Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

14 colos gyerekbicikli 3-5 éves korig 95-105 cm testmagassághoz

A 14 colos gyerekbicikli kategóriában olyan termékeket találsz, melyeket kifejezetten azoknak a kisgyermekeknek terveztünk, akik már elég nagyok a 14-es kerékpárokhoz, de még nem érték el a 105 cm-es testmagasságot. Ezek a biciklik rendkívül biztonságosak és könnyen kezelhetők, hogy segítsék gyermekeddel megszerettetni a kerékpározást és hozzásegíteni a kiegyensúlyozott fejlődéshez. Rugalmasan tervezett üléssel és markolatokkal rendelkeznek, hogy kényelmesen és magabiztosan használhassák őket a csemeték. Ez a kategória tökéletes választás azoknak a szülőknek, akik biztonságos és megbízható kerékpárt szeretnének vásárolni gyermekeik számára.

Mielőtt 14-es biciklit vásárolsz, görgess le a fontos információkért! Termékeinket versenyképes áron kínáljuk, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a minőség terén. Minden 14 colos gyerekbicikli SZÉP kártyával is megvásárolható.

Rendezés:

méretválasztó   I   bicikli méretei és súlya   I   korosztály   I   biztonsági funkciók   I   állíthatóság   I   összeszerelés  

 

Ezek alapján válassz megfelelő méretű gyermek biciklit:

  • Elhagyhatatlan, hogy megmérd gyermeked magasságát! A legpontosabb mérés érdekében a gyermeked legyen mezítláb vagy viseljen olyan cipőt, amit a kerékpározás során is viselni fog.
  • A mérés eredményének megfelelően válaszd ki a gyermek bicikli mérettáblázatból azt az értékegyüttes, amely a legközelebb áll gyermeked méretéhez.
  • Természetesen nem kell hajszál pontos adatokhoz ragaszkodni, mert a gyermek kerékpároknál is rugalmas beállítási lehetőségek állnak rendelkezésre, például: a nyereg magassága, a kormány magassága és a kormány szögének állítása. Ezek a beállítások lehetővé teszik, hogy finom-hangold a kerékpárt gyermeked méreteihez és kényelméhez igazítva.
  • Gyermek kerékpár vásárlásakor érdemes figyelembe venni a gyermek fejlődését is.  Mivel folyamatos növés jellemzi még őket, így választhatsz kicsit nagyobb méretű kerékpárt is, hogy használható legyen néhány évig. (Ezt a futóbicikliknél még nem ajánljuk!
  • Ne feledkezz meg a biztonsági felszerelésekről sem, mint például a bukósisakról, könyök -és térdvédőkről vagy a csengőről.
  • Fontos, hogy a megfelelő méretű kerékpárt válaszd a gyermeked számára, hogy biztonságosan és kényelmesen tudjon biciklizni. Ez kiemelten fontos, amikor még csak tanul, ismerkedik a kerékpárral.

 

Gyermek kerékpár általános mérettáblázat

GYERMEK KERÉKPÁR MÉRETTÁBLÁZAT
Testmagasság Életkor Kerékméret
80-95 2-4 12
95-105 3-5 14
105-120 4-6 16
120-130 6-9 20
130-145 7-11 24
145+ 11-12+ 26

 

Milyen méretekkel és súllyal rendelkezik egy 14 colos gyerekbicikli?

Méretek:

·        14-es gyerekbicikli magassága: Általában kb. 90-105 cm testmagassághoz tervezettek

·        Kerekek átmérője: 14 hüvelyk (35,56 cm).

Súly:

A bicikli súlya: Általában körülbelül 9-11 kg között van. Azonban fontos megjegyezni, hogy az egyes gyártók és modellek között enyhe súlyeltérések lehetnek.

Ezen méretek és súlyok az átlagos értékekre vonatkoznak, és különféle gyártók és modellek esetében enyhén eltérhetnek. Amennyiben konkrét információra van szükséged egy adott márka vagy modell esetében, javasoljuk, hogy ellenőrizd a gyártó honlapján vagy a termék adatlapján található specifikációkat.

 

Milyen korosztálynak ajánlott a 14 colos bicikli méret? 

Általában a 14 colos kerékpárok 3 és 5 év közötti gyermekek számára ajánlottak, akik 90-105 cm magasak. Ez a kerékpárméret azoknak a kisgyermekeknek megfelelő, akik már eléggé fejlettek ahhoz, hogy megtanulják az egyensúlyozást és a kerékpározás alapjait. Természetesen a gyermek magassága a legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor kiválasztod a megfelelő kerékpárméretet számára. Fontos, hogy kényelmesen rá tudjon ülni a biciklire, és biztonságosan tudjon ülni a nyergen.

