Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Kerékpár csomagtartóra szerelhető gyerekülés

A gyerekülés alján lévő adaptert tekerve rögzül az ülés a csomagtartóra. Könnyű kezelni. Egyes modellek dönthetök is ha elaludna a pici.

Rendezés:

HTP ELIBAS II csomagtartó bézs

16.990 Ft 15.790 Ft
1.200 Ft

BIKEFUN B-ONE CLAMP Gyermekülés

24.990 Ft 22.490 Ft
2.500 Ft

HTP ELIBAS II csomagtartór kék

16.990 Ft 15.790 Ft
1.200 Ft

HTP ELIBAS II csomtartó szürke

16.990 Ft 15.790 Ft
1.200 Ft

HTP ELIBAS II csomagtart bordó

16.990 Ft 15.790 Ft
1.200 Ft

A kerékpár csomagtartóra szerelhető gyerekülést neked ajánljuk, ha:

 • szeretnéd, hogy gyermeked közel legyen hozzád biciklizés közben, miközben könnyedén irányíthatod kerékpárodat és felügyelheted őt.
 • olyan megoldást keresel, amely lehetővé teszi a gyors és egyszerű felszerelést és eltávolítást a kerékpárról.
 • gyakran használod a biciklit mindennapi teendők elvégzésére, és szeretnéd, ha gyermeked is részt vehetne ebben a tevékenységben.
 • fontos számodra a biztonság, és egy olyan gyerekülésre van szükséged, amely megfelelően rögzül a biciklin, és biztonságosan tartja a gyermekedet.
 • kényelmes megoldást keresel a gyermek szállítására, amely lehetővé teszi, hogy hosszabb távokat is megtegyetek kerékpározás közben.

A csomagtartóra szerelhető gyerekülés előnyei:

 • Lehetővé teszi, hogy gyermeked közel legyen hozzád biciklizés közben, így élvezhetitek az együtt töltött időt, miközben könnyedén irányíthatod és felügyelheted őt.

 • Gyors és egyszerű felszerelhetősége révén könnyen és gyorsan fel- és leszerelhető a kerékpárról, amikor szükség van rá.

 • Különböző típusú kerékpárokhoz is illeszthető, amennyiben a kerékpár rendelkezik csomagtartóval.

 • Megfelelő rögzítés esetén stabil és biztonságos helyet biztosít a gyermeknek, így minimalizálva a kockázatokat.

 • A gyerekülés kényelmes ülést és támaszt nyújt a gyermeknek, így hosszabb távok is könnyedén megtehetők vele kerékpározás közben.

 • A kerékpár csomagtartóra szerelhető gyerekülés ideális választás mindennapi használatra, például bevásárláshoz, vagy akár kirándulásokhoz is.

 

 

Mikor ne válassz csomagtartóra szerelhető gyerekülést?

Ha nincs csomagtartó a kerékpáron

Ha a kerékpáron nincs megfelelő csomagtartó, amelyre a gyerekülést lehetne felszerelni, akkor más típusú gyerekülést kell választani.

Ha a gyermek túl nagy vagy túl nehéz a gyereküléshez

A csomagtartóra szerelhető gyerekülések általában korlátozott súlyhatárral rendelkeznek. Ha a gyermek túl nagy vagy túl nehéz a gyereküléshez, akkor más típusú gyerekülést kell választani, ami biztonságosabb és kényelmesebb számára.

Ha a gyermek még nem tud stabilan ülni

A csomagtartóra szerelhető gyerekülés nem alkalmas olyan kisgyermekek számára, akik még nem tudnak stabilan ülni. Számukra inkább olyan gyerekülést kell választani, amely rendelkezik háttámlával és oldalsó támaszokkal.

Ha a kerékpár nem felel meg a biztonsági előírásoknak

Fontos, hogy a kerékpár megfeleljen a biztonsági előírásoknak és stabil legyen. Ha a kerékpár nem megfelelő állapotban van, vagy nem alkalmas a gyerekülés felszerelésére, akkor más típusú gyerekülést kell választani.

Csomagtartóra szerelhető gyerekülés felszerelési útmutató

Ellenőrizd a csomagtartót

 • Győződj meg arról, hogy a kerékpáron lévő csomagtartó megfelelően felszerelhető és stabil állapotban van. Ellenőrizd a csomagtartó terhelési kapacitását is, hogy megfelelő legyen a gyerekülés súlyára.

Rögzítsd a tartót

 • Ha a gyereküléshez tartozik speciális tartó, akkor rögzítsd azt a csomagtartóra az előírásoknak megfelelően. Győződj meg róla, hogy a tartó szorosan és stabilan van rögzítve a csomagtartóhoz.

Helyezd fel a gyerekülést

 • Helyezd a gyerekülést a csomagtartóra és illeszd a tartóhoz. Győződj meg róla, hogy a gyerekülés jól illeszkedik és stabilan van a tartóhoz rögzítve.

Rögzítsd a gyerekülést

 • Kövesd a gyerekülés használati útmutatóját, és rögzítsd azt a tartóhoz a megfelelő rögzítőelemekkel vagy pántokkal. Ellenőrizd, hogy a gyerekülés szorosan és biztonságosan van rögzítve.

Ellenőrizd az összeszerelést

 • Miután felraktad a gyerekülést, végezz egy alapos ellenőrzést, hogy meggyőződj arról, hogy minden alkatrész megfelelően van rögzítve és a gyerekülés stabilan van felszerelve a kerékpárra.

Próbakör

 • Végezetül teszteld le a gyerekülés stabilitását és biztonságát egy rövid próbakörrel, hogy meggyőződj arról, hogy minden rendben van-e, mielőtt gyermekedet felülteszed rá. Ha bármilyen problémát észlelsz, azonnal szüntesd meg a használatot és ellenőrizd az összeszerelést.

Milyen életkorú gyerekek számára ajánlott a használata?

A csomagtartóra szerelhető gyerekülést általában akkor ajánlják, amikor a gyermek már stabilan tud ülni, és biztonságosan meg tud maradni a kerékpáron. Általánosságban a gyártók és szakemberek általában 1,5-2 éves kortól ajánlják a csomagtartóra szerelhető gyerekülés használatát. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden gyermek fejlődése más, és minden gyerek egyedi, ezért mindig figyeljünk a gyermek fejlődésére és készségeire.

Figyelem! A gyártók biztonsági ajánlásai eltérhetnek, és minden esetben érdemes az adott gyerekülés használati útmutatóját követni. A gyerekek növekedésével és fejlődésével figyelned kell arra, hogy gyermeked mindig biztonságosan elférjen a gyerekülésben, és a biztonsági öv mindig megfelelően tartson.

Végül, mindig konzultáljunk egy gyermekorvossal vagy más szakemberrel, ha bizonytalanok vagyunk a gyerekülés használatával kapcsolatban, és mindig kövessük a gyártó által javasolt ajánlásokat és előírásokat.

Milyen biztonságot nyújt a biciklis gyerekülés hátul?

Stabil rögzítés

A gyerekülésnek stabilan és szorosan kell lennie rögzítve a kerékpárra. Megfelelő felszerelés és rögzítés esetén a gyerekülés biztonságosan marad a helyén még mozgás közben is.

Párnázott ülés és támaszok

A gyerekülés ülése párnázott lehet, hogy kényelmet nyújtson a gyermeknek, és a hát és fej támaszai biztosítják a megfelelő tartást és kényelmet a gyermek számára.

Biztonsági övek

A legtöbb gyerekülés rendelkezik biztonsági övekkel, amelyek megakadályozzák a gyermek leesését vagy kiesését a kerékpárról. A hárompontos biztonsági öv vagy az ölbe csatolható öv segít a gyermek biztonságban tartásában.

Magas háttámla

A magas háttámla vagy fejtámla további védelmet nyújthat a gyermeknek, és megakadályozhatja, hogy hátrafelé dőljön vagy kilógjon a kerékpárról.

Választható tartozékok

Néhány gyerekülés olyan tartozékokat kínál, mint például oldalsó szárnyak vagy védőkarok, amelyek további biztonságot nyújtanak és megakadályozzák a gyermek érintkezését a kerékpár alkatrészeivel.

Kerékpár csomagtartóra szerelhető gyerekülés anyaga, strapabírósága

Műanyag: A gyerekülések burkolata és vázszerkezete gyakran műanyagból készül, mivel ez a anyag könnyű, ellenálló és könnyen tisztítható.

Párnázott üléshuzat: Az ülőrész gyakran párnázott üléshuzattal van ellátva, amely extra kényelmet és puhaságot biztosít a gyermek számára.

Acél vagy alumínium vázszerkezet: A vázszerkezet, amely a gyerekülést a kerékpárra rögzíti, általában acélból vagy alumíniumból készül, hogy biztosítsa a megfelelő szilárdságot és tartósságot.

Textil anyagok: Bizonyos részek, például a biztonsági övek és a támaszok, textil anyagokból készülhetnek, amelyek rugalmasak és kényelmesek a gyermek számára.

A kerékpár csomagtartóra szerelhető gyerekülések nagyon strapabíróak és tartósak, és megfelelő használat mellett hosszú ideig kiszolgálják a gyermeket és a szülőt. Azonban fontos megérteni, hogy a gyerekülés állapota és biztonsága nagymértékben függ az összeszerelés helyességétől és a gyártó által javasolt súly- és használati korlátozások betartásától. Mindig olvassuk el és kövessük a gyártó által javasolt használati utasításokat és biztonsági előírásokat.

Első vagy hátsó kerékpárülés, melyik a legjobb?

Ahogy közeledik mindig a jó idő, vele együtt érkeznek a családi kirándulások is. A kellemes időjárás és a hosszabb nappalok ideálissá teszik a hosszabb kerékpáros túrákat is. Ha a gyermekeidet is szeretnéd magaddal vinni, akkor biztos elgondolkodtál már azon, hogy melyik kerékpárülés lehet a legjobb választás számukra: az elől vagy hátul elhelyezett?

Már -már kezd kopni az a szokás, hogy a gyerekeket csak hátul szállítják biciklin. Számos kerékpárüzlet nem is kínál ilyen típusú üléseket bizonyos életkor alatt. Ennek oka a biztonság, mert az elől rögzített ülések számos előnnyel járnak a hátul elhelyezettekkel szemben 3 éves korig.

Az elől elhelyezett biciklis gyerekülések biztonságosabbak, hiszen gyermeked közelebb van hozzád, jobban látjátok egymást. Ezáltal kevesebb az esések során bekövetkező sérülés esélye is, mert közelebb vannak a bicikli súlypontjához. Ráadásul könnyebben tarthatod a karjaidban őket az ülés pozíciója miatt.

Ha a legbiztonságosabb megoldást keresed gyermekednek, az elől rögzített kerékpárülés a nyerő választás. Tehát, első vagy hátsó kerékpárülés? Az válasz egyértelmű: irány a felfedezés!

Az első kerékpárülés és a hátsó ülés között milyen különbségek vannak?

Nos, az első kerékpárülés egy olyan gyermekülés, amely a kerékpár elülső részére rögzíthető, nem pedig a hátuljára. Ennek a típusú ülésnek számos előnye lehet, hiszen lehetővé teszi a gyereknek, hogy jobban lássa, mi történik körülötte, és közelebbi kapcsolatba kerüljön a bicikli vezetőjével.

Az emberek különböző okokból preferálják az első kerékpárülést. Van, aki a biztonság miatt részesíti előnyben, mert úgy gondolja, hogy így a gyerek jobban látható a bicikli vezetőjének. Mások azért választják az első ülést, mert jobb kilátást biztosítanak a gyereknek. Vannak, akik egyszerűen csak kényelmesebbnek találják az első kerékpárüléseket. Mindent egybevetve, az első ülések remek választást jelenthetnek az olyan családoknak, akik szeretnek együtt kerékpározni.

És a biztonság? Mind az első, mind a hátsó kerékpárülés biztonságosnak bizonyult a gyerekek számára, feltéve, hogy megfelelően alkalmazzák. Általában az 1 és 2 év közötti gyermekeknek ajánlott az első ülés használata. 2 éves kor után a gyerek biztonságosan ülhet az első vagy a hátsó ülésen is.

Kerékpáros kiegészítők, computer, csengő, csomagtartó, gyerekülés, kitámasztó, kosár, kulacs, kulacstartó, lakat, kerékpárzár, lámpa, pumpa, sárvédő, sport karóra, táska, tükör, vázvédő, vontatórúd széles kínálata Dynamic sport áruházunkban.  

Minden kerékpárosnak szüksége van, kiegészítőre ezért itt van a legszélesebb kínálatunk. Akár szín szerint is választhatsz kerékpárodhoz bandázstmarkolatot vagy kulacstartótTáskából is mindenre van megoldásunk és világításból is megtalálod a neked megfelelőt. Csomagtartót, lakatotsárvédőt is itt találsz. Computerektől a gyerekülésig felszerelheted itt kerékpárod.