Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Rövid ujjú kerékpáros póló

Ebben a kategóriában a legújabb technikai pólókat találod többféle kivitelben.  A kerékpározás szenvedélye és népszerűsége folyamatosan növekszik, és ezzel együtt egyre több olyan ruhadarab jelenik meg a piacon, amelyek a kerékpározás kényelmét és teljesítményét segítik. Az egyik ilyen alapdarab a kerékpáros rövid ujjú póló, amely a kerékpárosok kényelmét és stílusát szolgálja. A kerékpáros rövid ujjú pólók olyan speciálisan tervezett ruhadarabok, amelyek kiválóan alkalmazkodnak a kerékpározás során felmerülő igényekhez. Ezek a pólók általában könnyű, lélegző anyagból készülnek, amely lehetővé teszi a levegő áramlását és a nedvesség elpárologtatását. Görgess lejjebb és tudj meg mindent, a kerékpáros rövid ujjú pólókról!

Rendezés:

Superior Race Hoodie pulóver [S]

24.990 Ft 22.490 Ft
2.500 Ft

 

A kerékpáros rövid ujjú pólók olyan speciálisan tervezett ruhadarabok, amelyek kiválóan alkalmazkodnak a kerékpározás során felmerülő igényekhez. Ezek a pólók általában könnyű, lélegző anyagból készülnek, amely lehetővé teszi a levegő áramlását és a nedvesség elpárologtatását. A lélegzőség és a nedvességelvezetés segít a test hűvösen tartásában és a kényelem fenntartásában még hosszabb és intenzívebb kerékpártúrák során is.

A kerékpáros rövid ujjú pólók további funkcionális jellemzőkkel is rendelkezhetnek, például UV-védelemmel, amely védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen, valamint reflektív elemekkel, amelyek növelik a láthatóságot gyenge fényviszonyok között. Ezek a pólók gyakran rendelkeznek speciális illeszkedéssel és szabásvonallal, hogy maximális mozgásszabadságot biztosítsanak a kerékpározás közben, és elkerüljék a póló felgyűrődését vagy akadályozását a kormányra hajolás során.

A kerékpáros rövid ujjú pólók stílusban és mintázatokban is sokszínűek lehetnek, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének és stílusának megfelelő darabot. Legyen szó egyszerű, letisztult színekről vagy élénk mintákról, ezek a pólók nemcsak kényelmesek, hanem öltözködésedet is egyedivé és sportosabbá teszik.

Így tehát, ha a kerékpározás szerelmese vagy, vagy csak szeretnél kényelmes és stílusos pólót viselni, amikor biciklizel, a kerékpáros rövid ujjú pólók kategóriája minden bizonnyal számodra kínál valami különlegeset. Fedezd fel a kínálatot, találd meg a neked leginkább megfelelő darabot, és élvezd a kerékpározás örömét és kényelmét a stílusos pólóval együtt!

Milyen anyagból készülnek a kerékpáros rövid ujjú pólók?

A kerékpáros rövid ujjú pólók általában technikai anyagokból készülnek, amelyek a sportteljesítményt támogatják és kényelmet biztosítanak. Ezek az anyagok általában lélegzők, gyorsan száradnak és segítenek a nedvesség elpárologtatásában, hogy a test száraz maradjon a kerékpározás során. Néhány gyakran használt anyag a következő lehet:

  • Poliészter: Ez az egyik leggyakrabban használt anyag a kerékpáros pólókban. Könnyű, tartós és nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Elasztán (Spandex): Az elasztán hozzáadása növeli a póló rugalmasságát és segít abban, hogy jobban illeszkedjen a testhez.
  • Nylon: A nylon anyag tartós és könnyű, valamint segít a póló gyors száradásában.
  • Poliamid: A poliamid anyag kiválóan ellenáll a kopásnak, és gyorsan szárad. Rendkívül tartós lehet a kerékpáros pólókban.
  • Merinó gyapjú: Néhány kerékpáros póló merinó gyapjúból készül, amely természetesen antibakteriális és jó hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik.

Fontos megjegyezni, hogy a kerékpáros pólók anyag összetétele változhat a gyártótól és a modelltől függően. Érdemes utánaolvasni a konkrét pólóknak, hogy pontosan milyen anyagokból készülnek.

Milyen előnyei vannak a kerékpáros rövid ujjú pólóknak a hagyományos pólókkal szemben?

A kerékpáros rövid ujjú pólóknak számos előnye van a hagyományos pólókkal szemben, különösen akkor, ha kerékpározásra használják őket. Néhány fontos előny:

Lélegzőség: A kerékpározás közben a test melegedik és izzad. A kerékpáros pólók általában lélegző anyagból készülnek, amely lehetővé teszi a levegő áramlását és a test hőmérsékletének szabályozását. Ez segít a test hűvösen tartásában és a nedvesség elpárologtatásában.

