Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Országúti 622-es fűzött kerék

Ebben a kategóriában kiváló minőségű országúti 622-es fűzött kerekeket találsz. Felnifékes, és tárcsafékes változatokat is kínálunk, hogy minden kerékpáros megtalálja az egyéni igényeinek megfelelőt. A könnyűség és merevség tökéletes harmóniájával tervezett kerekek fokozzák a gyorsulást és javítják a kerékpár teljesítményét, biztosítva egyúttal a kényelmes és stabil vezetési élményt. Válaszd a modern technológiát és a kiváló minőségű anyagokat - lépj be az országúti kerékpározás új korszakába ezekkel a versenykész kerekekkel! Ha többet szeretnél megtudni az országúti 622-es fűzött kerekekről, görgess lejjebb!

Rendezés:

Kerék az egyik legfontosabb része a kerékpárnak. Összeköt minket az úttal a bringánkat pedig a hajtással, kormányzással, de a fékút is ideköthető a gumiválasztás miatt.

Külső gumiköpenyt különböző felhasználási területre találunk. MTB köpeny, országúti köpeny, trekking köpeny, cross trekking köpeny, BMX köpeny, gravel köpeny, cycle cross köpen, ebike köpeny, defektmentes köpeny több méretben és mintázattal kapható a Dynamic sport webshopban.

MTB belső, országúti belső, trekking belső, cross trekking belső, BMX belső, gravel belső, cycle cross belső, ebike belső, defektmentes belső tömlő szinten minden méretben található áruházunkban.

Fűzött kerék hozzájuk tartozó gyorszár vagy átütőtengely, amit keresel? Több méretben tárcsafék és v-fék felnivel szerelten szettben is rendelkezésre áll. Felni, abroncs, első kerékagy, hátsókerékagy, kerékagy szett, felniszalag, küllő, és alkatrész széles választékát találod webshopunkban. Acél fűzött kerék, alumínium fűzött kerék, karbon fűzött kerék külön és szettben is kapható.

Ezektől a gyártóktól találsz gumit, kereket, alkatrészt a Dynamic sport áruházban: CST, Deestone, Freedom, Panaracer, Compass, Slime, Joe's No-Flats, Ritchey, Velotech, WTB, Merida, Ryde, Vuelta, a2Z, Acor, Sunrace, Zoggie, Zipp, Sturmey Archer, FUNN, Quando, Bikefun, Sapim.

 

Részletes információk az

Országúti 622-es fűzött kerekekről

Alapanyag

Az országúti 622-es fűzött kerekek felnijei és küllői kiváló minőségű anyagokból készülnek, és a könnyűség és merevség optimalizálása érdekében különféle konstrukciós technológiák alkalmazhatók.

Anyagtechnológia

Az alumínium felnik népszerűek az országúti kerékpárok körében, könnyűek és elég merevek a hatékony energiaátvitelhez. ellenálnak a korróziónak, ami változatos időjárás miatt fontos.

A karbonfelnik még könnyebbek és merevebbek, mint az alumínium változatok. Ez az anyag kiválóan alkalmas arra, hogy minimalizálja a rezgéseket, így sokkal élvezetesebb sima, és stabil vezetési élményt nyújtanak.

Felnik és küllők

Dupla falú (Double Wall) felnik: Ezek a felnik két rétegűek, és ezáltal megnövelik a kerék merevségét és ellenálló képességét. A két fal közötti tér lehetővé teszi a belső körméretű gumiabroncsok használatát is.

Könnyűsúlyú küllők: A küllők (kicsi, rúdszerű elemek, amelyek összekötik a felnit a középrészhez) általában könnyű anyagokból készülnek, például alumíniumból vagy karbonból. A kiváló minőségű, könnyű küllők hozzájárulnak a kerék könnyűségéhez és merevségéhez.

Sima profil: A felnik és küllők sima profilja növeli az aerodinamikai hatékonyságot, csökkentve a légellenállást, ami különösen fontos az országúti kerékpározásnál, ahol a sebesség és a hatékonyság kiemelten fontos.

 

Fékrendszer

A fékrendszer változatai függhetnek a gyártótól és a konkrét modelltől. Az országúti 622-es fűzött kerékpárok esetében gyakran mindkét fékrendszer opció elérhető, tehát választható felnifékes vagy tárcsafékes verzió is. A választás függ az adott kerékpármárkától és modelltől.

Felnifékes

A felnifékes országúti kerékpárok hagyományosabb megközelítést alkalmaznak a fékezéshez. A fékhatás a kerekek felnijére hat, és a fékezés intenzitását a féknyergek a felnikre gyakorolt nyomásával szabályozzák.

Tárcsafékes

A tárcsafékes országúti kerékpárok a modern technológia előnyeit élvezik. A tárcsafékek különféle típusokban elérhetők, például mechanikus vagy hidraulikus rendszerekben. Hatékonyabb fékezést biztosítanak nedves időjárási körülmények között és meredek lejtőkön is. A tárcsafékek előnyei közé tartozik a könnyű karbantartás és az azonnali fékezési reakció.

 

Fényszóró rendszer a tárcsafékes változatoknál

A tárcsafékes országúti kerékpároknál általában nem alkalmaznak különféle fényszóró rendszert a fékrendszerrel kapcsolatban. A fényszórók inkább a kerékpár elején, a kormányon vagy a kormánytengelyen találhatók, és a kerékpár általános láthatóságát és biztonságát szolgálják.

Mielőtt vásárolsz, mindig ellenőrizd a konkrét kerékpár modell leírását és a gyártói specifikációkat, hogy megbizonyosodj arról, melyik fékrendszer és egyéb funkciók elérhetők a választott kerékpáron.

 

Kerékméret

Az országúti 622-es fűzött kerékpárok általában a 622-es kerékméretet használják, ami a 700C méretnek felel meg. Ez a méret standard a legtöbb országúti kerékpáron, és kiváló választás az aszfalton történő gyors és hatékony mozgáshoz. A 622-es méret általában a felniméretet jelzi, és a kerékpárgumiknak is ezt a méretet kell követniük.

Az országúti kerékpárokhoz kompatibilis gumiabroncsok méretei különbözhetnek a kerékpár típusától, a tervezéstől és a kerékpár céljától függően.

Kerékméretek

Általában a 622-es (700C) kerékméret használatos az országúti kerékpároknál. Fontos ellenőrizni, hogy a kiválasztott kerék mérete megfelel-e a kerékpár vázának és a tervezési szabványoknak.

Gumiabroncs szélesség

Az országúti kerékpárokon általában keskenyebb gumiabroncsokat használnak a csökkent légellenállás és a gyorsabb kerékpározás érdekében. A szélességek széles skálán mozoghatnak, de általában 23 mm és 28 mm közötti szélességű abroncsokat találhatsz.

Kompatibilitás

A kerék és a váz konstrukciójától függően a kerékpárgumik szélessége korlátozott lehet. Ellenőrizd a kerékpár vázán található helyet, beleértve a villa és a hátsó villa szélességét, hogy megbizonyosodj arról, hogy a választott gumiabroncsok kényelmesen elférnek.

Tipp:

A szélesebb gumiabroncsok általában kényelmesebb vezetési élményt nyújtanak, mivel jobban elnyelik az út egyenetlenségeit, de kisebb légellenállást biztosítanak a keskenyebb gumiabroncsokhoz képest.

 

Súly és teljesítmény

A kerék súlyának és a könnyűség-merevség kombinációnak jelentős hatása van a kerékpár teljesítményére. Itt van néhány kulcsfontosságú pont, amelyeket érdemes megfontolni:

 

Kerék súlya

A kerék súlya fontos tényező a kerékpár teljes összsúlyában, és befolyásolja a gyorsulást, a manőverezhetőséget és az általános kényelmet. A könnyebb kerekek általában gyorsabb gyorsulást tesznek lehetővé és javítják a hegyi emelkedőkön történő teljesítést. Azonban túlzottan könnyű kerekek esetén lehet, hogy kevésbé stabilak, különösen nagy sebességű lejtőzés vagy erős oldalszél esetén.

Könnyűség és merevség

A könnyűség és merevség optimális egyensúlyának megtalálása kulcsfontosságú a kerékpár teljesítményében. Könnyebb kerekek könnyedebb és dinamikusabb kerékpározást tesznek lehetővé.  A merev kerékpár kerekek átadják a pedálozás során kifejtett erőt az út felé, növelve a hatékonyságot és a vezetési stabilitást. A merev kerekek jobban ellenállnak a torziós erőknek és oldalszélnek.

Hatás a Teljesítményre

A könnyűség és merevség kombinációja növelheti a kerékpár teljesítményét, különösen sík területeken és hegyi emelkedőkön. Gyorsabb gyorsulást és könnyebb manőverezhetőséget tesznek lehetővé, ami előnyös a versenyzés, az intenzív edzések és a magas sebességű országúti kerékpározások során.

Érdemes figyelembe venni a kerekek anyagát, profilját, a fékrendszer típusát és az útviszonyokat.

A kerékpár összsúlyának (keret, villa, kerekek, felszerelések stb.) és a gyorsulás időbeli viselkedésének számos egyéb tényezője is van. A kerék kiválasztásakor mindig érdemes egyensúlyozni az egyes jellemzőket a kerékpár típusával és a személyes vezetési preferenciákkal.