Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Kerékpár szállító hátsó ajtóra

Ismerd meg a kényelmes és biztonságos hátsó ajtóra szerelhető kerékpár szállítókat! Széles választékban találsz univerzális és könnyen telepíthető szállítót, melyek megfelelnek minden igénynek és autótípusnak. Különleges tervezésüknek köszönhetően stabil rögzítést biztosítanak, miközben könnyű hozzáférést nyújtanak a csomagtérhez. Legyen szó hegyi kerékpárokról vagy városi bringákról, az itt található Menabo, Thule, Peruzzo kerékpárszállítókkal mindig biztonságban érezheted kerékpárjaid!

Rendezés:

16.990 Ft 15.790 Ft
1.200 Ft

19.890 Ft 18.490 Ft
1.400 Ft

Peruzzo 4X4 pótkerékre alu

39.990 Ft 37.190 Ft
2.800 Ft

hátsó ajtóra rögzíthető kerékpártartó választásnál a legfontosabb, hogy ezek autó specifikusak, ami azt jelenti, hogy más kell egy kombira, mint egy sedanra vagy épp egy SUV-ra. Vannak olyan autók, amiknek a hátsóajtajuk műanyagból készült emiatt nem bírják el a kerékpárok súlyát. Vásárlás előtt erről tájékozódjunk. Amire még felhívnám a figyelmet, hogy ezeknél a szállítóknál a kerékpár eltakarja a rendszámot vagy akár a világítást, amit a rendőrök nem néznek jó szemmel.

Hátsó kerékpárszállító vásárlása előtt vedd figyelembe az alábbi szempontokat

Milyen az autód típusa és mérete? Ellenőrizd, hogy az autód hátsó ajtaja alkalmas-e a kerékpárszállító rögzítésére. Különböző típusú ajtókhoz, több különböző típusú szállító is létezik.

Hány kerékpárt viszel magaddal? Gondold át, hogy hány kerékpárt szeretnél szállítani, és ez alapján válaszd ki a megfelelő kapacitást kínáló modellt.

Mennyi súlyt tudsz biztonságosan szállítani? Ellenőrizd, hogy a kerékpárszállító mennyi súlyt képes biztonságosan hordozni. Ez különösen fontos, ha nehezebb vagy elektromos kerékpárokat tervezel szállítani.

Milyen rögzítési rendszert tudsz alkalmazni? Nézd meg, hogy milyen módon rögzíti a kerékpárokat a szállító. Vannak olyan modellek, amelyek a hátsó ajtóra csatolódnak, mások pedig a vonóhorogra vagy a tetőre szerelhetők.

Mennyire biztonságos? Fontos, hogy a választott szállító biztonságos legyen a kerékpároknak és az autónak is. Ellenőrizd a rögzítés stabilitását és az esetleges további biztonsági intézkedéseket, például a kerékpárok zárhatóságát.

Hogyan fogod tárolni? Ha nem használod, könnyen tárolható-e vagy összecsukható-e a kerékpárszállító? Ez különösen akkor fontos, ha a szállítót nem mindig használod.

Minőséget szeretnél? Az ár és minőség közötti egyensúly megtalálása fontos. Fontold meg az igényeidhez és költségvetésedhez legjobban illeszkedő modellt.

Ne felejtsd el ellenőrizni az autód specifikációit és a helyi szabályozásokat, hogy biztosan megfeleljen a választott szállító az előírásoknak.

 

A hátsó kerékpárszállító rögzítési módjai

A rögzítés módja és a telepítés folyamata kulcsfontosságúak egy hátsó kerékpárszállító esetében. A rögzítés általában az autó hátsó részéhez történik, de vannak olyan esetek, amikor speciális követelmények lehetnek.

Először is, érdemes megvizsgálni, hogy az autód rendelkezik-e hajtányzárral vagy más speciális rögzítőpontokkal. Ezek segíthetnek a szállító stabilabb rögzítésében és minimalizálhatják a mozgást vagy rezgést a szállító használata közben.

A rögzítés folyamata általában egyszerű, de lehetnek különbségek a különböző gyártók vagy típusok között. Általában a szállító rögzítése a hátsó ajtóra vagy csomagtartóra történik speciális rögzítőkarok vagy hevederek segítségével. Fontos, hogy a rögzítés biztonságos legyen, és a szállító szorosan illeszkedjen az autóhoz, hogy ne mozogjon vagy ingadozzon használat közben.

A legtöbb kerékpárszállító gyártó igyekszik egyszerűvé tenni a telepítés folyamatát, és gyakran mellékelnek részletes telepítési útmutatót vagy videókat a könnyebb telepítés érdekében. Mindazonáltal érdemes előre tájékozódni a telepítési folyamatról, hogy biztos legyél benne, hogy megfelelően tudod rögzíteni a szállítót az autóhoz.

 

A kerékpárszállítók biztonsága

A kerékpárszállítók különböző biztonsági funkciókkal rendelkezhetnek annak érdekében, hogy mind az autót, mind pedig a szállított kerékpárokat megvédjék. Ezek közé tartozik a szoros rögzítés az autóhoz, amely minimalizálja a mozgást és az ingadozást a szállítás során, valamint a párnázott karok vagy gumiborítások, amelyek megvédik a kerékpárokat a karcolásoktól és sérülésektől. Néhány szállító beépített zárral rendelkezik, amely megakadályozza a kerékpárok vagy a szállító eltulajdonítását, és akár extra funkciókat is tartalmazhat, például riasztórendszert vagy GPS nyomkövetőt a lopás megelőzésére és a kerékpárok megtalálására. Ezek a biztonsági funkciók összességében növelik az autó és a szállított kerékpárok biztonságát és védelmét, amely fontos a zavartalan és biztonságos szállítás érdekében.