Nedvességelvezetés: A kerékpáros pólók tervezése a nedvesség gyors elvezetésére és száradására összpontosít. Ez lehetővé teszi, hogy a test száraz maradjon, ami kényelmesebbé teszi a hosszabb kerékpártúrákat és megakadályozza a túlzott verejtékezést.

Rugalmasság és mozgásszabadság: A kerékpározás során a testnek sok mozgásszabadságra van szüksége. A kerékpáros pólók általában rugalmas anyagból készülnek, amelyek könnyen nyúlnak és alkalmazkodnak a test mozgásához. Ez segíti a kényelmes kerékpározást és a maximális mozgásszabadságot.

Csepp alakú kialakítás: A kerékpáros pólók általában hosszabbak a hátsó részen, mint az elülső részen. Ez a csepp alakú kialakítás segít abban, hogy a póló a helyén maradjon a kerékpározás közben, még akkor is, ha lehajolsz a kormányra.

Kényelmes illeszkedés: A kerékpáros pólók általában testhez simulóbbak és szűkebbek lehetnek, mint a hagyományos pólók. Ez segít abban, hogy a póló ne lobogjon a szélben, és minimalizálja az anyag felgyűjtését, amely akadályozhatja a kerékpározást.

Tartósság: A kerékpározás olyan tevékenység, amely igénybe veszi a ruházatot. A kerékpáros pólók általában strapabíró anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak az izzadságnak, a súrlódásnak és a kopásnak, így hosszú élettartammal rendelkeznek.

Ezek az előnyök hozzájárulnak a kerékpáros kényelemhez és teljesítményhez, és megkönnyítik a hosszabb és intenzívebb kerékpártúrákat.

Milyen funkcionális jellemzőkkel rendelkeznek ezek a pólók, amik a kerékpározást támogatják?

A kerékpáros rövid ujjú pólók számos funkcionális jellemzővel rendelkezhetnek, amelyek a kerékpározást támogatják.

A kerékpáros pólók gyakran lélegző anyagból készülnek, amely lehetővé teszi a levegő áramlását a pólóban. Ez segít a test hőmérsékletének szabályozásában és a verejték gyorsabb elpárologtatásában. A kerékpározás során az izzadság természetes jelenség. A kerékpáros pólók olyan anyagokból készülhetnek, amelyek hatékonyan elvezetik a nedvességet a bőrről, így a test száraz marad. Ez kényelmesebbé teszi a kerékpározást és minimalizálja a hideg érzetet. Néhány kerékpáros póló tartalmazhat beépített UV-védelmet, amely védelmet nyújt a káros napfény ellen. Ez különösen fontos hosszabb ideig tartó kerékpártúrákon vagy olyan területeken, ahol erős napsugárzás van. A kerékpározás közben a testnek szabadon kell mozognia. A kerékpáros pólók általában rugalmas anyagokból készülnek, amelyek engedik a test természetes mozgását és nem korlátozzák a kerékpározó mozdulatait.  A kerékpáros pólók gyakran rendelkeznek hosszabb hátsó résszel, amely megakadályozza a póló felgyűrődését és feltolódását a kerékpározás közben. Ez kényelmesebbé teszi a pozícióban maradást a kerékpáron, anélkül hogy a póló megakadályozná a mozgást.  Néhány kerékpáros póló hálós paneleket tartalmazhat a hőszabályozás és a légáramlás javítása érdekében. Ezek a panelek általában a hát vagy az oldalak területén találhatók.  A biztonság érdekében néhány kerékpáros póló beépített reflektív elemekkel rendelkezik, amelyek növelik a láthatóságot a gyenge fényviszonyok között, például éjszaka vagy homályos időben.

Ezek a funkcionális jellemzők hozzájárulnak a kerékpározás komfortjához, teljesítményéhez és biztonságához, miközben megfelelnek a kerékpárosok specifikus igényeinek.

 

 

Van-e lélegző anyagból készült változata a kerékpáros rövid ujjú pólóknak?

Igen, a kerékpáros rövid ujjú pólók általában lélegző anyagokból készülnek. A lélegző anyagok olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a levegő áramlását a pólóban, és segítenek a test hőmérsékletének szabályozásában, valamint a nedvesség elpárologtatásában.

A leggyakrabban használt lélegző anyag a kerékpáros pólókban a poliészter. A poliészter könnyű és gyorsan száradó anyag, amely hatékonyan elvezeti a nedvességet a bőrről és lehetővé teszi a levegő áramlását. A poliészter kombinálható más anyagokkal is, például elasztánnal vagy nylonnal, hogy tovább fokozzák a pólók lélegzőségét és teljesítményét.

