Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Gravel kerékpár

Fedezd fel a Gravel kerékpárok széles választékát! Ideális választás túrázóknak, kalandoroknak és mindazoknak, akik szeretik felfedezni a változatos terepeket. Kínálatunkban megtalálod a legnépszerűbb márkákat és modelleket, korszerű vázakat, hatékony fékrendszereket, és széles gumiabroncsokat, amelyek biztosítják, hogy minden úton magabiztosan közlekedhess. Válaszd a Gravel kerékpárt, és indulj el az új kalandok felé! Ha szeretnél még többet megtudni a Gravel kerékpárokról, görgess lejjebb!

Rendezés:

Kross Esker 1.0 M 28 L gry_pew g

339.990 Ft 315.900 Ft
24.090 Ft

Kross Esker 2.0 M 28 XL red_bla g

449.990 Ft 417.900 Ft
32.090 Ft

Kross Esker 1.0 M 28 S gry_pew g

339.990 Ft 315.900 Ft
24.090 Ft

Kross Esker 4.0 M 28 M gre_bla gNG

559.990 Ft 520.900 Ft
39.090 Ft

A "Gravel kerékpár" technikásabb terepeken való közlekedésre is alkalmas. A "gravel" kifejezés murvát/kavicsot jelent, ebből adódóan biztonságosan és könnyen megbirkózik a murvás vagy a kavicsos utakkal.

 

A Gravel kerékpárok általános jellemzői

Szélesebb keréktávolsággal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy stabilan tudj közlekedni változatos terepeken. A gumiabroncsok jó tapadást és kényelmet biztosítanak, akár 2-es méretű gumik is alkalmazhatók.

Váza és a kormánypozíciója segít az egyensúly megtartásában. Hajlított támvillával rendelkezik, aminek célja a rezgések, ütések és rázkódások hatékonyabb elnyelése. A kényelmes testtartás érdekében a fejcső hosszabb, mint a hagyományos országúti kerékpárokon. 

Bizonyos típusok beépített rugózással vagy villa-amortizátorral felszereltek a kényelmesebb tekerés érdekében. A tárcsafékek hatékonyabbak és megbízhatóbbak, különösen nedves és saras körülmények között. Ezek a kerékpárok ideálisak túrázáshoz is, mivel általában minden szükséges rögzítési ponttal rendelkeznek.

Neked való a Gravel kerékpár ha,

 • szereted felfedezni a tájat, és hosszabb túrákat tervezel különböző tereptípusokon, akár aszfalton, murván vagy kavicsos utakon, a Gravel kerékpár ideális választás lehet számodra. A robosztus szerkezet, a kényelmes testtartás és a sokoldalú gumiabroncsok lehetővé teszik, hogy magabiztosan tekerj bármilyen környezetben.

 • kalandkerékpáros és bikepacking rajongó vagy. A Gravel kerékpárok sok rögzítési ponttal rendelkeznek a csomagok, táskák és tartozékok számára, így tökéletesen alkalmazkodnak a bikepackinghez és a hosszabb túrákhoz. Ezek a kerékpárok lehetővé teszik, hogy szükség esetén sok felszerelést vigyél magaddal anélkül, hogy csökkentenéd a tekerés kényelmét.

 • országúti kerékpározó vagy, aki változatosságra vágyik: Ha már unod az állandó aszfaltot, és kipróbálnád magad más típusú terepeken is, a Gravel kerékpár az ideális választás. Ezek a kerékpárok lehetővé teszik, hogy új kihívásokat keresve fedezz fel murvás, kavicsos vagy kisebb erdei utakat, miközben megőrzöd az országúti kerékpározás sebességét és hatékonyságát.

 • minden időjárási körülmények között tekerő vagy: A Gravel kerékpárok gyakran tárcsafékekkel vannak felszerelve, amelyek hatékonyabbak és megbízhatóbbak nedves és saras körülmények között is, mint a hagyományos fékek. Ezért ezek a kerékpárok ideális választás lehetnek azoknak, akik változatos időjárási viszonyok között is rendszeresen kerékpároznak.

