Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Elektromos kerékpár / e-bike

Legyen neked is minőségi elektromos kerékpárod! A Dynamic Sport kerékpár webáruházunkban a LED kijelzős modellektől kezdve egészen a high-tech TFT kijelzős és külön vezérlőegységgel felszerelt bringákig minden igényt kielégítünk. Fedezd fel a kényelmes és hatékony kerékpározás élményét a megbízható teljesítményű motorokkal és praktikus vezérlőelemekkel. Ha többet szeretnél megtudni az elektromos kerékpárokról, akkor görgess lejjebb!

Rendezés:

MERIDA eSPRESSO 775 EQ TEAL/KÉK/FEKETE

1.699.000 Ft 1.579.000 Ft
120.000 Ft

MERIDA eSILEX+ 600 SELYEM MOHAZÖLD/FEKETE

1.249.000 Ft 1.159.000 Ft
90.000 Ft

MERIDA eONE-SIXTY 675 SELYEM MOHAZÖLD/FEHÉR

2.349.000 Ft 2.179.000 Ft
170.000 Ft

MERIDA eSILEX 400 SELYEM BRONZ/METÁL FEKETE

1.149.000 Ft 1.069.000 Ft
80.000 Ft

MERIDA eBIG NINE 400 EQ HIDEG SZÜRKE/FEKETE

1.349.000 Ft 1.249.000 Ft
100.000 Ft

MERIDA eONE-SIXTY 875 IV1 ARANY/SZÜRKE

2.549.000 Ft 2.369.000 Ft
180.000 Ft

Elektromos bicikli kínálatunkban megtalálható e-bike MTB, e-bike országúti, e-bike terkking, e-bike fitness és e-bike városi kerékpár. A motorok 40, 60, 80 Nm nyomatékot adnak le, amely teljesen könnyen mozgatja emelkedőn is a biciklit. 70- 90 pedálfordulat / percnél adja le a motor a legnagyobb nyomatékot. Tehát itt is érvényes, mint az autóknál, hogy nagyobb emelkedőn vissza kell váltani. Az elektromos kerékpároknál nagyobb áttételre kell váltani, hogy meglegyen a megfelelő pedálfordulat a legnagyobb nyomaték eléréséhez. Ilyenkor meglepő a teljesítmény. Az akkumulátor nagyából 300 töltést tud teljesítményveszteség nélkül. 500 töltésig sem kell arra számítani, hogy sokkal kevesebbet bír új korához képest. 500 és 1000 töltés között felhasználás függő mennyit tud teljesíteni az e-bike akkumulátor.

 

Az elektromos kerékpár motorja és sebessége

Az elektromos kerékpárok motorjai különböző típusúak lehetnek, és ezek jelentősen különböznek a hagyományos belső égésű motoroktól. A következőkben mutatunk néhány általános típus és azok jellemzőit:

1.Mozgásmérő (pedelec) motorok:

   - Ezek a motorok érzékelik a bringás pedálozását, és a motor segítségével megnövelik a pedálozás erejét. Általában támogatási szintek állíthatók rajtuk.

   - Teljesítmény: 250 watt körül szokott lenni az EU-ban engedélyezett pedelec motoroknál.

   - Sebesség: Az általános maximális támogatott sebesség 25 km/h, melyet a motor segítségével érnek el.

2.Gyorsítómotorok (e-bike vagy e-scooter motorok):

   - Önállóan is hajthatják a kerékpárt, anélkül, hogy pedáloznod kellene.

   - Teljesítmény: Nagyobb teljesítményű motorok, 500 watttól akár több ezerig is terjedhetnek, attól függően, hogy a kerékpár milyen típusú és milyen célra tervezték.

   - Sebesség: Néhány típus akár 45 km/h feletti sebességre is képes lehet.

3.Középmotorok:

   - A kerékpár középső részébe vannak beépítve, és közvetlenül a hajtásláncot hajtják meg.

   - Teljesítmény: Általában 250-750 watt közötti teljesítmény.

   - Sebesség: A támogatott sebesség általában 25 km/h körül van, de a pontos érték a kerékpár típusától és a helyi közlekedési szabályozásoktól is függhet.

 

Az elektromos kerékpár akkumulátor fajtái és teljesítményei

Az elektromos kerékpárok általában lítiumion-akkumulátorokat használnak, mivel ezek könnyűek, magas energiasűrűségűek és hosszú élettartamúak. Lítiumion-akkumulátorok számos típusa létezik, beleértve a li-ion polimer, nikkel-kadmium (NiCd) és nikkel-fémhidrid (NiMH) típusokat, de a legelterjedtebbek és leginkább ajánlottak a lítiumion-akkumulátorok.

Általános információk az elektromos kerékpárokon használt akkumulátorokról:

 

1. Akkumulátor

   - Lítiumion (Li-ion): Könnyűek, nagy energiasűrűségűek, kevésbé hajlamosak a memóriahatásra, hosszú élettartamúak és környezetbarát megoldást kínálnak.

2. Kapacitás:

   - Az akkumulátorok kapacitása kifejezve mAh (milliamperóra) vagy Wh (wattóra) egységben történik. Minél magasabb a kapacitás, annál hosszabb távolságot lehet megtenni egy feltöltéssel.

   - Például egy 500 Wh akkumulátor nagyobb távolságot tesz lehetővé, mint egy 400 Wh akkumulátor.

3. Távolság egy feltöltéssel:

   - A távolság, amit egy elektromos kerékpár egy feltöltéssel megtehet, számos tényezőtől függ:

- motor teljesítménye

- terep domborzata,

- használói beállítások (támogatási szintek)

- kerékpár típusa

   - Általában egy 400-500 Wh kapacitású akkumulátorral rendelkező elektromos kerékpár 50-100 km közötti távolságot tehet meg egy feltöltéssel, de ez csak egy általános iránymutatás.

A gyakorlati távolság jelentősen változhat a fent említett tényezőktől függően. Ezenkívül a gyártók gyakran kínálnak olyan specifikációkat, amelyek az optimális feltételek mellett számolják ki a távolságot, így a valóságban tapasztalt távolság rövidebb lehet. A pontos távolsági teljesítményt érdemes a konkrét kerékpár modelljének és a használati körülményeknek megfelelően ellenőrizni.

 

Sebességfokozat és támogatási szintek

Az elektromos kerékpárok számos változatban elérhetők, a sebességváltók és támogatási szintek száma a kerékpár típusától és gyártójától függ, így csak általános információkat osztunk meg veled.

Sebességfokozatok

Elektromos kerékpárokon gyakran megtalálhatók a hagyományos kerékpárokon is használt sebességváltók. Ez lehet hátsó agyváltó vagy első-hátsó váltórendszer. A számuk a kerékpár típusától függ, de általában 7-től 11 sebességig terjedhet.

Támogatási szintek

Az elektromos kerékpárok általában különböző támogatási szinteket kínálnak, amelyek lehetővé teszik, hogy kiválaszd a kívánt elektromos segítséget. Ezek a szintek változhatnak a minimális támogatástól a maximálisig.

A támogatási szintek beállítása lehetővé teszi, hogy alkalmazkodj a környezeti feltételekhez, a domborzathoz vagy a személyes erőnléthez. Például alacsonyabb támogatási szinteken hosszabb távolságokat tudsz megtenni, míg magasabb szinteken könnyebben leküzdeni a domborzati nehézségeket.

 

Az elektromos kerékpár töltési ideje és karbantartása

Az elektromos kerékpárok akkumulátorainak töltési ideje és a kerékpár tartóssága, karbantarthatósága modelltől és gyártótól függően változik, de vannak olyan általános információk, amelyekkel érdemes tisztában lenned.

 

Akkumulátor töltési ideje

 Az elektromos kerékpárok töltési ideje eltérő, melyek függhetnek az akkumulátor kapacitásától, a töltő teljesítményétől, valamint attól, hogy mennyire van lemerülve az akkumulátor. Jellemzően egy teljes feltöltés 3-6 óra közötti időt vesz igénybe, de egyes modernebb elektromos kerékpárok gyorsabb töltési lehetőségekkel is rendelkezhetnek.

Kerékpár tartóssága és karbantarthatósága

A kerékpár tartóssága és karbantarthatósága függ a kerékpár és az alkatrészek minőségétől, a használati körülményektől és a rendszeres karbantartástól is. Minél magasabb minőségű anyagokból és alkatrészekből készült egy elektromos kerékpár, annál tartósabb.

A legjobb, ha a konkrét elektromos kerékpár modelljének használati utasítását és a gyártói ajánlásokat figyelembe veszed, valamint rendszeresen ellenőrződ és karbantartod a kerékpárodat a hosszú élettartam érdekében.

 

Az elektromos kerékpár kijelzője

Az elektromos kerékpárokon olyan kijelzők és vezérlőegységek találhatók, amelyek lehetővé teszik az elektromos támogatás szabályozását és az alapvető információk megjelenítését. A kijelző és vezérlő típusa változhat típustól és gyártótól függően, viszont van néhány olyan általános információ, melyekkel érdemes tisztában lenned:

 

Kijelző típusai

   - LCD kijelzők: Ezek általában alapvető információkat jelenítenek meg, például sebesség, megtett távolság, akkumulátor töltöttségi szint és támogatási szint.

   - TFT (Thin Film Transistor) kijelzők: Magasabb felbontású és színes kijelzők, amelyek részletesebb információkat szolgáltathatnak, például térképet, sebességet, akkumulátor állapotot, távolságot stb.

   - LED kijelzők: Egyszerűbb, általában csak az alapvető információkat mutatják, mint például a támogatási szint vagy az akkumulátor töltöttségi szint.

 

Vezérlőegység típusai

   - Integrált gombok a kijelzőn: Néhány kerékpárnál a kijelzőbe épített gombokkal lehet vezérelni a támogatási szintet és más funkciókat.

   - Külön vezérlőegység: Egyes elektromos kerékpárokon külön vezérlőegység található a kormányon, amelyen keresztül könnyedén váltogathatod a támogatási szinteket és vezérelheted a kijelzőt.

   - Információk a kijelzőn:

   - Sebesség: Jeleníti meg az aktuális sebességet.

   - Távolság: Megtett távolság vagy össztávolság információ.

   - Támogatási szint: Az aktuális elektromos támogatási szint.

   - Akkumulátor töltöttsége: Az akkumulátor töltöttségi szintje vagy a hátralévő üzemidő.

   - Idő: Az eltelt idő vagy óra.

   - Egyéb információk: Térkép, hőmérséklet, időjárás stb., a kijelző típusától és funkcióitól függően.

A fejlett kijelzők és vezérlőegységek rendszerint magasabb árkategóriájú elektromos kerékpárokon találhatók meg. Az információk és funkciók a gyártótól és a modelltől függően változhatnak, ezért mindig ajánlott az adott kerékpár specifikációit ellenőrizni a részletes információkért.