 

Hogyan használod a csomagtartót, ha a kerékpárszállító fel van szerelve?

Néhány kerékpárszállító rendelkezhet olyan funkcióval, amely lehetővé teszi a lehajthatóságot vagy összecsukhatóságot, hogy könnyen hozzáférhess a csomagtérhez. Ezek a funkciók különösen praktikusak lehetnek, ha a kerékpárokat felszerelt állapotban szeretnéd szállítani, de közben hozzáférnél az autód csomagtartójához. A kerékpárok le- és felcsatolása általában egyszerű folyamat, amelyet szinte mindenki könnyen elvégezhet. A legtöbb szállító karokkal vagy rögzítőpántokkal rendelkezik, amelyek segítségével könnyen rögzítheted a kerékpárokat a szállítóra, és biztonságosan szállíthatod azokat. Fontos azonban, hogy figyelmesen kövesd a gyártó által adott utasításokat, hogy biztosítsd a kerékpárok megfelelő rögzítését és a szállító stabil működését.

 

Mennyire védett a kerékpárod a hátsó szállítón?

A kerékpárszállítók általában különböző típusú kerékpárokhoz alkalmasak, beleértve a mountain bike-okat, városi kerékpárokat, országúti kerékpárokat és egyéb típusokat is. Fontos azonban figyelembe venni a szállító terhelhetőségét és méretét annak érdekében, hogy biztosítsuk a kerékpárok biztonságos és megfelelő szállítását.

A kerékpárszállítók különböző védelmi funkciókkal rendelkeznek, hogy megóvják a kerékpárokat az esetleges karcolásoktól vagy sérülésektől. Ezek közé tartoznak például a párnázott karok vagy gumiborítások, amelyek megakadályozzák a közvetlen érintkezést a szállító és a kerékpár között, valamint a hevederek vagy rögzítőpántok, amelyek biztonságosan rögzítik a kerékpárokat a szállítóhoz, minimalizálva a mozgást és az esetleges sérüléseket. Ezenkívül néhány szállító extra védelmi funkciókkal rendelkezhet, például beépített párnázott védelmi elemekkel vagy gumiborításokkal az érzékenyebb területeken, hogy tovább növelje a kerékpárok biztonságát és védelmét.

 

Hogyan tudod tárolni a kerékpárszállítót?

Bizonyos kerékpár szállítókat kompakt méretűre össze lehet csukni, vagy szét lehet szedni tárolás vagy szállítás során. Ezek a funkciók segítenek, hogy elférjen a hátsó kerékpárszállító például a csomagtartóban vagy a lakásban, ha éppen nincs rá szükség. Könnyedén szétszedhetők és összeszerelhetők, így ha nem használjuk őket, kis helyen is tárolhatók. A legtöbb esetben ajánlatos a szállítót száraz, hűvös helyen tárolni, távol a nedvességtől és a túlzott hőtől vagy hidegtől, hogy megőrizzük annak állapotát és hosszú élettartamát. Fontos lehet a karbantartása is, például a hevederek vagy rögzítőpántok rendszeres ellenőrzése és szükség esetén cseréje, hogy biztosítsuk a szállító megfelelő működését és biztonságát a következő használatra.

 

Melyek a legfontosabb kerékpárszállító alkatrészek?

A kerékpárszállító alkatrészek elengedhetetlenek a biztonságos és hatékony kerékpárszállítás szempontjából.

Mire jó a rögzítőkarok vagy keréktartók? Ezek az alkatrészek felelnek a kerékpárok stabil rögzítéséért a szállítóhoz. Megfelelően kell elhelyezni és beállítani őket annak érdekében, hogy a kerékpárok ne mozduljanak el vagy ne sérüljenek szállítás közben.

Milyen célt szolgálnak a hevederek és rögzítőpántok? A hevederek és rögzítőpántok biztosítják a kerékpárok szilárd rögzítését a szállítóhoz, minimalizálva a mozgást és az ingadozást. Fontos, hogy megfelelően rögzítsd ezeket az alkatrészeket, hogy biztosítsd a kerékpárok biztonságos szállítását.

A párnázott védők vagy gumiborítások szerepe. Ezek az alkatrészek segítenek megvédeni a kerékpárokat a karcolásoktól és sérülésektől, valamint minimalizálják a közvetlen érintkezést a szállítóval, ami hosszabb távon károsíthatja a kerékpárokat.

Miért szükségesek zárak és egyéb biztonsági funkciók? Ezek az alkatrészek védelmet nyújtanak a kerékpároknak a lopás ellen, valamint biztosítják a szállító és a kerékpárok megfelelő rögzítését és biztonságát parkolás közben vagy utazás során.

Csatlakozó alkatrészek és szerelési pontok fontossága. Ezek az alkatrészek lehetővé teszik a szállító egyszerű összeszerelését és rögzítését az autóhoz, valamint a kerékpárok gyors és könnyű felszerelését és eltávolítását a szállítóról.

Ezen alkatrészek mindegyike kulcsfontosságú a biztonságos és hatékony kerékpárszállítás érdekében, és fontos, hogy megfelelően karbantartsd és ellenőrizd őket rendszeresen, hogy biztosítsd a szállító és a kerékpárok optimális működését és biztonságát.