RÉSZLETES LEÍRÁS
Gluténmentes tortilla lisztkeverék; nem csak tortillához! A BioTechUSA Tortilla Baking Mix lisztkeverék egy gluténmentes; vegán lisztkeverék; amelyből készíthetsz tortillát; de ha inkább a görög konyha áll hozzád közelebb; akkor a gyros alapját; a pitát is elkészítheted belőle. A lisztkeverék alapja a rizsliszt; a napraforgómagliszt és a kukoricakeményítő; azonban; az élelmirost-tartalom növelése érdekében bambuszrostot és útifűmaghéjport is adtunk a keverékhez. A hozzáadott görögszéna magkivonat és az oregánó pedig fűszeres ízilágot kölcsönöz a kész tortillának vagy pitának. Az elkészítéshez a lisztkeveréken kívül csak egy kis élesztőre; olajra és langyos vízre van szükséged. Egy alapos összedolgozás; pihentetés; és már sütheted is! A tölteléket; feltétet készíts kedvedre; ha pedig egy kis extra ízre vágysz; turbózd fel valamelyik Zero Sauce-szal! *Gluténmentes az Európai Unió szabályozásának megfelelően. A fogyasztásra kész termék abban az esetben felel meg az állításoknak (gluténmentes; vegán; fehérjeforrás; élelmirostban gazdag); amennyiben a töltelék is megfelel. Egy pita/2 tortilla tápanyag tartalma**: **A felhasználási javaslatnak megfelelően elkészítve. A Tortilla Baking Mix az összes többi BioTechUSA termékhez hasonlóan biztonságos; gondosan válogatott összetevőket tartalmaz. A tészta elkészítése: Mérj ki 75 g lisztkeveréket egy keverőtálba; majd adj hozzá 3 g porélesztőt; jól keverd el. Végül adj hozzá 62 g langyos vizet és 7 g olajat; alaposan gyúrd össze. Hagyd a tésztát meleg helyen (~27-30 C°) lefedve 30 percig kelni; majd lisztezett felületen gyúrd át újra. Egy darab pita elkészítése: Nyújtsd ki a tésztát 12;5 cm átmérőjűre és 1 cm vastagságúra. 230 fokra előmelegített sütőben süsd a pita egyik oldalát 6-8 percig; a másik oldalát pedig 2-3 percig. Két lap tortilla elkészítése: Nyújtsd ki a tésztát 24 cm átmérőjűre és 2-3 mm vastagságúra. Süsd a lapokat forró serpenyőben 2-3 percig. Elkészítés után fogyaszd el egy napon belül. Szorosan lezárva; hűvös; száraz helyen tárold. Felbontás után 6 hónapon belül fogyaszd el. Rizsliszt; napraforgómagliszt; kukoricakeményítő; bambuszrost; útifűmaghéjpor (Plantago ovata magból); étkezési só; csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói); görögszéna (Trigonella foenum-graecum) magkivonat; oregánó. Tejet; tojást; szóját; földimogyorót; dióféléket; zellert; halat; rákféléket; puhatestűeket és kén-dioxidot tartalmazó élelmiszereket gyártó üzemben készült. Tápérték adatok 100 g porban 1 pitában/2 tortillában RI* (1 pitában/2 tortillában) Energia 1341 kJ/319 kcal 1310 kJ/312 kcal 16% Zsír - amelyből telített zsírsavak 4;1 g 0;8 g 10 g 1;5 g 14% 8% Szénhidrát - amelyből cukrok 45 g <0;5 g 33 g <0;5 g 13% 0% Rost 20 g 15 g ** Fehérje 15 g 13 g 26% Só 2;9 g 2;2 g 37% *Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). **RI érték nincs meghatározva. Miért ajánljuk a BioTechUSA Tortilla Baking Mix terméket?
Kiknek ajánljuk a BioTechUSA Tortilla Baking Mixet?
Mit tartalmaz egy adag BioTechUSA Tortilla Baking Mix?
Hogyan kell használni a BioTechUSA Tortilla Baking Mixet?
Hogyan kell tárolni a BioTechUSA Tortilla Baking Mixet?
ÖSSZETEVŐK
Gluténmentes az Európai Unió szabályozásának megfelelően.
A fogyasztásra kész termék abban az esetben felel meg az állításoknak (gluténmentes; vegán; fehérjeforrás; élelmi rostban gazdag); amennyiben a töltelék is megfelel.