Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Tetőbox bérlés

Tetőbox bérlés - THULE Tetőbox

Kölcsönözz prémium minőségű tetőboxot, tetőcsomagtartót kaució nélkül, most plusz egy napos ingyenes használattal! A Dynamic Sport kerékpár webáruház  szakértő csapata készséggel segít a választásban és a tetőbox díjmentes felszerelésében.

 

Dynamic Sport tetőbox bérlés

 

Mi az a tetőbox?

Tetőboxnak nevezzük azt a dobozt, amit biztonságosan a tetőcsomagtartóhoz tudsz rögzíteni és csomagjaid szállítására tudsz használni.

Tetőbox kisokos

 

Mit szoktak szállítani a tetőboxban?

A tetőbox babakocsi, bőrönd, sporttáskák szállítására alkalmas. Sokan használják sportfelszerelések szállítására is. Síléc, snowboard, védőfelszerelések, síbakancs és síruha szállítására is alkalmas. Nyári időszakban horgászfelszerelések szállítására is kiváló. Tehát nyaraláshoz, síeléshez, kiránduláshoz egyaránt ki lehet használni a tetőboxot.

 

Miért érdemes tetőboxot bérelni?

Nem kell a tárolással foglalkoznod. Mindig újszerű állapotban lévő új típusú tetőboxok vannak a kölcsönzőnkben. Nagyjából 12 hétig kell kibérelni a boxot, amikor visszahozza az árát. Ez kb. 10 év használat, és ebben az esetben még nem spóroltál a bérléshez képest semmit. Viszont a 10 éves tetőbox már elavultnak számít és értéktelenné válik ez idő alatt.

 

Tetőbox bérlés SZÉP kártyával

OTP  /  MBH  /  K&H SZÉP kártyával lehet fizetni helyben és utalva. A foglalót és a kölcsönzési díjat is lehet SZÉP kártyával fizetni egyaránt.

 

Milyen esetekben érdemes tetőboxot használni?

Nem csak akkor jön jól a tetőbox, ha nem férsz el a csomagtartóban. Megkíméled az autódat, ha a sílécekről, síbakancsokról nem a lehajtott ülés kárpitjára olvad le a hó. Akkor is hasznos lehet a tetőbox ha nem akarod összenyomni csomagjaidat a csomagtartóban. Tehát megkíméled autódat és megkíméled csomagjaidat a tetőbox használattal.

 

Szeretnél mégtöbbet megtudni a tetőboxokról? Olvasd el a tetőbox kisokost! Kiváló segítség, akár bérelsz vagy vásárolsz.

 

Milyen márkájú tetőboxot lehet a Dynamic Sport kerékpár webáruház és szaküzletben bérelni?

A Dynamic-sport szakértő csapata 2002 óta foglalkozik tetőbox bérbeadással. Kezdetektől THULE tetőboxokkal dolgozunk, hogy a legjobb minőséget nyújthassuk Neked!

 

THULE Touring L

A Thule Touring tetőboxok minden utazó és sportoló funkcionális igényeit kielégítik.

 •         Szabadalmazott FastClick (gyorsrögzítő rendszer, beépített nyomatékjelzővel) rögzítése gyorsan és egyszerűen alkalmazható.
 •         DualSlide nyílása biztosítja számodra a kényelmes be -és kipakolást. (mindkét oldalról nyitható,zárható)
 •         A tetőboxok központi zárral ellátottak, így maximális biztonságot nyújtanak. A Thule comfort kulcsokat csak akkor lehet eltávolítani, ha minden zárási pont biztonságosan be van zárva.
 •         A Thule Touring tetőboxok speciális AeroSkin fedele stílusos megjelenéssel növeli a biztonság és élmény színvonalát.

 

 

A ThuleTouring L műszaki paraméterei

A Thule Touring L-es méretű tetőbox 420 literes, melynek külső méretei 196X78X43 cm, belső méretei 190X73X39 cm. Terhelhetősége 50kg, saját súlya 15kg. A Thule Touring tetőboxban (sítartó adapter közreműködésével) 4-6 pár (max. 180cm hosszú) síléc vagy 3-4 snowboard szállítható benne biztonságosan.

 

THULE Touring L

THULE Touring L

 

THULE Motion XT

Bárhová is vezet utad, a Thule Motion XT tetőbox hasznos társad lesz.

Felhasználóbarát funkciói közé tartozik a gyors és biztonságos rögzítés, valamint a DualSlide nyithatóság a könnyű hozzáférés érdekében. A Thule Motion XT tetőboxra a legnagyobb nyugalommal bízhatod poggyászod szállítását, legyen az utazótáska, babakocsi, sífelszerelés, snowboard vagy bármilyen más sportfelszerelés.

További előnye, hogy a tetőbox kialakításánál figyelembe vették a kortárs autók harmonizáló sziluettjeit is. Jellegzetes formáját számítógépes szimulációval optimalizálták annak érdekében, hogy az üzemanyag fogyasztást és a menetzajt csökkentsék. A Thule Motion XT tetőbox megalkotásával egy új mérce jelent meg a piacon. Henrik Eriksson, a Thule tervezési igazgatója egy stílusos, csendes és könnyen használható tetőbox-al teszi szebbé és biztonságosabbá utazásod és autód egyaránt.

 

 

A Thule Motion XT L műszaki paraméterei

A Thule Motion XT L-es méretű tetőbox 450 literes, melynek külső méretei 195X89X44 és belső méretei 182X80X36 cm. Terhelhetősége 75kg, saját súlya 20kg. A Thule Motion XT tetőboxban (sítartó adapter közreműködésével) 5-7 pár (max. 180cm hosszú) síléc vagy 3-5 snowboard szállítható benne biztonságosan.

 

THULE Motion XT

Tetőbox kölcsönzés menete

Kölcsönzés előtt foglald le a kiválasztott THULE tetőboxot. A foglaló díját (5.000Ft) személyesen vagy átutalással fizetheted be. A tetőbox bérlés fennmaradó részét elvitelkor kell teljesíteni. Ha a kiválasztás során elbizonytalanodsz, készséggel állunk rendelkezésedre  a +36 30 333 70 73 telefonszámon.

Bankszámlaszám: https://www.dynamic-sport.hu/elore-utalas-58

 

Thule Touring L (420 literes) tetőbox Kölcsönzési díj
   
1 nap 5500 Ft.
2 nap 8500 Ft.
3 nap 11500 Ft.
4 nap 13000 Ft.
5 nap 14500 Ft.
6 nap 16000 Ft.
7 nap 17500 Ft.
8 nap 19000 Ft.
9 nap 20500 Ft.
10 nap 22000 Ft.

 

Thule Motion XT L (450 literes) tetőbox Kölcsönzési díj
   
1 nap 7000 Ft.
2 nap 9000 Ft.
3 nap 11000 Ft.
4 nap 13000 Ft.
5 nap 15000 Ft.
6 nap 17000 Ft.
7 nap 19000 Ft.
8 nap 21000 Ft.
9 nap 23000 Ft.
10 nap 25000 Ft.

 

 

Mik a tetőbox előnyei?

A tetőbox áramvonalas kialakítása miatt nincs nagy szélzaj és 1 literen belül marad felhelyezése miatt a fogyasztás. Kétoldalról nyitható a teőbox, ezért könnyedén eléred csomagjaidat. A tetőcsomagtartó 50-75 kg-ig terhelhető, ami gépkocsi függő. A tetőbox is eddig terhelhető. Nem kell lassabban haladnunk tetőbox szállítás miatt autónkkal az úton. 

 

THULE tetőbox

 

Mit kell figyelembe venni a tetőbox méretének kiválasztásánál?

A tetőbox hossza akkor a legoptimálisabb, ha a szélvédő felső vonalától indul, és még kilehet nyitni a csomagtartót anélkül, hogy hozzáérne a tetőboxhoz. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet használni a tetőboxot ha kinyúlik ebből a tartományból.

 

 

Mennyi és mi fér bele az eltérő űrtartalmú tetőboxokba?

Tetőboxok 300L alatt (kis méretű): ezeket rövid tetejű autókra ajánljuk, hiszen ezek a tetőboxok szélesek és rövidek. Kis kocsikhoz ideálisak.

Tetőboxok 300-500L között (közepes méretű): ezek a legelterjedtebb méretű tetőboxok. Kölcsönzőnkben Thule Touring L-es méretű 420 literes tetőbox bérelhető. Ez a tetőbox 196x78x45cm. ami a legideálisabb méretű családi tetőbox télen, nyáron.

Tetőboxok 500 L felett (nagy méretű): ezek a tetőboxok nagycsaládosok számára ideálisak. Hosszúságuk, szélességük, magasságuk miatt sokkal több mindent el tudunk magunkkal vinni, mint alapesetben csak a csomagtartóban.

 

THULE

 

Minden autótetőre kompatibilis a tetőbox?

Normál, fixpontos, tetőkorlátos, tetősínes, t-profilos csomagtartó felfogatások vannak a gépkocsiknál. Szakértő kollégáink segítenek az autótípushoz megfelelő csomagtartó kiválasztásában, és ha szükséges felszerelésében. A tetőbox erre a csomagtartóra kerül felszerelésre. A tetőbox felfogató rendszere bármely csomagtartósínnel kompatibilis. Tehát bármelyik tetőcsomagtartóra felszerelhető.

 

Hogyan kell a tetőboxot rögzíteni?

A tetőboxot a csomagtartóra helyezzük, ezután a 4 adaptert a helyére illesztjük a tetőboxban úgy, hogy a csomagtartó rudat áthidalja alul az adapter. Az adapter felső részén van egy tárcsa, amit az óramutató járásával megegyező irányba tekerünk így a csomagtartó rudat alulról körbe öleli az adapter rögzítő része. Addig tekerjük, amíg a megfelelő nyomatékot el nem érjük. Ilyenkor a tárcsa racsnizni kezd, mert maga az adapter egy nyomatékkulcs. Ezt a műveletet mind a 4 adapternél megismételjük. Levételkor csak ellenkező irányba meglazítjuk az adaptert és kinyílnak a rögzítő fülek.

Csomagtartó - kiemelkedő hosszkorlátos autókra Kölcsönzési díj
   
1 nap 3000 Ft.
2 nap 4500 Ft.
3 nap 6000 Ft.
4 nap 7500 Ft.
5 nap 9000 Ft.
6 nap 10500 Ft.
7 nap 12000 Ft.
8 nap 13500 Ft.
9 nap 15000 Ft.
10 nap 16500 Ft.

 

 

Szükségem lesz külön tetőbox alkatrészt vagy kiegészítőt bérelni?

Nem! Nincs szükség egyéb alkatrészre. A tetőboxhoz 2 db kulcsot adunk. Ezeket viszont érdemes különböző helyen tartani utazás alatt.

 

A tetőbox márkák közötti különbség miben mutatkozik meg?

A Dynamic-sport szakértő csapata 2002 óta foglalkozik tetőbox bérbeadással. Kezdetektől a THULE márkával dolgozunk, de a magasabb ár miatt mellette próbálkoztunk olcsóbb tetőboxok értékesítésével. Ezeket nem tettük be a kölcsönzőbe, mert nem volt tapasztalatunk velük. Nem írok márkát, mert nem rosszak voltak azok a tetőboxok, hanem olcsóbbak, amit tükrözött a minőség. Emlékszem, hogy 4 db tetőboxot értékesítettem és mind a négy tetőboxnál volt garanciális ügyintézés. 1 év után lejárt a garancia és a 4 vásárló nem jelentkezett többet üzletünkben. Természetesen én sem foglalkozok azóta sem más márkával. A Thule termékekre amúgy 5 év garancia van.

                                      

Tudj meg minden szükséges információt a tetőboxokról, hogy kényelmes legyen utazásod!

Utazik a család, de kevés a hely az autóban a csomagoknak?

Bérelj tőlünk tetőboxot az extra helyekért és hogy mindenki kényelmesen elférjen!

 

Nézd meg, a Te autódhoz ajánlott a tetőbox?

Segítünk a tetőbox tárolókapacitásának, méretének optimális kiválasztásában

Milyen anyagból készülnek a tetőboxok, és mennyit bírnak? Mutatjuk!

Milyen rögzítési módszerekkel lehet felszerelni a tetőboxot az autóra?

Milyen biztonsági funkciókkal rendelkezik a tetőbox, hogy megvédje a tárolt tárgyakat?

Tetőboxok, melyek minimalizálják a légellenállást és a zajt

A tetőbox egyszerű felszerelése és eltávolítása

Tippek és trükkök a tetőboxok helyes használatához és karbantartásához

Milyen tartozékok, rögzítőszíjak és tetőrácsok szükségesek a tetőboxhoz?

Milyen időjárási körülmények között használhatod a tetőboxot?

Melyik piacvezető tetőbox márka a legmegbízhatóbb?

 

Utazás során sokszor szembesülhetünk azzal a kihívással, hogy a csomagjaink mérete meghaladja az autócsomagtartó kapacitását. Legyen szó családi nyaralásról, síelésről vagy bármilyen más kalandos útról, a csomagok és felszerelések biztonságos és kényelmes szállítása elsődleges fontosságú. Ebben a helyzetben a tetőbox bérlés lehet az ideális megoldás.

A tetőboxok rugalmas és praktikus tárolóhelyet kínálnak, amelyek biztonságosan rögzíthetők az autó tetejére. Ezek a speciálisan tervezett dobozok lehetővé teszik, hogy könnyedén szállítsuk a csomagjainkat, sportfelszereléseket, kerékpárokat vagy bármilyen más tárgyat, amelyet magunkkal szeretnénk vinni az utazás során.

Ez a blogbejegyzés arra összpontosít, hogy bemutassa a tetőbox bérlés előnyeit és praktikus tanácsokat nyújtson a helyes használathoz. Részletesen kifejtjük, hogyan lehet könnyedén felszerelni és eltávolítani a tetőboxot, milyen biztonsági szempontokat kell figyelembe venni, és hogyan lehet maximalizálni a tárolókapacitást a tetőboxban.

Ezenkívül megvizsgáljuk a tetőbox bérlésének gazdaságosságát és környezettudatos aspektusait, valamint bemutatjuk a különböző tetőbox típusokat és méreteket, amelyek közül választhatunk az egyéni igényeinknek megfelelően.

Ha szeretnéd élvezni az utazás szabadságát, megkönnyíteni a csomagok szállítását és garantálni az autóban való kényelmet, a tetőbox bérlése ideális megoldás lehet. Fedezd fel a rugalmasság és a kényelem világát a tetőbox bérléssel, és élvezd az utazás örömét, anélkül hogy aggódnál a csomagok elhelyezésével kapcsolatos korlátok miatt.

Készülj fel a következő kalandra a tetőbox bérlésével, és tapasztald meg az egyszerűséget és a szabadságot, amit nyújt. Továbbiakban részletesen foglalkozunk minden fontos aspektussal, hogy segítsünk megtalálni a tökéletes tetőbox bérlési opciókat és tudást nyújtsunk az optimális felhasználáshoz.

Nézd meg, a Te autódhoz ajánlott a tetőbox?

A tetőboxok általában a következő típusú autókhoz ajánlottak:

 • Személyautók: Tetőboxok nagyszerű kiegészítők személyautókhoz, különösen akkor, ha az autó csomagtartója korlátozott tárolókapacitással rendelkezik. Kompakt, közepes vagy nagyobb méretű személyautókhoz ajánlottak.
 • Terepjárók: Sok terepjáró és SUV modell rendelkezik tetőcsomagtartóval vagy tetőráccsal, ami ideálissá teszi a tetőbox használatát. Ezek az autók gyakran nagyobb méretű tetőboxokat is elbírnak.
 • Kombik: A kombik, vagyis az egyterűek és kombi modellek is gyakran alkalmaznak tetőboxokat a kiegészítő tárolókapacitás érdekében. A tetőbox segítségével könnyedén növelhető a csomagok és felszerelések szállítási kapacitása.

Fontos megjegyezni, hogy az autó típusa mellett más tényezők is befolyásolják a tetőbox megfelelő használatát, például az autó tető sínjeinek és tetőcsomagtartóinak típusa, a tetőbox súlya és mérete, valamint a helyi szabályozások és előírások. Mindig ellenőrizd az autó gyártójának ajánlásait és a tetőbox gyártói utasításait, mielőtt tetőboxot telepítenél az autódra.

Segítünk a tetőbox tárolókapacitásának, méretének optimális kiválasztásában

A tetőboxok tárolókapacitása jelentősen változhat a mérettől és a modelltől függően. Általánosságban elmondható, hogy a tetőboxok kapacitása általában 300 és 600 liter között mozog, de vannak nagyobb vagy kisebb méretű változatok is elérhetők.

A tetőboxok kapacitását leggyakrabban literben adják meg, ami a tárolóhely méretét jelöli. Azonban fontos megjegyezni, hogy a tetőboxok belső térfogata eltérhet a használható térfogattól, mivel a doboz belső formája és a tetőlemez, illetve a csomagtartó rendszerek kialakítása korlátozhatják a használható területet.

A megfelelő tetőbox méretének kiválasztásakor figyelembe kell venni a szállítani kívánt tárgyak mennyiségét és méretét, valamint az autó méreteit és tetőterhelési korlátait. A legtöbb tetőboxnak van maximális terhelési kapacitása, amelyet nem szabad túllépni.

Ezért fontos az autó gyártójának ajánlásait és a tetőbox gyártói utasításait figyelembe venni, hogy a megvásárolt tetőbox a lehető legjobban illeszkedjen az autóhoz és megfelelő tárolókapacitást biztosítson.

Milyen anyagból készülnek a tetőboxok, és mennyit bírnak? Mutatjuk!

A tetőboxok általában műanyagból készülnek. A leggyakrabban használt anyagok közé tartozik az ABS (akrilonitril-butadién-sztirol) és a polipropilén. Az ABS egy könnyű, merev és ütésálló műanyag, amely kiváló szilárdságot és tartósságot biztosít a tetőboxnak. Emellett UV-stabilizátorokkal kezelik, hogy ellenálljon a napfény okozta károsodásoknak és a színek fakulásának.

A polipropilén szintén egy könnyű és tartós műanyag, amelyet gyakran használnak a tetőboxok gyártásához. Rugalmasabb lehet az ABS-hez képest, ami némi rugalmasságot biztosít az ütközések és a terhelések során. A polipropilén tetőboxok is UV-stabilizátorokkal vannak kezelve a napfény elleni védelem érdekében.

