Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Kerékpáros dzseki, kabát

Ebben a kategóriában a legújabb technikai dzsekiket találod többféle kivitelben és felhasználásra.  A kerékpáros dzseki kabát az egyik legfontosabb ruhadarab a kerékpározók számára, akik kényelmet, védelmet és teljesítményt keresnek az utakon és terepen. Ezek a különleges kialakítású kabátok a kerékpárosok specifikus igényeit célozzák meg, és számos előnyt nyújtanak a bringázók számára, görgess lejjebb és tudj meg mindent!

Rendezés:

Dzseki NORTHWAVE szél BREEZE 2

27.990 Ft 25.190 Ft
2.800 Ft

 

 

A kerékpáros dzsekik kifejlesztése során kiemelt figyelmet fordítanak a kényelemre és a funkcionalitásra. Szélálló és vízálló anyagokból készülnek, hogy védelmet nyújtsanak a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben. Ez lehetővé teszi a bringázók számára, hogy kényelmesen és biztonságosan tekerhessenek, akár esős vagy szeles időben is.

A dzsekik lélegző tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segítenek szabályozni a test hőmérsékletét és nedvességét. Ez különösen fontos a hosszabb kerékpározások során, amikor a tested jelentős hőt termel. A lélegző anyagok és szellőzőnyílások lehetővé teszik a pára és a hő távozását, megakadályozva a túlmelegedést és az izzadás kellemetlenségeit.

A kerékpáros dzsekik ergonomikus tervezéssel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a szabad mozgást és a kerékpározás közbeni kényelmet. Rugalmas anyagokból készülnek, amelyek könnyedén alkalmazkodnak a testmozgáshoz, anélkül hogy korlátoznák a mozgásteret. Ezenkívül a dzsekik gyakran rendelkeznek állítható részekkel, például mandzsettákkal és derékpántokkal, amelyek lehetővé teszik a személyre szabott illeszkedést.

A kerékpáros dzsekik gyakran tartalmaznak további funkciókat és részleteket, mint például cipzáras zsebek vagy fényvisszaverő elemek, amelyek javítják a használó láthatóságát és biztonságát. Ez különösen fontos az esti vagy rossz látási körülmények között.

Összességében a kerékpáros dzsekik kiváló választást jelentenek a kerékpározók számára, akik stílusos, kényelmes és funkcionális ruházatot keresnek. Ezek a dzsekik lehetővé teszik a bringázók számára, hogy minden időjárási körülmények között élvezzék a kerékpározást, maximális védelmet és teljesítményt nyújtva.

Milyen anyagból készül a kerékpáros dzseki?

A kerékpáros dzsekik gyakran készülnek különböző anyagok kombinációjából, amelyek bizonyos tulajdonságokkal rendelkeznek. Itt vannak néhány gyakran használt anyag a kerékpáros dzsekik gyártásához:

  • Poliészter: A poliészter könnyű és tartós anyag, amely rendkívül népszerű a sportruházatban. Jó szélállósággal és nedvességvezető képességgel rendelkezik, ami segít a test szárazon tartásában.
  • Nylon: A nylon egy erős, tartós és könnyű szintetikus anyag. Rugalmassága és kopásállósága miatt előszeretettel használják kerékpáros dzsekik készítéséhez. Vízálló vagy víztaszító bevonatot is kaphat.
  • Gore-Tex: A Gore-Tex egy lélegző, vízálló membrán anyag, amely kiválóan alkalmazható a kerékpározás során. A membrán egyedülálló szerkezete lehetővé teszi a pára elpárolgását, miközben megakadályozza a víz behatolását.
  • Softshell: A softshell anyagok rugalmasak és könnyűek, valamint a szélállóság, a vízállóság és a lélegzőség kombinációját nyújtják. Jó választás lehet változékony időjárás esetén.
  • Merinó gyapjú: A merinó gyapjú természetes anyag, amely rendkívül puha és kényelmes viseletet biztosít. Többek között hőszigetelést és nedvességelvezetést is nyújt, így a test hőmérsékletét kiegyensúlyozza.

