városi, országúti kerékpárokat stb. A kerékpártartók állíthatóak vagy rendelkeznek különböző méretű adapterekkel, hogy illeszkedjenek a különböző kerékméretekhez és vázméretekhez.

A vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítókra is bátran rögzíthetsz eltérő méretű bicikliket, beleértve a gyerek, MTB, városi, országúti stb. Az állítható keréktartók és a váztartók segítenek a különböző méretű biciklik rögzítésében és stabil tartásában.

Csomagtartóra szerelhető kerékpárszállító szintén alkalmas különböző méretű bicajok szállítására, az állítható keréktartók és a váztartók itt is segítik a kerékpárok stabil rögzítését.

A platformos szállítók általában széles körű kompatibilitással rendelkeznek, alkalmasak különböző méretű kerékpárok befogadására. A merev platform megkönnyíti a különböző méretű és típusú kerékpárok szállítását.

 

Bár a kerékpárszállítók többféle kerékméretű és vázméretű kerékpárt képesek fogadni, mindig ellenőrizd a szállító gyártója által adott ajánlásokat és a kompatibilitási információkat. A gyártók gyakran megadják a szállító teherbírását, a kerékpárok maximális méretét és súlyát, valamint az állítható méretek tartományát. Mindig ügyelj arra, hogy a kerékpárszállító megfeleljen a szállítani kívánt kerékpárok méretének és súlyának, hogy biztonságosan és stabilan tudjad szállítani a kerékpárokat.

 

Adapterek, a különböző típusú kerékpárokhoz szállításához

A különböző típusú kerékpárszállítókhoz gyakran szükség van külön adapterekre vagy kiegészítőkre ahhoz, hogy megfelelően illeszkedjenek, és rögzíthessék a különböző típusú kerékpárokat. A biciklik eltérő méretűek, alakúak és különböző vázmérettel rendelkezhetnek, így az adapterek segítenek a szállítóhoz való optimális illeszkedésben és stabil rögzítésben.

Az alábbiakban mutatunk néhány adapter típust:

 

Vázméret adapterek

Ezek a termékek lehetővé teszik, hogy a kisebb vázméretű kerékpárokat stabilan rögzítsd a kerékpárszállítón, amely eredetileg nagyobb méretű kerékpárokhoz lett tervezve. Ezeket az adaptereket általában hevederekkel, pántokkal vagy rögzítőelemekkel lehet a vázhoz rögzíteni.

 

Kerékméret-adapterek

Ha a kerékpárszállító kerékmérete nem illeszkedik megfelelően a biciklihez, akkor kerékméret-adapterek segítségével lehet kiegyenlíteni ezt a különbséget. Ezek az adapterek a kerekekhez vannak rögzítve, hogy a kerékpárok szorosan és stabilan legyenek rögzítve a szállítóhoz.

 

Kerékpártípus-adapterek

Különböző kerékpártípusokhoz, például MTB, városi, országúti, vagy elektromos biciklikhez külön adapterek is létezhetnek, amelyek segítenek a specifikus kerékpártípusok szállításában.

 

Tengelyadapterek

Néhány kerékpárnál, különösen MTB vagy Cross típusoknál, tengelyadapterekre lehet szükség a kerekek rögzítéséhez a szállítón.

 

A megfelelő adapterek használata lehetővé teszi a különböző típusú kerékpárok biztonságos és stabil szállítását a szállítón, és minimalizálja a sérülés kockázatát az utazás során. Ha elbizonytalanodtál, a Dynamic Sport kerékpár webshop szakértő csapat készséggel segít az optimális választásban.

 

Így befolyásolja a kerékpárszállító az autó üzemanyag-fogyasztásod és a vezetési élményed!

A kerékpárszállítók jelentősen befolyásolhatják az autó üzemanyag-fogyasztását és a vezetési élményt, legfőképp, ha nem megfelelően vannak telepítve vagy ha túl nehéz kerékpárokat szállítasz rajtuk. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy miként hatnak ezek a szállítók az autóra és a vezetésre.

 

 • Üzemanyag-fogyasztás tetőcsomagtartóra rögzített kerékpárszállító esetében:

A tetőn elhelyezett kerékpárszállítók növelik az autó légellenállását, ami az üzemanyag-fogyasztás növekedéséhez vezethet. Az autótetőn lévő teher miatt az aerodinamika romlik, és emiatt az autó motorjának több erőre van szüksége a levegő elleni ellenállás leküzdéséhez.

 • Üzemanyag-fogyasztás vonóhorogra -és csomagtartóra rögzített kerékpárszállító esetében:

Ezek a típusú szállítók is növelhetik az üzemanyag-fogyasztást, de általában kevésbé, mint a tetőcsomagtartók. Az aerodinamikai hatásuk alacsonyabb, mivel az autó hátsó részén helyezkednek el, és nem érintik a levegő áramlását olyan mértékben.

 • Vezetési élmény a tetőcsomagtartóra rögzített kerékpárszállító esetében:

A kerékpárszállítók a tetőn növelhetik az autó súlypontját és a felfüggesztés terhelését, ami befolyásolhatja az autó vezetési stabilitását és kanyarodási tulajdonságait. Az emelt súlypont miatt az autó nehezebben kormányozhatóvá válhat, különösen a szélviharok vagy rossz időjárási körülmények között.

 • Vonóhorogra szerelhető és csomagtartóra kerékpárszállító esetében:

Általában kevésbé befolyásolják az autó vezetési élményét, mivel a súly a hátsó részen helyezkedik el, közelebb az autó középpontjához. A szállítóval együtt továbbra is érdemes figyelni a kerékpárok súlyára és a teherbírásra, hogy ne befolyásolják negatívan az autó vezetési tulajdonságait.

 

A kerékpárszállítók hatása az üzemanyag-fogyasztásra és a vezetési élményre attól is függ, hogy milyen típusú autót vezetsz, milyen méretű és súlyú kerékpárokat szállítasz, és hogy milyen hosszú távolságokra utazol velük. A megfelelő telepítés, a megfelelő rögzítés és a megfelelő teherbírás kiválasztása segíthet minimalizálni a negatív hatásokat és élvezni az autózást kerékpárszállítóval is

 

Melyik kerékpárszállító nyújt nagyobb védelmet?

A különböző típusú kerékpárszállítók különböző szintű védelmet nyújtanak a kerékpárok számára az utazás során. A védelem mértéke részben függ a szállító típusától és kialakításától, valamint a kerékpár rögzítésének módjától. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy milyen védelmet nyújtanak általában a különböző típusú kerékpárszállítók.

 

 • A tetőcsomagtartók optimális védelmet nyújtanak az utazás során, mivel a biciklik a tetőn helyezkednek el és jól rögzíthetők a szállítóhoz. A kerékpárokat a kerekeknél és a váznál rögzítik, így minimalizálják a karcolások és sérülések kockázatát.
 • Vonóhorogra rögzíthető kerékpárszállítókis tökéletes védelmet nyújtanak a kerékpároknak, mivel a váznál és a kerekeknél rögzítik őket. Stabilan és biztonságosan helyezkednek el a szállítón, így csökkentik a sérülések kockázatát.
 • A csomagtartóra szerelhető szállítók védelme is kifogástalan, mivel a váznál és a kerekeknél fixálhatók, hasonlóan a vonóhorogra illeszkedő szállítókhoz. Fontos, hogy a kerékpárok biztonságosan legyenek rögzítve, hogy ne érintkezzenek az autó hátsó részével vagy egymással.
 • A platformos szállítók kimagaslóan erős védelmet nyújtanak, mivel a kerékpárokat egy merev felületre tudod elhelyezni. A biciklik stabilan illeszkednek, és a kerékpár váza nem érintkezik közvetlenül az autóval, minimalizálva a sérülések kockázatát.

 

Bár a kerékpárszállítók védelmet nyújtanak, a megfelelő rögzítés és a kerékpárok megfelelő elhelyezése kulcsfontosságú a sérülések megelőzése érdekében. Győződj meg arról, hogy minden kerékpár szorosan és biztonságosan van rögzítve a szállítóhoz, és minimalizáld a kerékpárok közötti érintkezést az utazás során. Használj kerékpárszállítóhoz kárpitozott védőborítást, amely megvédi az autót a potenciális karcolásoktól és sérülésektől az utazás során.

 

Kiegészítők a kerékpárszállítókhoz

A kerékpárszállítókhoz számos kiegészítő érhető el, amelyek segítenek a szállító használatában, a kerékpárok védelmében, illetve az autó és a kerékpárok kényelmes utazásában.

 

Világítás és jelzőberendezések

Ha a kerékpárszállító elfedheti az autó hátsó világításait vagy rendszámát, világítási kiegészítőket használhatsz, hogy a járműved látható maradjon más autósok számára. Ilyen kiegészítők lehetnek világító táblák, villogó fények vagy hátsó világítással ellátott matricák.

Biztonsági zárak

Kerékpárszállítókhoz vásárolhatsz biztonsági zárakat, amelyek megakadályozzák, hogy valaki eltulajdonítsa a szállítóval együtt a kerékpárokat. Ezek a zárak gyakran acélkábellel vannak felszerelve, amelyeket a kerékpárok vázához rögzíthetsz, majd a szállítóhoz zárhatod őket.

Tárolótáskák

Néhány kerékpárszállítóhoz külön tárolótáskákat lehet kapni, amelyekben összehajtogatva tárolhatod a szállítót, amikor épp nem használod. Ezek a táskák könnyebbé és praktikusabbá teszik a szállítást és tárolást.

Gumialátétek és védőelemek

Az autó és a kerékpárok védelmére különféle gumialátéteket és védőelemeket lehet vásárolni. Például a kerékpár váza védelmére lehet használni védőelemeket, amelyek megakadályozzák a váz karcolását a szállítóban. Az autófestéket megóvhatod gumialátétekkel, amelyek megakadályozzák a szállító és az autó közötti súrlódást.

Kiegészítő rögzítőelemek

Különböző típusú kerékpárok szállításához néha kiegészítő rögzítőelemekre lehet szükség, mint például tengelyadapterek, vázméret-adapterek vagy kerékméret-adapterek.

Vízálló borítások

Ha az utazás során várhatóan rossz időjárási körülményekkel találkozol, használhatsz vízálló borításokat, hogy megvédd a kerékpárokat az esőtől és más időjárási hatásoktól.

 

A kiegészítőket olyan gyártótól vásárold, amelyek kompatibilisek a kiválasztott kerékpárszállítóval. Győződj meg arról, hogy a vásárolt kiegészítők megfelelnek a szállítóhoz és a kerékpárokhoz, és helyesen telepítsd őket az utazás biztonságos és kényelmes lebonyolítása érdekében.

 

Kerékpárszállítók kompatibilitása a különböző kerékpár típusokkal

A különböző kerékpárszállítók általában kompatibilisek a különböző kerékpártípusokkal, beleértve a hegyikerékpárokat, országúti kerékpárokat, elektromos kerékpárokat és más típusokat is. Azonban fontos megjegyezni, hogy a kompatibilitás függ a kerékpárszállító típusától, kialakításától és a kerékpárok méretétől, súlyától és formájától.

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan befolyásolhatja a kerékpártípus a szállítóval való kompatibilitást:

 

Kerékpár típusok kompatibilitása különböző kerékpárszállítókkal

Az MTB kerékpárok többnyire kompatibilisek a legtöbb kerékpárszállítóval, képesek fogadni a különböző MTB kerékméreteket és vázméreteket. Néhány esetben szükség lehet tengelyadapterekre vagy vázméret-adapterekre, különösen, ha a kerékpárok nagy méretű vázakkal rendelkeznek vagy különleges tengelyrendszerrel vannak felszerelve.

Az országúti kerékpárok általában simulékonyak a legtöbb kerékpárszállítóhoz, mivel könnyebbek és kisebb méretűek, mint az MTB kerékpárok. Van olyan szállító, amely állítható keréktartókkal rendelkezik, így segítenek az országúti kerékpárok szorosabb rögzítésében.

Az E-bike-ok súlyosabbak a hagyományos kerékpároknál, és egyes szállítók nem rendelkeznek elegendő teherbírással. Ahhoz, hogy elektromos kerékpárodat biztonságosan vihesd magaddal, válassz olyan szállítót, amely megfelelő teherbírással és rögzítőelemekkel rendelkezik.

 A gyermekkerékpárok szállításához általában speciális vázméret-adapterekre van szükség, amelyek megfelelnek a kisebb méretű vázaknak. Néhány szállító alapból speciális keréktartókkal rendelkezik a kisebb méretű kerékpárok számára.

A többfunkciós kerékpárok (pl. cruiser) általában összhangban vannak a legtöbb szállítóval, különösen, ha a kerékpár nem rendelkezik egyedi méretekkel vagy tengelyrendszerekkel.

 

A kerékpárszállítók kompatibilitását befolyásolhatja a kerékpárok mérete, súlya, vázmérete, tengelyrendszer, kiegészítők, mint például kosarak vagy kerékpártartók. Mindig ellenőrizd a gyártó által adott kompatibilitási információkat, és ha szükséges, konzultálj a Dynamic Sport kerékpár webáruház szakértőivel, hogy a megfelelő szállítót válaszd ki a kerékpártípusodhoz.

 

Milyen visszajelzéseket kapunk a kerékpárszállítókról?

Sok vásárlónk elégedett, hogy az általa választott kerékpárszállító könnyen telepíthető és egyszerűen használható, ami kényelmet nyújt az utazás előkészítéséhez is. A kerékpárok biztonságosan és stabilan rögzíthetőek a szállítóhoz, így nem kell aggódniuk az utazás során.