Ezenkívül vannak más lélegző anyagok is, mint például a poliamid, ami kiválóan ellenáll a kopásnak, vagy a merinó gyapjú, ami természetesen lélegző és hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik.

Fontos megjegyezni, hogy a lélegző anyagok használata nemcsak a kerékpáros pólókra korlátozódik, hanem számos sportruházati termékben megtalálhatóak, hogy támogassák a test kényelmét és teljesítményét fizikailag aktív tevékenységek során.

Milyen stílusokban és mintákkal érhetőek el ezek a pólók?

A kerékpáros rövid ujjú pólók elérhetőek különböző stílusokban és mintákkal, amelyek kielégítik az egyéni preferenciákat és stílusokat. Néhány gyakori stílus és minta közül:

  • Egyszerű, egyszínű kerékpáros pólók elérhetőek széles színválasztékban. Ezek a pólók minimalista megjelenést biztosítanak, és sokféle ruházattal kombinálhatók.
  • Logós pólók: Sok kerékpáros márka vagy csapat saját logóval ellátott pólókat kínál. Ezek a pólók lehetnek egyszínűek vagy több színből álló logóval díszítettek.
  • Színes és mintás pólók: Vannak olyan kerékpáros pólók, amelyek élénk színekkel és különböző mintákkal rendelkeznek. Ezek a pólók játékosabb megjelenést kölcsönöznek és kifejezik az egyéni stílust.
  • Geometriai minták: Néhány kerékpáros póló geometriai mintákkal, például vonalakkal, háromszögekkel vagy négyzetekkel díszített. Ezek a minták lendületet és dinamizmust adhatnak a pólónak.
  • Retro és vintage stílus: Vannak olyan kerékpáros pólók, amelyek a régi idők stílusát idézik, például retró vagy vintage grafikákkal vagy betűtípusokkal. Ezek a pólók nosztalgikus megjelenést nyújtanak.

Fontos megjegyezni, hogy a kerékpáros pólók stílusa és mintázatai gyártóról, márkáról és a piacon elérhető kínálatról függően változhatnak. Érdemes körülnézni a kerékpáros ruházati üzletekben vagy online platformokon, hogy megtaláljuk a saját preferenciáinknak megfelelő stílust és mintát.

Vannak-e női és férfi változatai, vagy uniszexek ezek a pólók?

Igen, a kerékpáros rövid ujjú pólók általában elérhetőek női és férfi változatokban, valamint néhány modell uniszex kialakítással is rendelkezik. A nemek szerinti különbségek általában az illeszkedésben, szabásvonalban és méretekben nyilvánulnak meg, hogy a pólók jobban megfeleljenek a különböző testalkatúaknak és igényeknek.

Női kerékpáros pólók általában nőiesebb szabásvonalat követnek, mint a férfi változatok. Ezek a pólók az alakot követik, kiemelve a nőies vonalakat, és lehetnek hosszabbak a hátsó részen, hogy jobban illeszkedjenek a testhez kerékpározás közben. A női változatok általában a női méretezési normák szerint elérhetőek.

Férfi kerékpáros pólók általában férfiasabb szabásvonalat követnek, szélesebb vállakkal és egyenesebb felső testrészükkel. Ezek a pólók több helyet engednek a felső test mozgásának és a kényelmes illeszkedésnek. A férfi változatok a férfi méretezési normák szerint kaphatók.

Uniszex kerékpáros pólók olyan kialakítással rendelkeznek, amelyeket mind a nők, mind a férfiak viselhetnek. Ezek a pólók általában egy középutat képviselnek az illeszkedés és a szabásvonal terén, hogy lehetővé tegyék az általánosan elfogadható kényelmet és megjelenést mindkét nem számára.

Fontos megjegyezni, hogy minden gyártó és márkázott kerékpáros pólóknak saját méretezése és illeszkedése lehet. Érdemes figyelembe venni a mérettáblázatot és az illeszkedési útmutatókat a vásárlás előtt, hogy biztosan megtaláljuk a megfelelő méretű és illeszkedésű pólót.

Van-e UV-védelem a kerékpáros rövid ujjú pólókban?

Igen, néhány kerékpáros rövid ujjú pólóban van UV-védelem, amely segít védeni a bőrt a káros napfény UV-sugárzásától. Ez különösen fontos hosszabb ideig tartó kerékpározás során, amikor a bőr hosszabb ideig van kitéve a napsugárzásnak.