Ezen anyagok kombinációja lehetővé teszi a kerékpáros dzsekik széles körű tulajdonságokkal rendelkező anyagokat, amelyek megvédik a kerékpárost a szél, az eső és más környezeti hatások ellen. Érdemes megnézni a kiválasztott dzseki termékismertetőjét vagy a gyártó honlapját, hogy megtudja az adott modell pontos anyag összetételét.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a dzseki anyaga? Szélálló, vízálló vagy lélegző?

A kerékpáros dzsekik anyagai általában olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek szélállóak, vízállóak vagy lélegzőek. Itt van egy rövid leírás ezekről a tulajdonságokról:

Szélállóság: A szélálló anyagok megakadályozzák a hideg levegő beáramlását a dzseki alá, így megvédve a kerékpárost a kihűléstől. Ez különösen fontos magasabb sebességnél, amikor a szél nagyobb hatást gyakorol.

Vízállóság: A vízálló anyagok védelmet nyújtanak az eső vagy más nedvesség ellen. Ez megakadályozza, hogy a dzseki átázik, és megőrzi a kerékpárost szárazon és kényelmesen. Fontos megjegyezni, hogy a dzseki vízállósága különböző lehet, és vannak különböző vízállósági szintek, amelyeket a gyártók megadnak.

Lélegzőség: A lélegző anyagok lehetővé teszik a testnedvesség és a pára elpárolgását a dzseki belsejéből. Ez segít megelőzni a túlzott izzadást és a nedves érzést, valamint fenntartja a kényelmet hosszabb ideig. A lélegzőség fontos, különösen akkor, amikor nagyobb erőfeszítést teszünk kerékpározás közben.

Fontos megjegyezni, hogy a kerékpáros dzsekik anyagai különböző technológiákkal és rétegekkel kombinálhatók, hogy különböző kombinációkban nyújtsák ezeket a tulajdonságokat. Például egyes dzsekik lehetnek szélállók és vízállók is, mások pedig lélegző anyagokkal vannak kombinálva. Az anyagok tulajdonságairól részletes információt találhatsz a gyártók termékismertetőiben vagy weboldalain.

Milyen stílusú és színű kerékpáros dzsekik érhetők el?

A kerékpáros dzsekik széles választékban érhetők el különböző stílusokban és színekben. A következőkben néhány példa található a gyakran előforduló stílusokra és színekre:

A kerékpáros dzsekik általában elérhetők különböző színű változatokban, amelyek lehetnek élénkek és feltűnők vagy inkább visszafogottak és semlegesek. Gyakran használt színek közé tartoznak a fehér, fekete, szürke, kék, piros, sárga, zöld és narancssárga, de természetesen számos más szín is elérhető. Vannak olyan dzsekik, amelyek stílusa hivatalosabb vagy elegánsabb, lehetővé téve, hogy szabadidős kerékpározás vagy városi közlekedés során is viselhető legyen. Ezek általában letisztultabb dizájnnal rendelkeznek, és alkalmasak lehetnek a mindennapi viseletre is. A sportos kerékpáros dzsekik dinamikusabb kialakítással és fiatalosabb színekkel rendelkezhetnek. Ezek a dzsekik általában a magasabb teljesítményre fókuszálnak, és kényelmes illeszkedést és mozgásszabadságot biztosítanak a kerékpározás közben. A mountain bike dzsekik gyakran erősebb színekkel rendelkeznek, és robosztusabb kialakítással rendelkeznek, hogy jobban ellenálljanak az off-road körülményeknek. Ezek a dzsekik gyakran tartalmaznak olyan funkcionális részleteket, mint a pántok, zsebek és levehető ujjak. A hidegebb időjárásra tervezett kerékpáros dzsekik általában vastagabb és hőszigetelő anyagból készülnek. Ezek gyakran sötétebb színekben érhetők el, mint például fekete vagy sötétszürke, és lehetnek reflektív elemek is, hogy javítsák a láthatóságot a kevésbé fényes időjárási körülmények között.

Fontos megjegyezni, hogy a konkrét stílusok és színek kínálata változhat a gyártótól és a kollekciótól függően. Érdemes keresni a különböző márkákat és gyártókat, valamint a kerékpáros felszerelést kínáló üzleteket vagy weboldalakat a legfrissebb kínálatért.

Milyen zsebek és tárolási lehetőségek vannak a dzsekiken?

A kerékpáros dzsekik gyakran rendelkeznek különböző zsebekkel és tárolási lehetőségekkel, amelyek lehetővé teszik a kerékpározáshoz szükséges tárgyak kényelmes és biztonságos elhelyezését. Itt vannak néhány példa a gyakori zsebtípusokra és tárolási lehetőségekre:

  • Elülső cipzáras zsebek: Ezek a zsebek általában az első részen találhatók, közel a dzseki cipzárjához. Kisebb tárgyak, például kulcsok, telefon, kisebb pénztárca vagy energiaszeletek tárolására alkalmasak.
  • Hátizsák-kompatibilis hátizsákzseb: Néhány dzseki hátulján található egy nagyobb zseb, amelybe hátizsákot lehet helyezni. Ez praktikus lehet hosszabb túrák vagy kirándulások során, amikor több felszerelésre van szükség.
  • Hátsó cipzáras zsebek: A hátul található cipzáras zsebek nagyobb tárolókapacitást nyújtanak. Ideálisak lehetnek a fontosabb tárgyak, például egy esőkabát vagy egy váltásruha tárolására.
  • Kisebb zsebek és hálós zsebek: Ezek a zsebek általában a dzseki oldalain vagy a hátsó részén találhatók. Alkalmasak lehetnek energiaszeletek, kulacs, kesztyű vagy egy kisebb eszköz tárolására.
  • Különleges kerékpáros kiegészítők: Néhány dzseki speciális zsebekkel rendelkezik a kerékpáros kiegészítők, például a szemüveg vagy a kerékpárpumpa tárolására. Ezek a zsebek rendszerint praktikus helyen, például a mellkason vagy a karvédőn helyezkednek el.

Fontos megjegyezni, hogy a zsebek és tárolási lehetőségek mennyisége és típusa változhat a dzseki modelljétől és a gyártótól függően. Érdemes áttekinteni a konkrét dzseki termékismertetőjét vagy a gyártó weboldalát, hogy megtudja, hogy milyen tárolási lehetőségeket kínál a kiválasztott dzseki.

 

 

Van-e beépített fényvisszaverő anyag a dzsekiken, hogy növelje a láthatóságot?

Igen, sok kerékpáros dzseki rendelkezik beépített fényvisszaverő anyagokkal vagy reflektív elemekkel, amelyek célja a láthatóság növelése. Ezek a fényvisszaverő részletek segítenek abban, hogy a kerékpárost jobban észrevegyék a közlekedésben, különösen rossz fényviszonyok vagy éjszakai kerékpározás esetén. A fényvisszaverő anyagok általában a következő helyeken találhatók meg a dzsekiken:

A dzseki első és hátsó részén elhelyezett fényvisszaverő csíkok, panelek vagy logók segítenek abban, hogy a kerékpáros látható legyen mindkét irányból. Néhány dzseki ujjain vagy karjain elhelyezett fényvisszaverő részletek további láthatóságot biztosítanak, amikor a kerékpáros jelez vagy kormányoz. Ezen területeken található fényvisszaverő anyagok javíthatják a kerékpáros láthatóságát a közelben lévő járművek számára. A kerékpáros dzsekik oldalain elhelyezett fényvisszaverő részletek a kerékpáros oldalirányú láthatóságát segítik.

Ezek a fényvisszaverő elemek fontosak a biztonság szempontjából, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a kerékpáros láthatóbb legyen a közúti környezetben. Mielőtt vásárolsz egy dzsekit, érdemes ellenőrizni a termékismertetőt vagy a gyártó honlapját, hogy megtudd, hogy a kiválasztott dzseki rendelkezik-e beépített fényvisszaverő anyagokkal vagy reflektív részletekkel.

Milyen funkciókkal rendelkezik a dzseki, például állítható mandzsetta vagy húzózsinór a derékrészen?

A kerékpáros dzsekik gyakran rendelkeznek különböző funkciókkal és beállítási lehetőségekkel, amelyek segítenek az optimális illeszkedés és kényelem elérésében. Íme néhány példa a gyakori funkciókra:

Állítható mandzsetta: Az állítható mandzsetta lehetővé teszi, hogy a dzseki ujjainak illeszkedését szabályozza. Ez segít megakadályozni a hideg levegő vagy eső bejutását a dzsekiben, és lehetővé teszi a kesztyűk vagy hüvelykujj-lovasok könnyű illesztését.

Húzózsinór a derékrészen: Néhány dzseki rendelkezhet húzózsinórral a derékrészen, amely lehetővé teszi a derékrész szorosabbra vagy lazábbra állítását. Ez segít a dzseki illeszkedésének szabályozásában és a testhő megtartásában.

Cipzár állítható hosszúságú szellőzőnyílással: Néhány dzseki rendelkezik cipzárral ellátott szellőzőnyílással, amelyet a testhőmérséklet szabályozására lehet használni. Ezzel a funkcióval könnyen szabályozható a légáramlás és a hő kibocsátása.

Hosszabbított hátsó rész: A hosszabbított hátsó rész segít a hát és a derék védelmében, és megakadályozza, hogy a dzseki felcsússzon a kerékpározás közben. Ez különösen fontos akkor, amikor lehajolsz a kormányra.

Váll- és könyökvédők: Néhány dzseki rendelkezhet váll- és könyökvédőkkel, amelyek extra védelmet nyújtanak a kerékpározás közben. Ezek a védelmi elemek csökkenthetik az esések vagy ütések következtében bekövetkező sérülések kockázatát.

Ezek csak néhány példa a funkciókra, amelyek megtalálhatók a kerékpáros dzsekikben. A különböző márkák és modellek eltérő funkciókkal és beállítási lehetőségekkel rendelkezhetnek. Érdemes áttekinteni a kiválasztott dzseki termékismertetőjét vagy a gyártó honlapját, hogy megtudja, hogy milyen specifikus funkciókkal rendelkezik a dzseki, amely érdekel.

Milyen hőszigetelést vagy melegen tartó tulajdonságokat nyújt a dzseki hidegebb időjárás esetén?

A kerékpáros dzsekik hidegebb időjárásra tervezve gyakran különleges hőszigetelést és melegen tartó tulajdonságokat kínálnak. Ezek a funkciók segítenek megőrizni a testhőt és kényelmet biztosítanak a hideg időjárásban. Néhány ilyen tulajdonság a következő lehet:

A hidegebb időjárásra tervezett kerékpáros dzsekik általában olyan szigetelő anyagokból készülnek, amelyek megtartják a test melegét. Például lehetnek vastagabb poliészter vagy poliamid szövetek, amelyek jobban zárják a test melegét. Néhány dzseki belső béléssel rendelkezik, amelyek extra hőszigetelést nyújtanak. Ezek a belső bélések lehetnek polár-, flíz- vagy gyapjúanyagok, amelyek meleg és puha érzetet biztosítanak. A hideg időjárásban a szél és az eső jelentős hőelvonást okozhat. A kerékpáros dzsekik szélálló és vízálló bevonattal vagy rétegekkel rendelkezhetnek, amelyek megakadályozzák a hideg levegő és nedvesség bejutását. A dzsekik gyakran rendelkeznek zárt mandzsettákkal és gallérral, amelyek segítenek megakadályozni a hideg levegő behatolását a dzsekibe. Ez csökkenti a hőveszteséget és melegen tartja a felsőtestet. Néhány dzseki hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, miközben mégis légáteresztő. Ez azt jelenti, hogy a test hőmérséklete és páratartalma szabályozható marad, és elkerülhető a túlzott izzadás vagy túlmelegedés.

Fontos megjegyezni, hogy a konkrét hőszigetelési tulajdonságok és melegen tartó funkciók a dzseki márkájától és modelljétől függően változhatnak. Érdemes áttekinteni a termékismertetőt vagy a gyártó weboldalát, hogy részletes információkat szerezz a kiválasztott dzseki hidegebb időjárásra vonatkozó tulajdonságairól.

 

 

Hogyan tisztítható és ápolható a kerékpáros dzseki?

A kerékpáros dzsekik tisztítása és ápolása fontos a tartósságuk és teljesítményük fenntartása érdekében. A pontos tisztítási és ápolási útmutató általában a gyártótól és a dzseki anyagától függ, ezért mindig érdemes átnézni a termékismertetőt vagy a címkét a specifikus útmutatásokért. Azonban általánosságban a következő tippek segíthetnek:

Kézi vagy gépi mosás

Kerékpáros dzsekik általában kézi vagy gépi mosásra alkalmasak. Fontos azonban ellenőrizni az adott dzseki címkéjét, hogy megtudjuk, melyik módszer a megfelelő. A kímélő, hideg vagy langyos vízben történő kézi mosás általában a biztonságosabb választás. Gépi mosás esetén használjunk enyhe mosószert és válasszunk alacsony fordulatszámot és kímélő programot.

Kímélő mosószerek

Használjunk kímélő mosószereket, amelyek nem roncsolják vagy károsítják a dzseki anyagát. Kerüljük az erős, fehérítő hatású vagy színező anyagokat tartalmazó mosószereket, mivel ezek károsíthatják a dzseki színét és anyagát.

Cipzár és tépőzár tisztítása

A dzsekiken található cipzárokat és tépőzárat időnként tisztítsuk meg, hogy megakadályozzuk a szennyeződés és az elakadások kialakulását. Használjunk enyhe szappanos vizet és egy puha kefét a tisztításhoz, majd alaposan öblítsük le és hagyjuk megszáradni.

Szárítás

A kerékpáros dzsekit ajánlott a címkén megadott útmutatásnak megfelelően szárítani. Általában javasolt a szárítógép használatának elkerülése, mivel ez a dzseki anyagának károsodásához vezethet. Lógassuk ki vagy terítsük szét a dzsekit egy sík felületen, és hagyjuk megszáradni a levegőn.

Vízlepergető kezelés

Néhány kerékpáros dzseki rendelkezhet vízlepergető bevonattal. Idővel ez a bevonat elhasználódhat, ezért ajánlott időnként frissíteni a vízlepergető képességet speciális impregnáló spray-k vagy mosószerek segítségével. Kövesse az adott termék használati útmutatóját.

Mindig olvassa el a dzseki címkéjén található útmutatót és tartsa be a gyártó ajánlásait a tisztítás és ápolás során. Ez segít megőrizni a dzseki minőségét és teljesítményét hosszú távon.

AJÁNLÓ

A Dynamic Sportnál SZÉP-kártyával is tudod fizetni kerékpáros ruházatodat. Tudj, meg többet az alábbi blogbejegyzésünkből!

További kerékpáros ruházat tartalmakért, olvasd el alábbi blogbejegyzéseinket, hogy tökéletes legyen az outfited!

Figyelmedbe ajánljuk legújabb blogunkat is, gyerekülés témakörben!