Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Bicikli lánc

Ismerd meg a bicikli láncok széles választékát kerékpár webáruházunkban, ahol különböző típusok és kialakítások állnak rendelkezésre. Kínálatunkban egy sebességű láncoktól kezdve a többsebességes, MTB, renni és BMX láncokig mindent megtalálsz. Minőségi termékeink garantálják a tartósságot és a pontos váltást, megfelelve a különböző kerékpártípusok és felhasználási módok egyedi igényeinek. Ha többet szeretnél megtudni a bicikli láncokról, görgess le!

Rendezés:

Lánc Taya12S ezüst 128L E-bike

14.990 Ft 13.890 Ft
1.100 Ft

Bicikli lánc

azaz a kerékpárláncok alkalmazása és kiegészítőik

 

1. 1 sebességes kerékpárláncok:

   - Az egy sebességes kerékpárláncok egyszerű kialakításúak, hiszen csak egy lánctányért és egy első fogaskeréksorozatot kell kezelniük. Általában vastagabb és erősebb kivitelben készülnek, mivel nem kell alkalmazkodniuk a sebességváltó rendszer bonyolultságaihoz.

2. 6-12 sebességes kerékpárláncok:

   - A többsebességes kerékpárláncok könnyebb, de erős anyagból készülnek. A gyártók figyelnek a precíz megmunkálásra és a kopásállóságra. A 6-12 sebességes láncok könnyen cserélhetők és tisztíthatók, ami fontos a váltómű rendszeres karbantartásához.

3. Láncvezetők:

   - A láncvezetők olyan alkatrészek, amelyek segítik a kerékpárláncot a helyén tartani. Ezek a vezetők biztosítják, hogy a lánc ne pattanjon le vagy ne ugráljon le a fogaskerekekről. A láncvezetők általában könnyű, ellenálló anyagokból készülnek, mint például az alumínium vagy műanyag.

4. Láncfeszítők:

   - A láncfeszítők célja, hogy megtartsák a láncot a megfelelő feszességben. Ez fontos a sebességváltás során, mivel segít elkerülni a lánc lógását vagy túlfeszültségét. A láncfeszítők alkalmazkodhatóak a különböző keretformákhoz és méretekhez, és segítenek a könnyebb karbantartásban és beállításban.

5. Kiegészítők:

   - Kiegészítők közé tartoznak például a láncvédők, amelyek megvédik a láncot a kosztól és a víztől. Vannak továbbá láncolajok és tisztítószerek, amelyek segítenek a lánc megfelelő működésének fenntartásában. Szintén fontos kiegészítő lehet a láncváltó készlet, amely tartalmazza a váltókábelt és a váltókarokat is.

Ezen alkatrészek mindegyike hozzájárul a kerékpár váltómű rendszerének hatékony működéséhez és hosszabb élettartamához. A rendszeres karbantartás és a megfelelő kiegészítők használata növeli a kerékpár teljesítményét és csökkenti a kopás jelentkezését.

 

Mikor ajánlott az 1 sebességes kerékpárláncot használni?

Az 1 sebességes kerékpárláncokat általában egyszerűbb és kevésbé összetett kerékpárokon használják. Az 1 sebességes rendszerek kényelmesek, könnyen kezelhetőek és ideálisak lehetnek bizonyos körülmények között.

Kiknek ajánlott az 1 sebességes kerékpárlánc?

Azoknak, akik:

-        városi közlekedésre használják a kerékpárjukat, ahol a terep általában sík és nincs szükség gyakori sebességváltásra. Az 1 sebességes kerékpár könnyen kezelhető és egyszerű, ami ideális lehet a városi környezetben való közlekedéshez.

-        rövid távokat tesznek meg a kerékpárjukkal, például munkába vagy az iskolába járásra, és nincs szükségük többsebességes váltórendszerekre.

-        szeretnék egyszerűen és könnyen kezelhetően használni a kerékpárjukat, és nem szeretnének foglalkozni a sebességváltás bonyolultságaival. Ez különösen igaz kezdő kerékpárosokra.

-         nem szeretnének sok időt és energiát fordítani a kerékpárjuk rendszeres gondozására, az 1 sebességes rendszer vonzó lehet.

Azt viszont érdemes tudnod, hogy az 1 sebességes kerékpárok nem alkalmasak hegyvidéki vagy változatos terepen történő kerékpározásra, mivel a változó terepviszonyokhoz és domborzati kihívásokhoz nehezen alkalmazkodnak. Az optimális kerékpárválasztás mindig függ a felhasználó egyedi igényeitől és a tervezett használat típusától.

 

Mikor ajánlott a 6-12 sebességes kerékpárláncot használni?

A 6-12 sebességes kerékpárláncokat általában olyan kerékpárokon alkalmazzák, amelyek változatosabb terepen használhatók, és a felhasználók számára lehetőséget biztosítanak a sebességváltásra a különböző terepviszonyokhoz és az igényelt teljesítményhez.

Kiknek ajánlott a 6-12 sebességes kerékpárláncot használni?

Azoknak akik:

-        hosszabb távú kerékpártúrákat terveznek, különféle terepeken, beleértve az emelkedőket és lejtőket is. A többsebességes rendszerek biztosítják, hogy a kerékpáros könnyen alkalmazkodjon a különböző terepviszonyokhoz.

-        hegyvidéki kerékpározásra, terepkerékpározásra vagy más kihívást jelentő terepre készülnek. Ezek a láncok segítenek megbirkózni a meredek emelkedőkkel és a lejtőkkel.

-        részt vesznek kerékpáros versenyeken vagy akik aktívan foglalkoznak kerékpáros sportokkal. A 6-12-es váltórendszerek lehetővé teszi a gyors és hatékony sebességváltást a versenypályán vagy edzéseken.

-        mindennapi közlekedésre használják a kerékpárjukat, és olyan környezetben élnek, ahol változatos terepviszonyok előfordulnak.

-        városi környezetben élnek, ahol előfordulhatnak domborzati változások, de ugyanakkor fontos a városi közlekedés során a könnyű manőverezhetőség és gyorsaság is. A többsebességes kerékpárláncok biztosítják a gyors reagálást a különböző helyzetekre.

A fenti ajánlások természetesen általános iránymutatások, és minden egyes kerékpáros egyéni igényeitől és tervezett használatától függ. Az optimális sebességváltó rendszer kiválasztása a tervezett felhasználás típusától, a tereptől és az egyéni preferenciáktól függ.

Mit érdemes ellenőrizni vásárlás előtt az 1 sebességes kerékpárláncoknál?

Az 1 sebességes kerékpárláncok vásárlása előtt fontos ellenőrizni néhány kulcsfontosságú tényezőt, hogy biztosítsa a megfelelő teljesítményt és tartósságot. Íme néhány dolog, amit érdemes ellenőrizni:

Méret

Ellenőrizd, hogy a lánc mérete megfelelő-e a kerékpár típusának és méretének. Az egysebességes kerékpárokon általában standard méretű láncokat használnak, de mindig célszerű ellenőrizni a gyártó ajánlásait és a kerékpár specifikációit.

Anyag és tartósság

 Vizsgáld meg a lánc anyagát és minőségét. Az acélból készült láncok általában tartósabbak és ellenállóbbak a kopás ellen. Az is fontos, hogy a láncot megfelelő hőkezelésnek vetették-e alá a gyártás során.

Zár típusa

Az 1 sebességes kerékpárláncokat általában csatlakozókapocs, láncvilla vagy csavaros zár segítségével zárják össze. Nézd meg a zár típusát és bizonyosodj meg róla, hogy könnyen és biztonságosan használható.

Szélesség

A lánc szélessége szintén fontos. Különböző kerékpártípusokhoz különböző láncszélességek szükségesek. Győződj meg róla, hogy a választott lánc megfelel a kerékpár fogaskeréksorának és az első fogaskerék szélességének.

Az ellenőrzéseket és választást mindig az egyéni kerékpártípustól, használati szokásoktól és preferenciáktól függően érdemes végrehajtani. Az alapos előzetes ellenőrzés és az információk beszerzése segít abban, hogy a vásárlás után elégedett legyél a kiválasztott 1 sebességes kerékpárlánccal.

 

Mit kell vásárlás előtt ellenőrizni a 6-12 sebességes kerékpárláncoknál?

A 6-12 sebességes kerékpárláncok kiválasztásakor fontos figyelembe venni néhány kulcsfontosságú tényezőt annak érdekében, hogy biztosítsuk a megfelelő teljesítményt és tartósságot. Íme néhány dolog, amit érdemes ellenőrizni a vásárlás előtt:

Méret

Nézd meg, hogy a lánc mérete jó-e a kerékpárod típusához és méretéhez. A többsebességes kerékpároknál a láncok mérete specifikus lehet a váltómű típusától és a fogaskerék számától függően.

