Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Női Cross Trekking kerékpár

A női Cross Trekking kerékpár nagyszerű választás számodra, ha szereted a természetben való kerékpározást, hegyi túrákat – de a bevásárlást vagy gyermeked szállítását is ugyan ezen kerékpárral oldod meg. Hagyományos városi biciklikhez viszonyítva, a Cross Trekking sportosabb nyereggel, könnyebb vázzal és jobb teherbírással rendelkezik.

 

A női Cross Trekking Neked való ha:

 • Aktív természetjáró vagy két keréken is
 • Többfunkciós kerékpárt keresel, amely alkalmas mind városi, mind terepen való kerékpározásra
 • Hosszabb távokat kívánsz megtenni, de az egynapos túrákon is szívesen részt veszel
 • Biztonságosan és kényelmesen alkalmazhatod a kerékpáros gyerekülést
 • Komfortos, de sportos kerékpárra van szükséged, hogy elkerüld a hátfájást és más kellemetlenségeket
 • Olyan kerékpárt keresel, amelynek váza könnyű, de mégis strapabíró
 • Szeretnéd, ha a kerékpár felszerelhető legyen sárvédővel, csomagtartóval és világítással biztonságod érdekében.

További hasznos információk a termékek alatt! Görgess le! 

Rendezés:

A Női Cross Trekking kerékpárok vázgeometriája, a nők anatómiai sajátosságait figyelembe véve lettek tervezve, úgy, mint rövidebb felsőcső és magasabb kormánypozíció - így kényelmesebb ülni a nyeregben és kezelni a kormányt. Természetesen a nyereg és a kormány pozíciója is állítható.

A női Cross Trekking biciklik tervezésénél figyelembe vették a női fizikum és eltérő testi adottságok különbözőségét is. Ilyen például az alsó keresztváz magassága, a könnyebb fel-és leszállás érdekében, valamint a súlyuk, mely könnyebb más biciklikhez képest. Ez persze függ a kerékpáros kiegészítők felszeretségének mennyiségétől és tömegétől is. Érdemes megjegyezni, hogy a Női Cross Trekking kerékpárok tervezése és méretezése gyártótól is függ, így mindig érdemes alaposan megvizsgálni az adott modell vázgeometriáját.

 

Női Cross Trekking Merida

 

 

Milyen fék legyen a női cross trekking kerékpáron?

V-fék VS. tárcsafék

A V-fék az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb kerékpárfék típus, és általában könnyű karokkal van felszerelve, melyek egyszerű kezelést igényelnek. Ideálisak városi és könnyebb terepkerékpározáshoz, általában olcsóbbak a tárcsafékekhez képest. A V-fékek hatékonysága csapadékos körülmények között csökkenhet, és hosszabb lejtőkön történő használatkor fokozott kopást okozhatnak a gumifelületen.

A tárcsafék nagyon hatékony és erőteljes féktípus, amely akár az időjárási körülményektől függetlenül nagyobb erőt képes kifejteni. Ideálisak hegyvidéki vagy technikásabb terepekre, valamint olyan kerékpárokra, amelyekkel nagyobb erőt és hatékonyságot szeretnének kifejteni. A tárcsafékek drágábbak, és nehezebbek a V-fékekhez képest, így azok számára, akik nem tervezik használni a kerékpárt nagyon extrém körülmények között, lehet, hogy a V-fék a jobb választás.

 

Megnézem a kerékpár fék fajtákat a dynamic-sport.hu oldalán!

 

Fontos megjegyezni, hogy mindkét féktípus megfelelő működéséhez rendszeres karbantartás és ellenőrzés szükséges, hogy biztosítsa a legjobb teljesítményt és biztonságot.

 

Női Cross Trekking túra kerékpár

 

Így válassz váltót a női Cross Trekking kerékpárodhoz!

 A váltó kiválasztásánál több tényezőt is figyelembe kell venni a női cross trekking kerékpárok esetében. A megfelelő váltó kiválasztása segít abban, hogy a kerékpár hatékonyan és zökkenőmentesen váltsa a sebességet minden terepen és körülmények között.

Íme néhány tényező, amelyeket figyelembe kell venni a megfelelő váltó kiválasztásakor a női cross trekking kerékpárok esetében:

 

Legyen rugalmas!

A sebesség határozza meg, hogy a váltó hány fokozatban tudja változtatni a sebességet. Általában a cross trekking kerékpárokon 21-30 sebességet találhatunk, azonban lehetnek olyan kerékpárok is, amelyek több sebességgel rendelkeznek. Minél több sebesség áll rendelkezésre, annál rugalmasabb lehet a kerékpár és könnyebb lesz az alkalmazkodás a terephez.

 

Külső vagy belső váltómű?

A váltómű lehet külső láncváltós vagy belső agyváltós. A külső váltómű a legelterjedtebb típus a kerékpárokon, és általában olcsóbb és könnyebben karbantartható, mint a belső váltómű. Azonban az agyváltók általában strapabíróbbak és jobban bírják a kopást.

 

Ne feszítsd túl a... láncot!

Az áttétel meghatározza, hogy milyen arányban változik a láncfeszültség a sebességváltás során. Fontos, hogy a megfelelő áttétel álljon rendelkezésre a könnyebb tekerés és a meredekebb emelkedők kezelése érdekében.

 

Kompatibilis legyen!

A váltók és a fogaskerekek típusa különböző lehet a kerékpárokon, és fontos, hogy a váltó kompatibilis legyen a kerékpár többi részével, például a fogaskerekekkel.

 

A váltó kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen célra használod a kerékpárt. Ha túrázásra, hosszabb távokra, akkor érdemes olyan váltót választani, amely hosszabb távon is hatékonyan működik és tartós.

Ha még mindig úgy érzed, hogy bizonytalan vagy a választásban, a Dynamic Sport csapata készséggel segít!

 

Miből áll egy női cross trekking kerékpár?

- azaz mi van a dobozban, ha online rendelem meg?

A kerékpár gyárilag összeszerelt és csomagolt állapotban, dobozban kerül kiszállításra. A doboz tartalmazza a kerékpáron kívül a nyerget, pedált és egyéb kiegészítőket. Ehhez tesszük még hozzá a kitöltött garancia füzetet és számlát. Tehát a gyári csomagolás miatt a szállításban nem sérül a kerékpár mert megfelelő csomagolóanyagban kerül szállításra.

Az általános alapfelszereltsége/ alkatrészei a női cross trekking kerékpárnak:

 • váz, amely általában alumíniumból vagy könnyű fémötvözetből készül
 • teleszkópos első villa
 • könnyű váltórendszer
 • váltókarok
 • pedálok
 • fékek
 • kormány
 • nyereg
 • kerék
 • gumiabroncs
 • láncvédő
 • csengő
 • fényvisszaverő

 

Női Cross Trekking minden terepre

 

Női Cross Trekking kerékpár kiegészítők

A női cross trekking kerékpárhoz ajánlott plusz kiegészítők között szerepelhet a sárvédő, amely megvédi a kerékpárt és a kerékpáros ruházatát a piszoktól és a nedvességtől, illetve kulacstartó + kulacs, amely segít a hidratációban hosszabb utak során. Ajánlott viselni megfelelően illeszkedő kerékpáros sisakot, kerékpáros ruházatot, valamint kesztyűt és biciklis cipőt, amelyek hozzájárulnak a biztonságos és hatékony sportolásodhoz. Hasznos lehet továbbá egy kerékpár computer, amely mutatja az időt, a megtett távolságot és az átlagsebességet. Előnyös használat a kerékpáros táska vagy kosár, amely könnyen rögzíthető a kerékpárra, így segít a szükséges dolgok könnyű szállításában.

 

GYIK - Női Cross Trekking

Női cross trekking bicikli vásárlásnál szoktunk kapni olyan kérdést, hogy felszerelhető e biciklis gyerekülés. Előre szerelhető bicikli gyerekülés, csomagtartóra szerelhető gyerekülés és hátra vázra szerelhető gyerekülés is felszerelhető. Viszont a legkisebb 15”-os vagy xs-es vázra egy hosszabb szárra van szükség, ami a dynamic-sport webshopjában megtalálható.