Mind az ABS, mind a polipropilén kiváló anyagok a tetőboxokhoz, mivel könnyűek, ellenállóak és időjárásállóak. Ezek az anyagok lehetővé teszik a tetőboxok számára, hogy könnyen kezelhetőek legyenek, és védelmet nyújtsanak a szállított tárgyaknak az eső, a por és a további külső tényezők ellen.

Mennyi súlyt bírnak el a tetőboxok?

A tetőboxok súlyterhelése a gyártótól és a modelltől függően változik. Általánosságban elmondható, hogy a tetőboxok terhelése általában 50 kg és 100 kg közötti tartományban helyezkedik el. Azonban fontos megjegyezni, hogy a tetőboxra gyakorolt súlyterhelés mellett figyelembe kell venni az autó tetőszerkezetének és tetőcsomagtartójának súlyterhelési korlátait is. Ezek a korlátok az autó gyártójának ajánlásaiban vagy a használati útmutatóban megtalálhatók. A tetőboxon és a tetőcsomagtartón lévő összes súlyt figyelembe kell venni, beleértve a tetőbox súlyát, valamint a benne szállított terhelés súlyát. A tetőbox túlzott terhelése károsíthatja az autó tetőszerkezetét és a tetőcsomagtartót, és veszélyes lehet a közlekedésre.

Mielőtt tetőboxot használnál, mindig ellenőrizd az autó gyártójának ajánlásait és a tetőbox gyártói utasításait a megengedett súlyterheléssel kapcsolatban, hogy biztonságosan használhasd a tetőboxot és megfeleljen az autó és a tetőcsomagtartó terhelési korlátainak.

 

 

Milyen rögzítési módszerekkel lehet felszerelni a tetőboxot az autóra?

A tetőboxokat általában többféle módon lehet rögzíteni az autóra. A pontos rögzítési módok és rendszerek a tetőbox típusától, az autó modelljétől és a gyártó specifikációitól függenek. Az alábbiakban néhány gyakori rögzítési módszert találhat:

 • Tetőrácsokhoz való rögzítés: Ha az autó rendelkezik tetőráccsal, akkor a tetőboxot gyakran speciális rögzítőelemekkel, csavarokkal vagy fülekkel lehet rögzíteni a tetőrácsra. Ezek a rögzítőelemek általában a tetőbox aljához vagy oldalaihoz csatlakoznak, és biztosítják a stabil rögzítést.
 • Integrált tető csomagtartóhoz való rögzítés: Néhány autóhoz olyan integrált tetőcsomagtartó rendszer tartozik, amelyhez a tetőboxot közvetlenül lehet rögzíteni. Ezek a rendszerek előre kialakított rögzítési pontokat vagy mechanizmusokat tartalmaznak a tetőboxhoz, amelyekkel könnyen és biztonságosan rögzíthető a doboz az autóra.
 • Kiegészítő rögzítőszalagok: Bizonyos esetekben, például amikor az autó nem rendelkezik tetőráccsal vagy integrált tetőcsomagtartóval, kiegészítő rögzítőszalagokat lehet használni a tetőbox biztonságos rögzítéséhez. Ezek a szalagok általában a tetőbox oldalairól vezetnek át az autó ajtóin és alatta, majd az autó belső részein átfűződnek, majd meghúzva rögzítik a tetőboxot.

Fontos, hogy mindig kövesse a tetőbox gyártójának utasításait és ajánlásait a megfelelő rögzítési módszer kiválasztásához és a biztonságos rögzítéshez. Minden rögzítési pontot és szerelvényt megfelelően ellenőrizzen a telepítés előtt, és győződjön meg róla, hogy a tetőbox szorosan és biztonságosan rögzítve van, hogy megakadályozza a mozgást vagy az elmozdulást vezetés közben.

Milyen biztonsági funkciókkal rendelkezik a tetőbox, hogy megvédje a tárolt tárgyakat?

A tetőboxok általában számos biztonsági funkcióval rendelkeznek, hogy megvédjék a tárolt tárgyakat és biztonságosan rögzítsék a dobozt az autóra. Ezek a következők lehetnek:

Zárható rendszer: A tetőboxok gyakran rendelkeznek zárható rendszerrel, amely lehetővé teszi a doboz biztonságos lezárását és megakadályozza a illetéktelen hozzáférést a tárolt tárgyakhoz. Ezáltal növelik a biztonságot és védelmet nyújtanak a lopás vagy a tárgyak elvesztése ellen.

Megfelelő rögzítés: A tetőboxoknak stabilan és biztonságosan kell lenniük rögzítve az autóra. A különböző rögzítési módszerek és rendszerek, mint például tetőrácsokhoz vagy integrált tetőcsomagtartóhoz való rögzítés, segítenek minimalizálni a doboz mozgását vagy elmozdulását vezetés közben.