Anyag és tartósság

Érdemes utánanézni milyen anyagú és minőségű a termék. Acélból készült láncok általában tartósabbak és ellenállóbbak a kopás ellen. A minőségi hőkezelés hozzájárulhat a lánc tartósságához.

Összeillés a váltóművel és fogaskerékkel

Ellenőrizd, hogy a lánc megfelelően illeszkedik-e a váltóműhöz és a fogaskerekekhez. A megfelelő illeszkedés szükséges a pontos és sima sebességváltáshoz.

Zár típusa

A láncokat különböző zár típusokkal lehet zárni. Ez lehet csatlakozókapocs, láncvilla vagy csavaros zár. Nézd meg, hogy a zár típusa megfelel az igényeidnek és könnyen kezelhető -e.

Az ellenőrzéseket mindig a kerékpár típusa, a váltómű rendszere és az egyéni igények alapján végezd el. Az alapos előzetes ellenőrzés és a megfelelő információk beszerzése segít abban, hogy elégedett legyél a választott 6-12 sebességes kerékpárlánccal.

 

Bicikli láncok fajtái

A bicikli láncok különböző típusokban és kialakításokban kaphatók, hogy megfeleljenek a különböző kerékpártípusok és használati módok egyedi igényeinek. Az alábbiakban bemutatunk néhány leggyakoribb bicikli láncfajtát.

Egy (egyszerű) sebességű láncok

Az egy sebességű láncokat általában egyszerűbb, városi és városi kerékpárokon használják. Ezek vastagabbak és erősebbek, mivel csak egy fogaskeréksorozattal és egy hátsó fogaskerékkel dolgoznak. Az egyszerűségüknél fogva könnyen karbantarthatók és kezelhetők.

Többsebességes láncok (6-12)

A többsebességes láncok a váltómű rendszerekkel működnek együtt, és lehetővé teszik a kerékpáros számára, hogy változtassa a sebességet különböző terepviszonyokhoz és körülményekhez igazítva. Ezek könnyebbek és keskenyebbek, és magas precizitású kialakításuk van a pontos váltás érdekében.

MTB (Mountain Bike) láncok

Az MTB láncokat hegyikerékpárokon alkalmazzák. Ezek erős kialakításúak és ellenállóak a sár, por és egyéb nehezebb terepi kihívások ellen. Gyakran hozzáadott kopásálló bevonattal rendelkeznek a tartósság növelése érdekében.

Renni láncok

A renni láncok könnyűek és keskenyek, kiválóan alkalmasak országúti kerékpárokhoz. Ezeket a láncokat úgy tervezték, hogy minimalizálják a súrlódást és növeljék a hatékonyságot. A pontos váltás és a könnyű súly fontos szempontok ezeknél a láncoknál.

BMX láncok

A BMX kerékpárokon használt láncok rendkívül erősek és tartósak, mivel ezek a kerékpárok extrém ugrások és trükkök során ki vannak téve nagy igénybevételnek. Ezeket a láncokat erős anyagokból készítik, és extra vastagságúak lehetnek.

Többrétegű (Indexed) láncok

 A többrétegű láncokat olyan kerékpárokon alkalmazzák, ahol a sebességváltásoknak pontosan és gyorsan kell történniük. Ezek az indexed láncok pontosan illeszkednek a fogaskeréksorhoz, és segítik a pontos váltást.

Zárral ellátott láncok

Ezen láncok zárral rendelkeznek, amelyek segítségével könnyen kivehetők és telepíthetők. A zárral ellátott láncok elősegítik a gyors karbantartást és a könnyű cserét.

E-Bike láncok

Az elektromos kerékpárokhoz tervezett láncok erősebbek és ellenállóbbak a megnövekedett terhelés és a magasabb nyomatékok ellen. Ezek a láncok a megnövekedett igényekhez és az elektromos kerékpárok súlyához vannak tervezve.

Amikor láncot választasz, fontos figyelembe venni a kerékpár típusát, a tervezett használati módokat és az egyéni igényeket. Az egyes láncok kialakítása és anyaga jelentős hatással lehet a teljesítményre és a tartósságra.