Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Futóbicikli - tanulóbicikli fából, fémből és műanyagból

Mi az a futóbicikli?

A futóbicikli egy olyan gyermekkerékpár, amelynek nincsenek pedáljai, és a gyerekek a lábukkal hajtják. Nincsenek láncok és oldalsó kerekek, kiváló választás lehet a tricikli és az igazi kerékpár közötti átmeneti időszakban. Kínálatunkban találsz műanyag, fémvázas és fa futóbicikliket is, melyek a lányok és fiúk igényeit egyaránt kielégítik. Ha bizonytalan vagy abban, hogy milyen futóbiciklit válassz gyermekednek, illetve nem tudod milyen fontos szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt, akkor görgess le, és minden hasznos információhoz hozzájuthatsz.

Rendezés:

Futó kerékpár fa police

30.900 Ft 28.690 Ft
2.210 Ft

Futóbicikli a legjobb tanuló kerékpár

A biciklizés megtanulása fokozatos folyamat, amely számos mozgás összehangolását és koordinálását igényli. A pszichomotoros terapeuta, Karine Roulin szerint a biciklizés magában foglalja a szem/kéz koordinációt, az egyensúly megtartását, valamint a súlypont és súlyátvitel fogalmának megtanulását. A futókerékpár használata lehetőséget nyújt a gyerekek számára, hogy fokozatosan fejlesszék az egyensúlyérzéküket, és megismerjék a környezetüket. A futókerékpár használata emellett segíti a gyerekek környezetük észlelését és megértését, mivel megtanulják, hogyan kerüljék el az akadályokat. Ezáltal nem csupán a biciklizésre, hanem a körülöttük lévő világ felfedezésére is ösztönzi őket.

 

Gyerekeknek tervezett bicikli

Az ideális gyerekbicikli olyan, amely egyszerűen kezelhető és könnyű. A futókerékpár különlegessége abban rejlik, hogy lehetőséget biztosít a gyermekek számára, hogy felfedezzék, hogyan tudnak előre haladni, valamint hogyan kezeljék a szokatlan és nehéz terepeket. A futókerékpáron való ülési pozíció, ahol a fej, a test és a lábak egy vonalban vannak, ugyanakkor a természetes testtartást tükrözi, ami hozzájárul a gyermek egészséges fejlődéséhez. Emellett segít abban, hogy a gyermek növelje önbizalmát és biztonságérzetét.

 

Hány éves kortól ajánlott a futóbicikli?

A futóbicikli használata általában két éves kortól ajánlott, feltéve, hogy a gyermeked már biztosan tud járni. Azonban, ha a pici csak 18-20 hónapos korában kezdi el a járást, érdemes lehet várni egy kicsit, amíg erősödik, vagy biztonsági okokból gyermekorvos véleményét kérni.

A méret is fontos tényező:

A futóbiciklik különböző méretűek, és többségének állítható az ülés magassága is.

Ülésmagasság beállítása: (általános adat)

1,5 - 3 éves kor / 80 - 95cm magasság / 39 - 45cm ülésmagasság

3 - 4 éves kor / 95 - 105cm magasság / 45 - 55 cm magasság

 

Ezeket vedd figyelembe futóbicikli vásárlás előtt!

Mielőtt döntést hoznál egy futóbicikli vásárlásáról a gyermeked számára, fontos, hogy alaposan átgondold az igényeket és szükségleteket. A kiválasztás során érdemes kiemelt figyelmet fordítani a minőségre, biztonságra és a megfelelő dizájnra.

Futóbicikli biztonsága

Elengedhetetlen, hogy a futóbicikli biztonságos legyen a gyermek számára, és ne tartalmazzon éles vagy kiálló részeket, amelyek sérülést okozhatnak.

Futóbicikli anyagának minőség

A futóbicikli minősége kiemelten fontos szempont. A váznak ellenállónak kell lennie, hiszen gyermekednek valószínűleg ez lesz az első biciklije. Valószínűleg nem fogja kímélni, ugyanakkor kitámasztóval sem redelkeznek-tehát mindennek neki lesz támasztva vagy a földre lesz fektetve. (sajnos nincs mindenhol bicikli tároló) Többféle anyagból készült futóbicikli elérhető, például fém, műanyag vagy fa, mindegyiknek megvannak a saját előnyei.

Futóbicikli súlya

Elengedhetetlen, hogy könnyű legyen különösen a legkisebbek számára, akik még gyengébb fizikummal rendelkeznek. A könnyű súlyú futóbicikli előnyös a szülők számára is, - különösen amikor a gyermeked megunja a bringázást, és neked kell a kezedben tovább cipelni.

A futóbicikli kerekei

Választhatsz felfújható (levegővel töltött gumi), műanyag vagy bantam (talicska) kerekű futóbicikli közül. A bantam és a műanyag kerekek tartóssága mellett a strapabíróságuk is előnyük, mivel nem sérülnek könnyen, és nem lesznek defektesek. Ezek a kerekek különböző mértékben képesek elnyelni az út egyenetlenségeit, míg a felfújható kerekek kényelmesebbé teszik a közlekedést. A kemény bantam kerekek alkalmasak durva terepre is, míg a felfújható kerekek inkább városi közlekedésre vagy játszótérre javasoltak.

A talajtól mért futóbicikli ülés magassága

A futóbicikli ülésének alacsonynak kell lennie, hogy a gyermek mindkét lába a földre érjen, és biztonságosan tudja lökni magát előre. Ez segíti a gyermek biztonságos és kényelmes kezelését.

 

Kell a futóbiciklire fék?

Elég kétes választ tudunk adni. A fiatalabb korosztálynál (1,5-3 év) a fékek használata inkább hátrány, mint előny, mivel a gyerekek reflex-szerűen használják a lábukat fékezésre, mivel lábbal hajtja a biciklit. Ugyanakkor ebben az életkorban a gyerekek fizikuma eltérő, gyakran nincs is elegendő erejük, hogy megfelelően használják a féket a futóbiciklin. Ahogy a gyermek 3 éves kort elhagyta, egyre inkább szükség lesz a fékekre, hogy a nagyobb sebességet hatékonyabban le tudja fékezni. Ezen kívül, a normál kerékpárra való áttéréshez előny, hogy ha megtanulják a fék használatát.

Kiemelten fontos a fékek minősége annak érdekében, hogy megfelelően működjenek és hatékonyan lassítsák a biciklit. Természetesen először meg kell tanítani a gyermeket a fékkar megfelelő használatára. Fontos figyelembe venni, hogy ha a fék túl nehéz, a gyermek ujjai nem biztos, hogy elég erősek ahhoz, hogy megfelelően használja, ami könnyen fáradtsághoz vezethet. Ezért fontos, hogy a fékek könnyen kezelhetők és használhatók legyenek a gyermek számára.