Tartós kialakítás: A tetőboxok általában tartós anyagokból, például erős műanyagból készülnek, amelyek ellenállnak a mechanikai hatásoknak és időjárási viszontagságoknak. Ez védelmet nyújt a tárolt tárgyaknak az ütések, rezgések, eső, por és UV-sugárzás ellen.

Gumitömítések és vízállóság: A tetőboxokat gyakran gumitömítésekkel láthatják el, amelyek megakadályozzák a víz vagy más környezeti elemek bejutását a dobozba. Ez segít megőrizni a tárgyak szárazságát és védelmét az időjárási viszontagságokkal szemben.

Aerodinamikai tervezés: Sok tetőboxot úgy terveznek, hogy csökkentsék a légellenállást és minimalizálják a zajt a vezetés közben. Az aerodinamikus kialakítás segít csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást és a zajszintet, valamint javítja az autó vezetési stabilitását.

Minden tetőbox gyártó más biztonsági funkciókat és részleteket kínálhat, ezért mindig olvassa el a konkrét modell használati útmutatóját, és kövesse a gyártó ajánlásait a biztonságos használat érdekében.

 

 

Tetőboxok, melyek minimalizálják a légellenállást és a zajt

Aerodinamikai szempontból a tetőboxok tervezése több tényezőt figyelembe vesz annak érdekében, hogy minimalizálják a légellenállást és a zajt vezetés közben. Néhány olyan tulajdonság, amelyek hozzájárulhatnak ehhez, a következők:

Áramvonalas forma

A tetőboxok általában áramvonalas kialakítást kapnak, amely csökkenti a légellenállást. Az aerodinamikai tervezés során a doboz forma és profilja olyan síkfelületeket és vonalakat tartalmaz, amelyek segítik a zavartalan áramlást a levegőben, csökkentve ezzel a légellenállást.

Homlokfelület csökkentése

A tetőboxok tervezése során az egyik cél az, hogy minimalizálják a homlokfelületet, vagyis a doboz elülső részét. A kisebb homlokfelület csökkenti a levegő által a dobozra ható erőt, csökkentve a légellenállást és a fogyasztást.

Integrált szélek és csatornák

Néhány tetőbox kialakításában integrált szélek és csatornák találhatók, amelyek célja, hogy a levegő áramlását irányítsák és simítsák. Ezek a kialakítási elemek segítenek a lamináris áramlás fenntartásában a tetőbox körül, minimalizálva a turbulenciát és csökkentve a légellenállást.

Alacsony profil

Az alacsony profilú tetőboxok, amelyek alacsonyabb magassággal rendelkeznek, általában kisebb légellenállást eredményeznek. Az alacsonyabb profil csökkenti az autó tetején kialakuló turbulenciát, és javítja az autó vezetési stabilitását.

Hangcsillapítás

Az aerodinamikai tervezés során néhány tetőboxban hangcsillapító anyagokat is alkalmaznak, amelyek csökkentik a zajt, amit a doboz okozhat a vezetés közben. Ez javítja a vezetési kényelmet és csökkenti a zajszintet az utastérben.

Fontos megjegyezni, hogy az aerodinamikai tulajdonságok és a zajcsökkentés mértéke változhat a tetőboxok között. Mindig érdemes a gyártók által nyújtott információkat és specifikációkat ellenőrizni, hogy  olyan tetőboxot válassz, amely megfelel az igényeidnek az aerodinamikai hatékonyság és a zajcsökkentés szempontjából.

A tetőbox egyszerű felszerelése és eltávolítása

A tetőbox felszerelése és eltávolítása időtartama a tapasztalat, a gyakorlat és a tetőbox rögzítési rendszerének típusától függ. Általánosságban elmondható, hogy a tetőbox felszerelése és eltávolítása a következő lépéseket tartalmazza:

Felszerelés:

 1. Előkészítés: Ellenőrizd az autó és a tetőbox gyártójának utasításait, és győződj meg arról, hogy rendelkezel-e az összes szükséges felszereléssel és alkatrészekkel a felszereléshez.
 2. Tetőbox elhelyezése: Helyezd a tetőboxot az autó tetejére a megfelelő pozícióba. Szükség lehet segítségre, hogy biztonságosan és könnyen fel tudd emelni a dobozt a tetőre.
 3. Rögzítés: Rögzítsd a tetőboxot az autóhoz a kiválasztott rögzítési módszer és rendszer szerint. Ez lehet tetőrácsokhoz, integrált tetőcsomagtartóhoz vagy más rögzítési pontokhoz történő csatlakozás.

Eltávolítás:

 1. Rögzítések feloldása: Ha a tetőbox zárral van ellátva, nyisd ki a zárat, majd old fel a rögzítőelemeket a tetőbox és az autó között.
 2. Tetőbox eltávolítása: Biztonságosan távolítsd el a tetőboxot az autóról, figyelve arra, hogy megfelelően tartsa, hogy elkerüld az esetleges sérüléseket.
 3. Tárolás vagy szállítás: Tárold a tetőboxot megfelelően, hogy ne sérüljön és ne foglaljon sok helyet, bérlés esetén a bérlési idő lejárta után szállítsd vissza üzletünkbe.

A tetőbox felszerelése és eltávolítása időtartama általában 10-30 perc között változik, attól függően, hogy mennyire gyakorlott vagy tapasztalt vagy a folyamatban. A gyakorlottság növekedésével általában csökkenni fog a szükséges idő.

Fontos, hogy mindig kövesd a tetőbox és az autó gyártójának utasításait, és gondosan végezd el a felszerelési és eltávolítási folyamatot, hogy biztonságosan használhasd a tetőboxot.

Tippek és trükkök a tetőboxok helyes használatához és karbantartásához

A tetőbox helyes használata és karbantartása érdekében fontos betartani néhány alapvető tanácsot. Itt van néhány javaslat a tetőbox helyes használatához és karbantartásához:

Rögzítés ellenőrzése: Mindig ellenőrizd, hogy a tetőboxot megfelelően és biztonságosan rögzítették-e az autóra. Győződj meg arról, hogy a rögzítőszíjak vagy tetőrácsok szorosan tartják a dobozt, és hogy nincs túl nagy mozgás vagy lötyögés.

Teherbírás betartása: Tartsd be a tetőbox teherbírására vonatkozó gyártói ajánlásokat. Ne terheld túl a tetőboxot, mert ez befolyásolhatja az autó vezetési stabilitását és növelheti a balesetek kockázatát.

Tárgyak biztonságos elhelyezése: Rendezd el a tárgyakat a tetőboxban úgy, hogy ne mozogjanak vagy ütközzenek egymással vezetés közben. Használj belső rögzítőrendszereket, ha rendelkezésre állnak, hogy stabilizálja a csomagokat és megakadályozza az elmozdulásukat.

Sebességkorlátozás betartása: Tartsd be az autóvezetés során érvényben lévő sebességkorlátozásokat. A tetőbox jelenléte növelheti a légellenállást és befolyásolhatja az autó stabilitását, különösen magasabb sebességeken.

Karbantartás és tisztítás: Időnként tisztítsd meg a tetőboxot, nedves ronggyal töröld le a koszt és a szennyeződéseket. Használj enyhe szappanos vizet és egy puha kefét vagy szivacsot a tisztításhoz. Kerüld a durva tisztítószereket vagy súrolószereket, mert ezek megsérthetik a tetőbox felületét.

Tárolás: Amikor nem használod a tetőboxot, tárolod azt száraz helyen, védve a nedvességtől és az UV-sugárzástól. A megfelelő tárolás megakadályozza a doboz sérülését és hosszabb élettartamot biztosít.

Időszakos ellenőrzés: Időről időre ellenőrizd a tetőboxot, hogy megbizonyosodj arról, hogy nincsenek repedések, sérülések vagy egyéb problémák. Ha találsz problémát, fordulj szakemberhez a javítás vagy a cserére vonatkozó tanácsért. A Dynamic Sport csapata rendelkezésedre áll bármilyen probléma felmerülése esetén legyen az garanciális ügyintézés vagy segítség  a tetőbox helyes felhelyezéséhez.

Ezek az általános tanácsok, amelyek segítenek a tetőbox helyes használatában és karbantartásában. Mindig olvassa el a tetőbox és az autó gyártójának utasításait, és kövesse az ajánlásokat, amelyek az adott termékre vonatkoznak.

Milyen tartozékok, rögzítőszíjak és tetőrácsok szükségesek a tetőboxhoz?

A tetőboxokhoz számos tartozék érhető el, amelyek segítenek a tetőbox rögzítésében és a tárgyak biztonságos szállításában. Néhány ilyen tartozék a következők lehetnek:

A tetőrácsok olyan tartozékok, amelyek segítségével a tetőboxot rögzíthetik az autó tetőcsomagtartójára. Ezek a rögzítési rendszerek lehetővé teszik a tetőbox stabilitását és biztonságos elhelyezését az autó tetején. A tetőrácsokat külön vásárolhatod meg, és gyakran illeszkednek az autó specifikus tetőcsomagtartó rendszeréhez. A rögzítőszíjak olyan hevederek vagy pántok, amelyekkel a tetőboxot szorosan rögzítheti az autó tetőjéhez vagy tetőrácsaihoz. Ezek az erős és biztonságos szíjak segítenek megakadályozni a doboz mozgását vagy elmozdulását vezetés közben. A rögzítőszíjakat gyakran a tetőboxhoz mellékelték, de lehet, hogy külön is meg kell vásárolni őket. A zárszett olyan tartozék, amely lehetővé teszi a tetőbox lezárását és a tárgyak biztonságos tárolását. A zárszett általában a tetőboxhoz tartozik, és zárat, kulcsokat vagy kombinációs zárat tartalmaz, amelyek megakadályozzák az illetéktelen hozzáférést a dobozhoz. Néhány tetőboxhoz belső rögzítőrendszert is kínálnak. Ezek a rendszerek lehetővé teszik a tárgyak biztonságos rögzítését és stabilizálását a tetőboxon belül. Például elasztikus hevederek, hálók vagy elválasztó panelek használhatók a tárgyak elmozdulásának megakadályozására és a csomagok rendezett állapotának fenntartására.

Ezek csak néhány példa a tetőboxhoz elérhető tartozékok közül. A tartozékok típusa és elérhetősége változhat a tetőbox gyártójától és a modelltől függően. Fontos megjegyezni, hogy mindig kövesd a tetőbox és a tartozékok gyártójának ajánlásait és utasításait a biztonságos használat érdekében.

Milyen időjárási körülmények között használhatod a tetőboxot?

Esős időjárás: Ha esős időben utazol, fontos, hogy győződj meg arról, hogy a tetőbox megfelelően zárt és vízálló. Ellenőrizd a zárat, a gumitömítéseket és a csatlakozásokat, hogy megakadályozd a víz bejutását a tetőboxba. Ha szükséges, használj vízálló védőfóliát vagy ponyvát a tetőbox és a rögzítési pontok között.

Hó és jeges időjárás: Ha havas vagy jeges időben utazol, tisztítsd le a tetőboxot a hótól és vagy jégtől, mielőtt útra indulnál. Használj megfelelő eszközöket, például kis seprűt vagy jégmentesítő spray-t a tetőbox tisztításához. Ügyelj arra, hogy a tetőbox fedele és zára ne fagyjon le, és hogy a rögzítések és a tetőcsomagtartó rendszer szilárdan rögzítve legyenek.

Erős szél: Erős szél esetén a tetőbox használatakor ügyelj a vezetési stabilitásra. A nagy szélhatástól való védelem érdekében tartsd be az autógyártó vagy a tetőbox gyártója által ajánlott sebességkorlátozásokat. Ellenőrizd rendszeresen a rögzítéseket, hogy biztosítsa a tetőbox szilárd rögzítését az autóhoz.

Forró időjárás: Forró időben a tetőbox belső hőmérséklete magasabb lehet, különösen ha közvetlen napsütésnek van kitéve. Próbálj meg nem érzékeny tárgyakat vagy ételeket hosszabb ideig tárolni a tetőboxban, hogy elkerülje azok melegedését vagy károsodását. Tartsa megfelelő szellőzést a tetőboxban, például kis rés hagyásával a fedél és a doboz között.

Ezek a tanácsok segítenek a tetőbox helyes használatában és a tárgyak biztonságos szállításában különböző időjárási körülmények között. Mindig figyelj az időjárás előrejelzésre, és alkalmazkodj a körülményekhez, hogy biztonságosan és hatékonyan utazhass.

Melyik piacvezető tetőbox márka a legmegbízhatóbb?

A tetőboxok piacán számos megbízható márkát találhatunk, amelyek közül néhányan a piacvezetők. Fontos megjegyezni, hogy a márkák megbízhatósága és teljesítménye függhet az egyes modellektől és az adott ügyfél igényeitől.

A Thule az egyik vezető márkája a tetőboxoknak és autós kiegészítőknek. Az általuk kínált tetőboxok kiváló minőségűek, erős és tartós anyagból készülnek, és számos méretben és stílusban elérhetők.

A Dynamic-sport szakértő csapata 2002 óta foglalkozik tetőbox bérbeadással. Kezdetektől a THULE márkával dolgozunk, de a magasabb ár miatt mellette próbálkoztunk olcsóbb tetőboxok értékesítésével. Ezeket nem tettük be a kölcsönzőbe, mert nem volt tapasztalatunk velük. Nem írok márkát, mert nem rosszak voltak azok a tetőboxok, hanem olcsóbbak, amit tükrözött a minőség. Ebben a "próba értékesítési időszakban" 4 db tetőboxot értékesítettünk és mind a négy tetőboxnál volt garanciális ügyintézés. 1 év után lejárt a garancia és a 4 vásárló nem jelentkezett többet üzletünkben. Természetesen azóta nem foglalkozunk más márkával. A Thule márka bizonyította számunkra és vásárlói visszajelzések szerint számukra is, hogy kimagasló minőséget képvisel, mindemellett 5 év garanciát vállal a gyártó.