Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Mechanikus tárcsafék

Bowdenes bicikli tárcsafékek széles kínálatát találod ebben a kategóriában. Szakértői segítséget nyújt neked a dynamic-sport csapata bicikli tárcsafék választásban, esetleg átalakításában. Bowdenes mechanikus bicikli tárcsafékek a legjobb márkáktól.  

Rendezés:

Talán minden kerékpárosnak volt már valami élménye egy vészfékezéssel kapcsolatban. Ezért nagyon jól tudjuk mennyire fontos a jó fék. Hiába van jó reakcióidőd, ha a fékekben el vannak kopva a fékpofák vagy levegős a fékrendszer a bringádon. Sokan azt sem tudják, mennyi olajos szennyeződés kerül a felnire vagy a féktárcsára az útról, amin a fékpofa vagy fékbetét már nem tudja kifejteni teljesen a fékhatását. Pedig  egy egyszerű féktisztító spray használatával eltüntethetjük az olajos, zsíros szennyeződéseket, amivel féktávot nyerünk. 

Bár egyre elterjedtebb a tárcsafék még mindig rengeteg v-fékes kerékpárral találkozhatunk. Ezekben általában 72mm széles fékpofa van. A fékpofák különböző keménységűek. A jobbminőségűek lágyabb gumikeverékűek, ami jobb fékhatást biztosít. Ezek a fékpofák lágyságukból adódóan viszont hamarabb elkopnak. Vannak olyan fékpofák, amiken különböző mintázat, ill. profil van.  Ezek a jobban leszedik a sarat, nem csikorognak, és nagyobb fékhatást adnak. Olyan fékpofákkal is találkozhatunk, ahol magát a fékgumit tudjuk cserélni. Ezeknél nem kell kompletten az egész fékbetétet cserélni. Ezektől a gyártóktól találsz nálunk fékpofát v-fékhez:  a2Z, BikeFun, Magura, Acor, Merida, Sunrace, Zoggie, Ritchey, Tektro, Jagwire, Avid.

A mechanikus bowden működtetésű abroncsfék (felnifék) viszont már kiszorulóban van. Nem csak az MTB kerékpároknál, de már kezd a junior kerékpároknál lecserélődni tárcsafékre. Azért aggodalomra semmi ok. A dynamic-sport.hu oldal tele van cserélhető fékgumival, fékpofával, fékbetéttel. Találsz nálunk V-fékhez, kanifékhez, BMXhezcsapos fékhez és speciális hidraulikus fékhez fékpofát.

Tárcsafékhez is megtalálsz minden alkatrészt és kiegészítőt. Mechanikus tárcsafékhez bowdenhuzal, bowdenház, kupakok a hidraulikushoz pedig féktárcsafékvezeték, roppantó gyűrűfékolaj, feltöltő, apróalkatrész és adapter.

Mechanikus fékből még találsz több kialakításút, benyúlásút. Patkófék, V-fék, mini V-fék, U-fék, dob és rollerfék kapható. Hogyha elhasználódott, meghibásodott fékrendszered akkor a dynamic-sport.hu webáruházban mindent megtalálsz a cseréhez. Természetesen a féktesthez találsz megfelelő fékkart is. Sok múlik a  bowdenezésen is. Ebben rozsdamentes bowdenekkel és teflonos bowdenházzal segítünk MTB, trekking és országúti használatra is. Fékkarokon kívül rengeteg féktárcsa, féktárcsacsavar közül tudsz választani.