Néhány visszajelzés kiemeli, hogy az választott kerékpárszállító sokoldalú és az eltérő méretű és típusú bicikliket is tudja fogadni, így nem kell külön szállítókat vásárolni különböző típusú kerékpárokhoz. Tartósságukkal, hosszú élettartamukkal maximálisan elégedettek, megemlítve a kerékpárszállítók védelmi elemeinek és funkcióinak tökéletességét.

 

Termékajánló

THULE VELOCOMPACT 926 Kerékpárszállító

A Thule VeloCompact 926, egy kompakt és könnyű kerékpártartó, mindennapi használatra, és akár négy kerékpár szállítására is alkalmas. Ideális választás különböző kerékpártípusokhoz, beleértve az országúti kerékpárokat, elektromos kerékpárokat és hegyikerékpárokat is. A biciklik felrakása után is hozzáférhetsz a csomagtérhez, emellett egy 4. kerékpár adapterrel (külön megvásárolható) is kibővítheted szükség szerint. A Thule VeloCompact összecsukható, így a legtöbb autó csomagtartójában elfér.

 

 

Egyedi ajánlatunk

A Thule Velocompact 926 kerékpárszállítót nem csak megvásárolni, hanem BÉRELNI is tudod a Dynamic Sport kerékpár webáruház oldalán!

 

 

Thule VeloCompact vonóhorogra szerelhető kerékpárszállító

 

Thule Velocompact 926 kerékpárszállító árak

Most kedvezményesen tiéd lehet a Thule Velocompact 926 kerékpárszállító törzsvásárlói kedvezménnyel, regisztrációval vagy pontjaid beváltásával, valamint SZÉP Kártyával (online is) fizethetsz! A szállítás ingyenes, és ha esetleg nem felel meg a termék, díjmentesen vissza is küldheted.

Ha mégis inkább csak bérelnéd a kerékpárszállítót, akkor 1 nap ingyenes használatot kapsz ajándékba úgy, hogy a Thule Velocompact 926 kerékpárszállítóra nem számolunk fel kauciót. Ha ennél jobb ajánlatot tudsz, szólj nekünk is!

 

Thule Velocompact 926 kerékpárszállítót Teszt

A Thule Test Center™-ben, Hillerstorpban, Svédországban, a Thule termékek extrém teszteken esnek át. Tetőcsomagtartó rendszereiket úgy tervezték, hogy minél biztonságosabban és megbízhatóbban tudd szállítani felszerelésed, és a lehető legmegfelelőbben illeszkedjenek az autódhoz.

Tartóssági tesztek

A teljesítmény értékelésére szolgálnak olyan körülmények között, amelyek egyenetlen vagy sík terepen történő használat során előfordulhatnak.

Kopás-szimulációk

Speciális tesztek, amelyek az állványok és hordozók időbeli értékelésére, tartósságuk és hosszú távú teljesítményük, valamint a kerékpárok szállítás közbeni védelmére való képességük értékelésére szolgálnak.

Expozíciós tesztek

Ezeket a teszteket arra használják, hogy kiértékeljék a tartó teljesítményét olyan körülmények között, amelyekkel a használat során találkozhatsz. Extrém hőmérsékletnek, hidegnek, nedvességnek, napfénynek és vegyszereknek teszik ki a kerékpártartókat.

 

Milyen visszajelzéseket kapunk a kerékpárszállítókról?

Sok vásárlónk elégedett, hogy az általa választott kerékpárszállító könnyen telepíthető és egyszerűen használható, ami kényelmet nyújt az utazás előkészítéséhez is. A kerékpárok biztonságosan és stabilan rögzíthetőek a szállítóhoz, így nem kell aggódniuk az utazás során.

Néhány visszajelzés kiemeli, hogy az választott kerékpárszállító sokoldalú és az eltérő méretű és típusú bicikliket is tudja fogadni, így nem kell külön szállítókat vásárolni különböző típusú kerékpárokhoz. Tartósságukkal, hosszú élettartamukkal maximálisan elégedettek, megemlítve a kerékpárszállítók védelmi elemeinek és funkcióinak tökéletességét.

 

 

Nézd meg a kerékpár szállító alkatrészek széles kínálatát a Dynamic-sport oldalán. Válaszd ki számodra a legideálisabb kerékpár kiegészítőt, kerékpáros ruházatot a komfortos ringázáshoz szakértő csapatunk segítségével, és élj a klubtagság kedvezmény lehetőségével. Szép kártya elfogadóhelyingyenes csomagvisszaküldés - Garancia.