Az UV-védelem általában a póló anyagába van beépítve, és a szövet UV-sugárzást visszaverő tulajdonságával működik. A pólók gyakran rendelkeznek UPF (Ultraviolet Protection Factor) értékkel, amely azt mutatja meg, hogy mennyire hatékonyan védi a bőrt a nap káros sugaraitól. Az UPF érték a legtöbb esetben 15 és 50+ között változhat, a magasabb érték a jobb védelmet jelenti.

Fontos megjegyezni, hogy az UV-védelem mértéke a póló anyagának tulajdonságaitól függ, és ez az információ általában megtalálható a termékleírásban vagy az etikettjén. Ha nagyobb védelmet szeretnél a napfény ellen, érdemes olyan kerékpáros pólót választani, amely rendelkezik beépített UPF-védelemmel. Emellett fontos továbbra is használni a megfelelő napvédelmet, mint például naptejet, szemüveget és fejfedőt, hogy teljes körű védelmet nyújtsunk a napsugárzás ellen.

 

 

Hogyan kell gondoskodni a kerékpáros rövid ujjú pólókról?

A kerékpáros rövid ujjú pólók ápolása általában egyszerű és könnyű. Azonban a pontos tisztítási utasítások és az anyagösszetételtől függően érdemes betartani néhány irányelvet. Általában a legtöbb kerékpáros póló mosógépben mosható, de érdemes figyelembe venni az alábbi tippeket:

Ellenőrizd a címkét

Mindig olvasd el a pólón található címkét vagy az ápolási útmutatót, hogy megtudd a gyártó ajánlásait a mosási eljárással kapcsolatban. A címke tartalmazza az anyagösszetételt és az ajánlott mosási utasításokat.

Kímélő mosás

A kerékpáros pólókat általában kímélő üzemmódban vagy hideg vízben érdemes mosni. Az enyhe mosószer használata javasolt a színek és anyag állapotának megőrzése érdekében.

Kifordítva mosás

A kerékpáros pólók hosszabb élettartama érdekében ajánlott a mosás előtt a pólót kifordítani. Ez segít megvédeni a mintázatokat és a nyomtatásokat.

Ne használj öblítőt

A kerékpáros pólók esetében érdemes elkerülni az öblítő használatát, mivel az öblítőanyagok leronthatják a pólók lélegzőségét és nedvességelvezető tulajdonságait.

Szárítás

Általában ajánlott a kerékpáros pólókat szárítógép helyett szabad levegőn szárítani. Így elkerülhető a túlzott hő hatása, ami károsíthatja az anyagot. Ha lehetőség van rá, akkor terítsd ki egy sík felületre, hogy megőrizze az eredeti formáját.

Azonban mindig fontos betartani a konkrét pólóval kapcsolatos ajánlásokat, mivel az anyagösszetétel és a gyártó utasításai változhatnak. Ha bizonytalan vagy a mosási utasításokkal kapcsolatban, érdemes kérdezni a gyártótól vagy vásárlás előtt tájékozódni a termékkel kapcsolatban.

Milyen méretválasztékban érhetőek el a pólók?

A kerékpáros rövid ujjú pólók általában elérhetőek különböző méretválasztékban, hogy megfeleljenek különböző testalkatú embereknek. A pontos méretválaszték a gyártótól, a márkától és a modelltől függ, de általában megtalálhatóak az alábbi méretek közül:

  • XS (Extra Small): Az extra kicsi méret általában nagyon kis testalkatú embereknek vagy tinédzsereknek megfelelő.
  • S (Small): A kis méret általában kisebb termetű embereknek vagy fiataloknak megfelelő.
  • M (Medium): Az átlagos méret, amely legtöbb embernek megfelel.
  • L (Large): A nagy méret általában a közepesnél nagyobb testalkatú embereknek megfelelő.
  • XL (Extra Large): Az extra nagy méret általában a nagyobb testalkatú embereknek vagy magasabb embereknek megfelel.

Ezen kívül vannak márkák és gyártók, amelyek további méretválasztékot kínálnak, például XXL, XXXL vagy akár speciális méreteket, mint például hosszú vagy rövid hosszúságú pólók. Az egyes márkák weboldalain vagy a termékleírásokban gyakran megtalálhatóak a mérettáblázatok, amelyek segítenek a megfelelő méret kiválasztásában. Érdemes az adott márkára jellemző méreteket ellenőrizni, hogy biztosan megtaláljuk a testünkhöz leginkább illeszkedő pólót.

AJÁNLÓ

A Dynamic Sportnál SZÉP-kártyával is tudod fizetni kerékpáros ruházatodat. Tudj, meg többet az alábbi blogbejegyzésünkből!

További kerékpáros ruházat tartalmakért, olvasd el alábbi blogbejegyzéseinket, hogy tökéletes legyen az outfited!

Figyelmedbe ajánljuk legújabb blogunkat is a tetőbox bérlésről: