Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Kerékpárszállító bőrönd

Ebben a kategóriában kerékpár szállításhoz találsz táskát, bőröndöt. Legyen szó repülőútról, hosszabb autóútról, vagy egyszerűen csak a kerékpár szállításáról városi környezetben, ezek a bőröndök lehetővé teszik, hogy a szeretett két keréken közlekedő társunk mindig velünk legyen. Görgess lejjebb, hogy mindent megtudj a kerékpárszállító bőröndökről!

Rendezés:

 

A kerékpárszállító bőröndök egyaránt elérhetők merev műanyagból vagy puhább szövetből készült változatokban, és a kialakítás, funkciók és méretek terén is változatosak. Ezen eszközök nem csak a kerékpár védelmét szolgálják a szállítás során, hanem gyakran beépített rögzítőrendszerekkel, párnázással és kényelmi funkciókkal is rendelkeznek, hogy a felhasználók számára maximális praktikusságot és biztonságot nyújtsanak. Ebben a kategóriában felfedezheted a kerékpárszállító bőröndök különböző típusait, azok előnyeit és, hogy mire érdemes figyelned a választás során.

Kerékpáros kiegészítők, computer, csengő, csomagtartó, gyerekülés, kitámasztó, kosár, kulacs, kulacstartó, lakat, kerékpárzár, lámpa, pumpa, sárvédő, sport karóra, táska, tükör, vázvédő, vontatórúd széles kínálata Dynamic sport áruházunkban.  

Minden kerékpárosnak szüksége van, kiegészítőre ezért itt van a legszélesebb kínálatunk. Akár szín szerint is választhatsz kerékpárodhoz bandázstmarkolatot vagy kulacstartótTáskából is mindenre van megoldásunk és világításból is megtalálod a neked megfelelőt. Csomagtartót, lakatotsárvédőt is itt találsz. Computerektől a gyerekülésig felszerelheted itt kerékpárod.

Kerékpárszállító bőrönd táska anyaga, mérete és kapacitása

Ebben a részben betekintést nyerhetsz a kerékpárszállító bőröndök különböző kerékpár típusokhoz gyártott méreteibe és megtudhatod mekkora tároló kapacitással rendelkeznek. Továbbá megismerheted a sokféle anyagot, melyekből ezek a guruló, praktikus járgányszállítók készülnek.

Anyagok, melyekből készülhetnek a kerékpárszállító bőröndök:

Merev műanyag (pl. polikarbonát vagy ABS)

 • Egyes kerékpárszállító bőröndök merev műanyagból készülhetnek, amely nagyobb szilárdságot és védelmet nyújthat a kerékpárnak. Ezek a bőröndök általában könnyen tisztíthatók és ellenállók lehetnek az ütésekkel és kopással szemben.

Puhább anyagok (pl. nylonszövet vagy poliészter)

 • Más kerékpárszállító bőröndök puhább anyagokból készülhetnek, amelyek könnyebbek és rugalmasabbak lehetnek. Ezek a bőröndök általában könnyebben hajtogathatók vagy tárolhatók, amikor nincs rájuk szükség.

Keverék anyagok

Az anyagválasztás befolyásolhatja a bőrönd tartósságát, súlyát és árát. Fontos, hogy az anyagminőséget olyan szempontok alapján értékeljük, mint az ütésállóság, a vízállóság, a könnyű tisztíthatóság és a hosszú élettartam. Választáskor mindig olvasd el a gyártó által nyújtott információkat az anyagokról, hogy megtudd, milyen tulajdonságokra számíthatsz a kiválasztott bőröndnél.

Különböző kerékpár típusokhoz kialakított kerékpárszállító bőröndök

A kerékpárszállító bőrönd típusától függően különböző típusú kerékpárokat lehet szállítani. Általánosságban véve a legtöbb kerékpárszállító bőrönd alkalmas az országúti kerékpárok és a mountain bike-ok szállítására, de néhány speciális bőrönd lehetővé teheti más típusú kerékpárok, például gravel kerékpárok vagy városi kerékpárok szállítását is.

Fontos megjegyezni, hogy a kerékpárszállító bőrönd mérete és forma befolyásolja, hogy milyen típusú kerékpárokat lehet benne elhelyezni. Például a triatlon kerékpároknak vagy downhill mountain bike-oknak másfajta bőröndre lehet szükségük a különleges méreteik és geometriájuk miatt.

Amikor kerékpárszállító bőröndöt választasz, mindig ellenőrizd a gyártó vagy eladó leírásait és ajánlásait a bőrönd kompatibilitásával kapcsolatban. Ezen információk alapján tudod eldönteni, hogy az adott bőrönd megfelel-e a te kerékpártípusodnak vagy sem.

Kerékpárszállító bőrönd mérete és súlykapacitása

A kerékpárszállító bőröndök mérete és súlykapacitása változhat a gyártótól és a modelltől függően. Általánosságban véve azonban a legtöbb kerékpárszállító bőrönd alkalmas standard méretű kerékpárok szállítására, beleértve az országúti kerékpárokat és a mountain bike-okat is.

A súlykorlátozás is eltérő lehet a különböző bőröndök esetében. Általában a bőrönd terhelhetőségét a repülőgépek vagy egyéb közlekedési eszközök szabályozzák. Például egy átlagos kerékpárszállító bőrönd terhelhetősége körülbelül 20-25 kg lehet.

Amikor kerékpárszállító bőröndöt választasz, fontos, hogy figyelmesen olvasd el a gyártó vagy eladó által megadott információkat a méretre és a súlykapacitásra vonatkozóan. Továbbá, a bőrönd használata előtt mindig győződj meg arról, hogy a kerékpárod mérete és súlya megfelel-e a bőrönd specifikációinak.

 

 

Kerékpár rögzítése bőröndön belül, szerelési útmutató, tippek használathoz

Ebben a részben pontos útmutatást találsz a kerékpárszállító bőrönd össze és szétszereléséhez. Megtudhatod, milyen belső védelmi rendszerrel rendelkeznek és mekkora a súlykapacitásuk. Hasznos tippeket olvashatsz a kerékpárszállító bőrönd szállításához és használatához.

Szerelési útmutató

Összerakás:

Készítsd elő a bőrönd alkatrészeit

 • Ellenőrizd, hogy minden szükséges alkatrész és tartozék rendelkezésre áll-e a bőröndhöz, például a rögzítőszíjak, rögzítőpántok, párnázás stb.

Nyisd ki a bőröndöt

 • Nyisd ki a bőröndöt, hogy hozzáférhess a belsejéhez.

Rögzítsd a beépített védelmet

 • Ha a bőrönd védelmi betétekkel vagy párnázással rendelkezik, helyezd el ezeket a megfelelő helyeken a kerékpár körül.

Helyezd be a kerékpárt

 • Helyezd be a kerékpárt a bőröndbe úgy, hogy az a rögzítőszíjak vagy rögzítőpántok segítségével stabilan rögzíthető legyen.

Rögzítsd a kerékpárt

 • Rögzítsd a kerékpárt a bőröndbe elhelyezett rögzítőszíjak vagy rögzítőpántok segítségével. Győződj meg róla, hogy a kerékpár stabilan van rögzítve és nem mozoghat.

Zárd le a bőröndöt

 • Zárd le a bőröndöt és rögzítsd a zárakat vagy rögzítőkapcsokat.

Szétszerelés:

Nyisd ki a bőröndöt: Nyisd ki a bőröndöt, és ha szükséges, oldd fel a rögzítőkapcsokat vagy zárakat.

Oldd ki a kerékpár rögzítését: Ha a kerékpárt rögzítőszíjak vagy rögzítőpántok tartják, oldd fel ezeket óvatosan.

Vedd ki a kerékpárt: Vedd ki a kerékpárt a bőröndből óvatosan.

Távolítsd el a védelmi betéteket: Ha voltak védelmi betétek vagy párnázás a bőröndben, távolítsd el ezeket.

Tárolás vagy szétszedés: A bőröndöt vagy tárold el a következő használatig, vagy szedd szét a részeket a kompaktabb tárolás érdekében.

Fontos, hogy mindig kövesd a kerékpárszállító bőrönd gyártója által nyújtott specifikus útmutatót az összeszereléshez és szétszereléshez. Ezek a lépések általános iránymutatások, és a gyakorlatban a bőrönd típusától függően eltérhetnek.

Kerékpárszállító bőrönd szállítása során a következőkre figyelj:

Könnyű szállítás

 • A könnyebb kerékpárszállító bőröndök könnyebben kezelhetők, könnyebb őket mozgatni és emelni. Ez különösen fontos, ha a bőröndöt repülőúton vagy tömegközlekedési eszközökön kívánod szállítani.

Súlyhatárok

 • Repülőgépeken vagy más közlekedési eszközökön szigorú súlyhatárok lehetnek érvényben. Ha a kerékpárszállító bőrönd meghaladja ezeket a határokat, akkor további díjat kell fizetni vagy más szállítási megoldásokat kell találni.

Párnázás és védelem

 • Néhány bőrönd súlyosabb lehet a beépített védelem és párnázás miatt, ami növeli a kerékpár védelmét, de egyben növelheti a bőrönd súlyát is.

Kerekek és fogantyúk

 • Kerékpárszállító bőröndök esetében, amelyek kerekekkel és kihúzható fogantyúkkal rendelkeznek, a könnyebb szállítás érdekében a bőröndöt könnyedén húzhatod vagy tolhatod.

Fontos megtalálni az egyensúlyt a bőrönd súlya és az elérhető funkciók között. Ha a könnyebb szállítás a cél, akkor olyan bőröndöt válassz, amely elfogadható súlyú és rendelkezik a szállítási igényeidnek megfelelő funkciókkal. Mindig ellenőrizd a gyártó által nyújtott súlyinformációkat a kiválasztott bőröndnél.

Beépített védelmi funkciók és belső párnázás a kerékpárszállító bőröndben

 • Párnázott belső részek: A bőrönd belsejében elhelyezett párnázott részek megóvják a kerékpárt az ütésektől és rázkódásoktól.

 • Kivehető betétek: Néhány bőröndnél lehetőség van kivehető betétek vagy párnázott panelek elhelyezésére, hogy a kerékpárt pontosan illeszkedő módon lehessen rögzíteni.

 • Vastagabb falak: Merev műanyag vagy egyéb erős anyagból készült bőröndök vastagabb falakkal is rendelkezhetnek, amelyek magukban hordoznak egyfajta alapvédelmet.

 • Sokoldalú rögzítőrendszer: Olyan rendszerek, amelyek beépített rögzítőpántokat vagy rögzítőszalagokat tartalmaznak a kerékpár különböző részeinek stabil rögzítéséhez.

 • Védelmi betétek vagy borítások: Egyes bőröndök speciális védelmi betéteket vagy borításokat használnak, amelyek kifejezetten az érzékenyebb területekre kerülnek, például a váltók vagy a kormány részeire.

Az ilyen védelmi funkciók hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kerékpár biztonságosan és sérülés nélkül érkezzen meg a szállítás során. Mindig ellenőrizd a gyártó által nyújtott információkat, hogy megértsd, milyen védelmi funkciókat kínál a választott kerékpárszállító bőrönd.

Módszerek és rögzítőrendszerek a kerékpár rögzítésére a bőröndben

Kerékpár rögzítőszíjak

 • Ezek a szíjak általában a váz és a kerekek körül vannak elhelyezve, és rögzítik a kerékpárt a bőrönd belsejében. Lehetnek hevederek vagy rögzítőszalagok, amelyek a kerékpárt a helyén tartják.

Rögzítőpántok és párnázás

 • Egyes bőröndök tartalmazhatnak kifejezetten kialakított párnázott részeket és rögzítőpántokat, amelyek a kerékpár különböző részeit biztonságosan tartják a szállítás során.

Alátámasztó elemek

 • Néhány bőrönd tartalmazhat alátámasztó elemeket, amelyek segítenek a kerékpár stabil pozícióban tartásában.

Kézi kerekek vagy kihúzható fogantyúk

 • Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy a kerékpárt könnyedén be- és kivegyék a bőröndből.

Rögzítőkapcsok vagy patentok

 • Néhány bőrönd rögzítőkapcsokat vagy patentokat használhat, amelyek segítenek a bőrönd bezárásában és stabil állapotban tartásában.

Mielőtt a kerékpárszállító bőröndöt használni kezded, mindig olvasd el a gyártó által nyújtott használati útmutatót, hogy megértsd a kerékpár megfelelő rögzítésének lépéseit. A helyes rögzítés biztosítja, hogy a kerékpár sérülés nélkül érkezzen meg a célállomásra.

 

AJÁNLÓ

További hasznos információkat a Kerékpár táska, öltöztesd fel bringádat! blogunkban is olvashatsz!

 

Kerékpárszállító bőrönd ára és karbantartási útmutató

Tudd meg, milyen tényezők azok amelyek befolyásolják a kerékpárszállító bőrönd árát, ezek alapján el tudod dönteni számodra mely funkció a legfontosabb és elengedhetetlen. További hasznos információkat tudhatsz meg a kerékpárszállító bőrönd helyes karbantartásáról és tisztításáról!

Kerékpárszállító bőrönd ára és befolyásoló tényezők

Méret és típus: A bőrönd mérete és típusa jelentősen befolyásolhatja az árat. Merev műanyag vagy könnyűsúlyú szövetből készült bőröndök általában magasabb árkategóriába tartoznak.

Anyagminőség: A bőrönd anyaga és minősége meghatározhatja az árat. Magas minőségű, tartós anyagok és technológiák általában magasabb költséget eredményeznek.

Beépített funkciók: A bőrönd árát befolyásolhatják a beépített védelmi funkciók, párnázás, kerekek, fogantyúk és más hasznos extrák.

Márka: Ismert és megbízható márkák általában magasabb áron kínálják termékeiket, de a minőség és megbízhatóság miatt ezek a lehető legjobb választások lehetnek.

Speciális tulajdonságok: Néhány bőrönd olyan speciális tulajdonságokkal rendelkezhet, mint például könnyű szerelhetőség, könnyű hordozhatóság vagy egyedi tárolási megoldások. Ezek a tulajdonságok is növelhetik az árat.

Terhelhetőség: A bőrönd terhelhetősége (maximális súly, amit elbír) szintén befolyásolhatja az árat. Nagyobb terhelhetőség általában magasabb árat jelenthet.

Garancia és szolgáltatások: A hosszabb garancia vagy extra szolgáltatások (pl. javítás vagy cserére vonatkozó garancia) általában az árat is növelhetik.

Piaci kereslet: Az aktuális piaci kereslet és kínálat is befolyásolhatja az árat. Népszerű időszakokban, mint például a nyári időszak, amikor sokan kerékpározni indulnak, az árak gyakran emelkedhetnek.

Vásárlás helye: Az üzlet, ahol a bőröndöt megvásárolod, valamint az online vagy offline vásárlás is befolyásolhatja az árat.

Mindig fontos alaposan áttekinteni a kiválasztott kerékpárszállító bőrönd tulajdonságait és az ár összefüggéseit, hogy megtaláld a költségvetésednek és igényeidnek megfelelő legjobb lehetőséget.

Karbantartási, tisztítási útmutató a kerékpárszállító bőröndökhöz

Karbantartás:

Rendszeres ellenőrzés

 • Időnként ellenőrizd a bőrönd alkatrészeit és a rögzítőrendszert. Ellenőrizd a rögzítőszíjakat, a zárakat, a kerekeket és a fogantyúkat, hogy biztos lehess abban, hogy minden jól működik és nincs sérülés.

Törékeny részek

 • Kerüld a bőrönd dobását vagy ütögetését, különösen olyan helyeken, ahol törékeny részek, például zsanérok és műanyag alkatrészek találhatók.

Szállítás közbeni védelem

 • Ha a bőrönddel utazol, próbáld megvédeni a külső behatásoktól. Használj borítót vagy védőfóliát, hogy megakadályozd a karcokat és sérüléseket.

Tisztítás:

Ürítés és porolás

 • Ürítsd ki a bőröndöt, és rázd ki a szennyeződéseket és a port.

Porszívózás

 • Használj porszívót a bőrönd kívül és belül történő megtisztítására. Alkalmas tartozékkal porszívózd ki a sarkokat, a sarkokat és a bőrönd belső részeit.

Szappanos tisztítás

 • Használj enyhe szappanos vizet és egy puha rongyot a bőrönd tisztításához. Könnyedén töröld át a külső és belső felületeket, majd töröld szárazra egy másik, száraz ronggyal.

Folteltávolítás

 • Ha a bőröndön foltok vagy makacsabb szennyeződések vannak, próbáld ki az enyhe mosószer vagy folteltávolító oldatot. Mindig tesztelj egy kisebb, kevésbé látható területen, hogy megbizonyosodj arról, hogy az anyag nem károsodik.

Szellőztetés

 • Ha nedves vagy nyirkos körülmények között használtad a bőröndöt, hagyd kiszellőzni, hogy megszabadulj a nedvességtől és megakadályozd a penészképződést.

Mindig olvasd el a gyártó által nyújtott útmutatót a tisztítás és karbantartás tekintetében, mivel a különböző anyagok és kialakítások eltérő gondozást igényelhetnek.

 

AJÁNLÓ

A Dynamic Sportnál SZÉP-kártyával is tudod fizetni kerékpáros táskádat. Tudj, meg többet az alábbi blogbejegyzésünkből!

Figyelmedbe ajánljuk blogunkat a tetőbox bérlésről:

Izgalmas, friss információkat az iskola kezdéshez és gyereküléseinkről a következő blogokban találsz: