Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Tárcsafék betét

Tárcsafék fékbetét választékunkban minden fékhez többféle gyártótól találsz megoldást. Nagy élettartamú kiváló fékhatású fékbetétek közül tudsz választani típus szerint. 

Talán minden kerékpárosnak volt már valami élménye egy vészfékezéssel kapcsolatban. Ezért nagyon jól tudjuk mennyire fontos a jó fék. Hiába van jó reakcióidőd, ha a fékekben el vannak kopva a fékpofák vagy levegős a fékrendszer a bringádon. Sokan azt sem tudják, mennyi olajos szennyeződés kerül a felnire vagy a féktárcsára az útról, amin a fékpofa vagy fékbetét már nem tudja kifejteni teljesen a fékhatását. Pedig  egy egyszerű féktisztító spray használatával eltüntethetjük az olajos, zsíros szennyeződéseket, amivel féktávot nyerünk. 

Bár egyre elterjedtebb a tárcsafék még mindig rengeteg v-fékes kerékpárral találkozhatunk. Ezekben általában 72mm széles fékpofa van. A fékpofák különböző keménységűek. A jobbminőségűek lágyabb gumikeverékűek, ami jobb fékhatást biztosít. Ezek a fékpofák lágyságukból adódóan viszont hamarabb elkopnak. Vannak olyan fékpofák, amiken különböző mintázat, ill. profil van.  Ezek a jobban leszedik a sarat, nem csikorognak, és nagyobb fékhatást adnak. Olyan fékpofákkal is találkozhatunk, ahol magát a fékgumit tudjuk cserélni. Ezeknél nem kell kompletten az egész fékbetétet cserélni. Ezektől a gyártóktól találsz nálunk fékpofát v-fékhez:  a2Z, BikeFun, Magura, Acor, Merida, Sunrace, Zoggie, Ritchey, Tektro, Jagwire, Avid.

A mechanikus bowden működtetésű abroncsfék (felnifék) viszont már kiszorulóban van. Nem csak az MTB kerékpároknál, de már kezd a junior kerékpároknál lecserélődni tárcsafékre. Azért aggodalomra semmi ok. A dynamic-sport.hu oldal tele van cserélhető fékgumival, fékpofával, fékbetéttel. Találsz nálunk V-fékhez, kanifékhez, BMXhezcsapos fékhez és speciális hidraulikus fékhez fékpofát.

Tárcsafékhez is megtalálsz minden alkatrészt és kiegészítőt. Mechanikus tárcsafékhez bowdenhuzal, bowdenház, kupakok a hidraulikushoz pedig féktárcsafékvezeték, roppantó gyűrűfékolaj, feltöltő, apróalkatrész és adapter.

Mechanikus fékből még találsz több kialakításút, benyúlásút. Patkófék, V-fék, mini V-fék, U-fék, dob és rollerfék kapható. Hogyha elhasználódott, meghibásodott fékrendszered akkor a dynamic-sport.hu webáruházban mindent megtalálsz a cseréhez. Természetesen a féktesthez találsz megfelelő fékkart is. Sok múlik a  bowdenezésen is. Ebben rozsdamentes bowdenekkel és teflonos bowdenházzal segítünk MTB, trekking és országúti használatra is. Fékkarokon kívül rengeteg féktárcsa, féktárcsacsavar közül tudsz választani.