Minden gyermek egyedi, és lehet, hogy egyes 5 éveshez még mindig jobban illeszkednek a kisebb méretű biciklikhez, míg másoknak már jó a nagyobb méret is. A szülőknek mindig érdemes figyelembe venni a gyermek egyéni képességeit és komfortérzetét, amikor kiválasztják a megfelelő kerékpárméretet.

 

A 14-es biciklik biztonsági funkciói és kiegészítői

A 14 clos kerékpárok általában olyan biztonsági funkciókkal és kiegészítőkkel rendelkeznek, amelyek segítik a gyerekeket a biztonságos és könnyű kerékpározás elsajátításában. Ezek általában a következők:

1. Kettős fékrendszer: A legtöbb 14 hüvelykes kerékpár rendelkezik egy kézifékkel és egy visszafelé tekerős fékkel, (ahogy a gyerekek mondják) amelyek hatékonyabbá teszik a megállást és könnyebbé teszik a bicaj kezelését.

2. Védőborítások: Az első és hátsó kerékhez rögzített sárvédők segítenek megvédeni a gyerekek ruháját, valamint megakadályozzák az is, hogy a ruhájukat nehogy bekepja a kerék.

3. Stabil oldaltámasz: A stabil oldaltámasz segítségével a gyerekbiciklik könnyen és biztonságosan állíthatók félre, amikor a gyerekek éppen nem használják.

4. Kényelmes ülés és kormány: A kényelmes ülés és a megfelelően pozicionált kormány segít a kényelmes és stabil ülést találni a biciklin, ami hozzájárul a biztonságosabb és kiegyensúlyozottabb kerékpározáshoz.

5. Láthatósági elemek: Néhány 14 hüvelykes kerékpár tartalmazhat olyan láthatósági elemeket is, mint például fényvisszaverő matricák vagy csengő, hogy növelje a gyermek láthatóságát és biztonságát az utakon.

Ezen funkciók és kiegészítők együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermeked megtanulhassa a kerékpározás alapjait, miközben biztonságban érzi magát a biciklin. Szeretnénk megjegyezni, hogy a biztonságos biciklizéshez alapvető fontosságú a szülői felügyelet és a megfelelő védőfelszerelések használata is.

 

Milyen mértékben állíthatók a 14colos biciklik a gyermek növekedésével párhuzamosan?

A 14 colos kerékpárok általában korlátozott mértékben állíthatók a gyermeked növekedésével párhuzamosan.

A legtöbb 14 colos kerékpár ülése állítható, hogy alkalmazkodjon a gyermek növekedéséhez és testmérethez. A gyermeked növekedésével emelheted vagy csökkentheted az ülés magasságát, hogy a kényelmesen és hatékonyan tudjon pedálozni. Néhány kerékpár esetében a kormány magassága is állítható lehet, bár ez a lehetőség nem minden típusnál garantált.

Érdemes megjegyezni, hogy míg ezek az állítási lehetőségek lehetővé teszik a kerékpár testre-szabását a gyermek számára, a változtatási lehetőségek általában korlátozottak, és a kerékpár nem képes követni a gyermek jelentős növekedését vagy testméretének változását hosszú távon. Amikor a gyermek kinőtte a kerékpárt, a megfelelő méretű kerékpár választása lesz a legmegfelelőbb, hogy továbbra is biztonságos és kényelmes kerékpározási élményben részesüljön.

 

Mennyire bonyolult összeszerelni a 14 colos gyerekbiciklit?

Az összeszerelési folyamat bonyolultsága általában attól függ, hogy milyen típusú 14 colos gyermekbicikliről van szó, valamint a gyártó specifikációitól. Általában a 14 colos gyerekbicikli összeszerelése nem túl bonyolult, és a legtöbb esetben a gyártók részletes összeszerelési utasításokat vagy videókat is biztosítanak, amelyek lépésről lépésre végig vezetik a folyamatot.

Az összeszereléshez általában az alábbi lépések szükségesek:

1. A bicikli alkatrészeinek kipakolása és ellenőrzése.

2. Az első és hátsó kerék felszerelése.

3. Az ülés felszerelése és beállítása a megfelelő magasságba.

4. A kormány rögzítése és beállítása.

5. A fékek és a sebességváltók beállítása és ellenőrzése.

6. Az ellenőrzés és a beállítások ellenőrzése, hogy megbizonyosodj arról, hogy minden biztonságosan rögzítve van-e.

Az összeszereléshez általában szerszámokra lesz szükség, például csavarhúzóra, imbuszkulcsokra és esetleg fogóra vagy egyéb speciális szerszámokra, amelyek a csomagolásban lehetnek vagy amelyeket külön kell beszerezni.

Fontos, hogy az összeszerelési folyamatot óvatosan végezzék el, és mindig kövessék a gyártó által biztosított részletes utasításokat vagy videókat. Ha bármilyen kétsége van az összeszerelési folyamat során, érdemes szakember segítségét kérni, hogy biztosak lehessen a bicikli helyes összeszerelésében és működésében.