 • városi kerékpáros vagy, aki rugalmasságot keres: A Gravel kerékpárok sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy városi közlekedésre is használd őket. Képesek kezelni az utcai körülményeket és az esetleges rosszabb minőségű utakat is, miközben kényelmes üléspozíciójuk és stabil vezethetőségük megkönnyíti a városi kerékpározást.

Gravel kerékpár előnyei és hátrányai

Segítünk a döntésben!

Előnyök:

 • Sokoldalúság

A Gravel kerékpárok sokoldalúak, képesek kezelni különböző terepeket, beleértve az aszfaltutakat, murvákat és kavicsos utakat is. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy változatos környezetekben tekerjenek, és felfedezzék a különböző útvonalakat.

 • Kényelem

A Gravel kerékpárok kényelmes üléspozíciót biztosítanak, amely lehetővé teszi hosszabb távok megtételét anélkül, hogy túlzottan megterhelné a testet. Emellett a hajlított támvilla és egyéb kényelmi funkciók segítenek csökkenteni az úton tapasztalható rázkódást és rezgéseket.

 • Stabilitás

A szélesebb kerék- és gumiabroncsok stabilabbá teszik a Gravel kerékpárokat változatos terepeken. Ez lehetővé teszi a magabiztosabb vezetést és jobb tapadást az instabilabb talajokon.

 • Túrázásra teremtették

A Gravel kerékpárok sok rögzítési ponttal rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy csomagokat és felszereléseket vigyél magaddal hosszabb túrákhoz vagy bikepackinghoz.

 • Tartósság

A Gravel kerékpárok általában erős, strapabíró szerkezettel rendelkeznek, ami hosszú élettartamot biztosít akár intenzív használat mellett is.

Hátrányok:

 • Nehezebb vázszerkezet

A Gravel kerékpárok általában nehezebbek lehetnek, mint a hagyományos országúti vagy városi kerékpárok. Ez a nehezebb súly némi kompromisszumot jelenthet a gyorsulás és a manőverezhetőség terén.

 • Költségek

A Gravel kerékpárok általában nem olcsók, különösen a prémium kategóriás modellek. Az alkatrészek, mint például a tárcsafékek és a könnyű, de erős vázak, gyakran magasabb árkategóriába tartoznak.

 • Nem minden körülményre alkalmasak

Bár a Gravel kerékpárok sokoldalúak, és képesek kezelni sokféle terepet, nem minden esetben ideálisak. Például extrém technikás vagy nagyon meredek terepeken lehetnek határaik.

 • Karbantartás

A Gravel kerékpárok néhány funkciója, például a tárcsafékek és a rugózások, bonyolultabbak lehetnek, és több karbantartást igényelhetnek, mint a hagyományos kerékpárok.

 

 

A Gravel kerékpár sebességváltói

A Gravel kerékpárokon található sebességváltók függhetnek a gyártótól, modelltől és árkategóriától. Mutatjuk melyek fordulnak elő gyakrabban:

Mechanikus sebességváltók

A legelterjedtebb típusok közé tartozik a Shimano és a SRAM mechanikus sebességváltórendszere. Ezek kiválóan működnek, könnyen karbantarthatók, és széles választékban elérhetők.

Elektromos sebességváltók

Egyes prémium vagy magasabb kategóriás Gravel kerékpárokon elektromos (elektronikus) sebességváltók is találhatók. A Shimano Di2 és a SRAM eTap a két gyakran alkalmazott elektromos rendszer.

Belt Drive (övfűrész) rendszerek

Néhány Gravel kerékpár különlegesebb meghajtási rendszert használ, amely övfűrész (belt drive) technológiát alkalmaz. Ezek a rendszerek általában csendesek, karbantartásmentesek és tiszta megjelenést biztosítanak.

 

A Gravel kerékpárok fékrendszerei

A Gravel kerékpárok esetében a fékrendszerek sokféle lehetőséget kínálnak, és szintén a gyártótól, modelltől és árkategóriától függően változhatnak. Mutatjuk az elterjedtebb fékrendszereket:

Tárcsafékek

Tárcsafékek (disc brakes) gyakran alkalmazottak a Gravel kerékpárokon. Két típusa van: hidraulikus és mechanikus. Hidraulikus tárcsafékek kiváló fékerőt és finom szabályozhatóságot kínálnak, míg a mechanikus változatok könnyebben karbantarthatók.

Hagyományos Fékek

Néhány Gravel kerékpár hagyományos, felhúzott fékeket is használ, melyek lehetnek cantilever fékek vagy linear-pull fékek. Bár ezek a típusok kevésbé elterjedtek, néhány kerékpármodell még mindig alkalmazza őket.

Hibrid (rendezett) rendszerek

Előfordul, hogy hibrid vagy rendezett fékrendszereket is találhatsz, amelyek a tárcsafékek és a hagyományos fékek előnyeit ötvözik. Ezek a rendszerek nagyobb fékerőt és sokoldalúságot kínálnak.

A Gravel kerékpárok körében a tárcsafékek preferáltak leginkább, mivel hatékonyak és megbízhatóak változatos terepen. A vásárlás előtt mindig érdemes megvizsgálnod a választott kerékpár specifikációit és a fékrendszer típusát, hogy a leginkább megfelelőt választhasd az igényeidnek és tervezett használati körülményeknek megfelelően.

 

A Gravel kerékpár kerékgarnitúrái és gumiabroncsai

A Gravel kerékpárokhoz használt kerékgarnitúrák és gumiabroncsok típusa nagyban függ a tervezett használati körülményektől, az igényeidtől és az adott kerékpármodell specifikációitól. Ennek függvényében azért az alábbi információkat érdemes megfontolni:

Kerékgarnitúrák

A Gravel kerékpárokon általában a 700c méretű kerékgarnitúrák találhatók, amelyek a hagyományos országúti kerékpárokon is használatosak. Ezek általában kiválóak az aszfaltúton és jól teljesítenek murvás és kavicsos utakon is.

Szélesebb, külső szélességű kerékgarnitúrákat alkalmazhatnak, például 19 mm-nél szélesebbeket. Ez lehetővé teszi a szélesebb gumiabroncsok használatát a jobb tapadás és kényelem érdekében.

Gumiabroncsok

A Gravel kerékpárokhoz szélesebb gumiabroncsokat (általában 35 mm-től 50 mm-ig terjedő méretet) ajánlanak. Ezek a gumiabroncsok jobb tapadást és kényelmet biztosítanak változatos terepen.

A tubeless gumiabroncsok egyre népszerűbbek a Gravel kerékpárokon. Ezeknek az előnye, hogy csökkentik a defekt kockázatát, és lehetőséget biztosítanak alacsonyabb nyomású gumik használatára terepen.

A Gravel kerékpárokhoz tervezett gumiabroncsok általában változatos profilmintákkal rendelkeznek, amelyek megfelelnek az aszfalt és a murva/kavics kombinált útviszonyoknak. A gyártók gyakran adják meg a maximális gumiabroncs szélességet, amelyet a kerékpár elfogad, és ez egy jó kiindulási pont lehet a választáshoz.

 

 

Gravel kerékpár kiegészítők és konzolok

A Gravel kerékpárokon való kiegészítő konzolok és tartók sokféle lehetőséget kínálnak, amelyek segítenek abban, hogy a kerékpárod még sokoldalúbb és funkcionalitásban gazdagabb legyen. Íme néhány elterjedt kiegészítő konzol és tartó típus:

Vázra szerelhető kiegészítők

Kulacstartók vagy biciklis táskák/multitool tartók, lehetővé teszik, hogy könnyen hozzáférhess italodhoz vagy szükséges eszközökhöz útközben.

Sárvédők

Sárvédők segítenek megvédeni téged a víztől és saratól nedves terepen. Vannak rögzíthető vagy gyorskioldós változatok, és néhány kerékpáron előre és hátra is szerelhetők.

Csomagtartók

Ha tervezel hosszabb túrákat, egy csomagtartó hasznos lehet csomagok, táskák vagy hátizsákok szállításához. Különböző típusú és méretű csomagtartók állnak rendelkezésre.

Navigációs konzolok

Navigációs tartók, konzolok segítenek a GPS készülékek, okostelefonok vagy kerékpáros számítógépek könnyű elhelyezésében és rögzítésében.

Kerékpár világítás

Biztonságosabb éjszakai kerékpározás érdekében fényszórók, hátsó lámpák és reflektorok felszerelése ajánlott. Ezeket lehet a kormányra, üléscsőre vagy vázra szerelni.

Tárcsafék adapterek

Ha tervezel tárcsafékkel ellátott Gravel kerékpárt, fontos lehet olyan adaptereket vagy konzolokat beszerezni, amelyek lehetővé teszik a kiegészítők, például sárvédők vagy csomagtartók rögzítését.

Mindenképpen fontos figyelembe venni a kerékpározási igényeidet és típusodat, amikor kiegészítő konzolokat és tartókat választasz. Az egyes gyártók által kínált specifikációkat és kiegészítőket érdemes megvizsgálni, hogy biztosan illeszkedjenek Gravel kerékpárodhoz.

Várható trendek a Gravel kerékpárok világában 2024-ben

2024-ben a Gravel kerékpárok terén számos izgalmas trend várható, amelyek a következők lehetnek:

 • Az elektromos kerékpárok általános növekedése mellett a Gravel kerékpárokban is növekedni fog az elektromos meghajtás iránti érdeklődés. Az elektromos Gravel kerékpárok lehetővé teszik a kerékpárosok számára, hogy könnyedén kezeljék a nehezebb terepeket és hosszabb távokat fedezzenek fel.

 • A kerékpárgyártók folyamatosan fejlesztik a könnyebb és erősebb anyagokat, mint például a karbon és az alumínium, hogy javítsák a Gravel kerékpárok teljesítményét és tartósságát. Ez lehetővé teszi, hogy a kerékpárok könnyebbek legyenek anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a szilárdságuk vagy stabilitásuk tekintetében.

 • A tubeless gumiabroncsok egyre népszerűbbek lesznek a Gravel kerékpárokon. Ezek a gumiabroncsok csökkentik a defekt kockázatát és lehetővé teszik alacsonyabb nyomású gumik használatát, ami jobb tapadást és kényelmet eredményez változatos terepen.

 • A Gravel kerékpárok gyakran rendelkeznek integrált tárolórendszerekkel és kiegészítőkkel, amelyek lehetővé teszik a könnyű csomagolást és a praktikus kiegészítők hozzáférhetőségét. Az integrált tartók, sárvédők és más tárolási megoldások egyre inkább a kerékpárok tervezésének részét képezik.

 • A Gravel kerékpárokban várhatók további technológiai fejlesztések, mint például okos navigációs rendszerek, teljesítményfigyelők és app-kapcsolatok, amelyek javítják a felhasználói élményt és lehetővé teszik az útvonaltervezést, a teljesítménykövetést és az adatmegosztást.

 • A kerékpárgyártók és a felhasználók egyaránt egyre nagyobb figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre. Ennek eredményeként a Gravel kerékpárok tervezése és gyártása során az újrahasznosított anyagok és fenntartható gyártási módszerek iránti igény növekedni fog.

Ezek a trendek valószínűleg alakítani fogják a Gravel kerékpárok piacát és fejlődését 2024-ben, miközben új lehetőségeket kínálnak a felhasználók számára a kényelmesebb, hatékonyabb és élvezetesebb tekerés érdekében.

 

AJÁNLÓ

Olvass tovább a Gravel kerékpárról blogbejegyzésünkben: