Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Kerékpár lámpa és fajtái

2023. 09. 13. 13:23:52 Tóth Viktória
Kerékpár lámpa és fajtái

Fedezd fel a legjobb kerékpárlámpa fajtákat és törd meg az éjszakai sötétséget a biztonságos biciklizés érdekében!

A kerékpározás egy kiváló módja a testmozgásnak, a környezetvédelemnek és a szabadságnak. DE, mint minden sporttevékenység, a biciklizés is kockázatokat hordoz magában, különösen alacsony fényviszonyok között vagy éjszaka. Itt jönnek képbe a kerékpár lámpák, amelyek nemcsak a láthatóságunkat növelik, hanem a közlekedésbiztonságunkat is szolgálják.

A kerékpárlámpák elsősorban az éjszakai biciklizéshez vagy a sötét téli estékhez szükségesek; de sok esetben nappali kerékpározás során is nagy segítség lehet, a látásviszonyok növelésére például heves esőzésben, borult időben. Ezek a kis fényforrások valójában rendkívül sokoldalúak, és számos változata létezik, amelyek mindenféle kerékpár és kerékpáros szükségleteit kielégítik.

Ebben a blogbejegyzésben részletesen áttekintjük a kerékpárlámpák különböző típusait és fajtáit, hogy segítsünk Neked megtalálni az ideális világítási megoldást. Ismerd meg a különféle fényforrásokat, üzemmódokat és tervezési lehetőségeket, amelyekkel a kerékpárlámpák rendelkeznek, és hogy miként tehetik még élvezetesebbé és biztonságossá a biciklizést bármely napszakban vagy időjárási körülmények között. Legyél kész az utakra, és ismerd meg a legjobb kerékpárlámpa kiválasztásának minden fortélyát!

Ismerd meg a kerékpár lámpa fajtáit

A világítás használata a kerékpárokon elengedhetetlen a biztonság és a láthatóság szempontjából , mivel számos fontos funkciót lát el. A különböző kerékpárlámpa fajták széles választékban állnak rendelkezésedre, és különböző célokra, körülményekre és felhasználók igényeire szabhatók. Ebben a részletes leírásban megismerkedhetsz a leggyakoribb kerékpárlámpa fajtákkal és tulajdonságaikkal.

Kerékpár első lámpa

 • Az első lámpa a legfontosabb kerékpárlámpa, mivel segít a biciklistának látni az előtte lévő utat, és másoknak is észlelni őt.

Halogén lámpák

 • Régebbi technológia, melyeket kevesebb kerékpár használ manapság, de még mindig megtalálhatók. Megfelelő fényerőt biztosítanak, de hajlamosak túlmelegedni.

Agydinamós első lámpa

 • Az agydinamós első lámpák általában hosszú élettartammal és megbízhatósággal rendelkeznek. Azonban fontos tudni, hogy a lámpa csak akkor működik, amikor a kerékpár mozog, tehát ha megállsz, a világítás is megszűnik. Ezért sok modern kerékpáros választ olyan lámpákat, amelyek mellett lehetőség van a hagyományos akkumulátorok vagy elemek használatára is, így biztosítva a folyamatos láthatóságot még álló helyzetben is. Az agydinamós első lámpák azonban továbbra is népszerűek, különösen azok körében, akik fenntarthatóbb és hosszabb távú világítási megoldást keresnek.

LED lámpák

 • Az energiahatékony LED lámpák a legelterjedtebbek, mivel hosszabb élettartamúak és erősebb fényt sugároznak. A különböző erősségek és üzemmódok lehetővé teszik a használóknak, hogy a körülményekhez és az igényekhez igazítsák a fényerőt.

USB-töltésű lámpák

 • Ezek a lámpák kényelmesek, mivel újratölthetők, és nincs szükség elemcserére. A nagy teljesítményű USB-töltők pedig gyorsan feltöltik őket.

Kerékpár hátsó lámpa

 • A hátsó lámpa segít a mögötted haladó járműveknek észlelni téged. Az erős hátsó lámpák különösen fontosak éjszaka vagy rossz látási viszonyok között.

Villogó hátsó lámpák

 • A villogó üzemmódok segítenek felhívni a figyelmet. Ezek általában fényesebben villognak, majd egy rövid szünetet tartanak. A nagyobb látószögű villogó lámpák jobban növelik a láthatóságot.

Állandó fényű hátsó lámpák

 • Ezek folyamatos fényt sugároznak, ami általában egyenletesebb világítást eredményez. Hasznos lehet, ha lassú tempóban haladsz, vagy ha az akkumulátorok lemerülésének veszélye miatt szeretnéd fenntartani a láthatóságot.

Oldalirányú és perifériális lámpák

 • Ezek a lámpák segítenek másoknak észlelni téged oldalról, ami különösen fontos kereszteződésekben vagy útkereszteződésekben.

Perifériális világítás

 • Olyan lámpák, amelyek a kerékpár kerekein vagy pedálokon vannak elhelyezve, növelik a kerékpár teljes körüli láthatóságát.

Kerékpár fejlámpa

A kerékpáros fejlámpa egy olyan világító eszköz, amelyet a kerékpáros fejére vagy sisakjára rögzítenek, és elsősorban a bicikliző útját világítja meg előre. Ezek a lámpák segítik a biciklist az útjának megvilágításában, hogy biztonságosan közlekedhessen sötétedéskor, hajnalban vagy rossz látási viszonyok között. A kerékpáros fejlámpák rendszerint LED-technológiát használnak, ami erős és hatékony fényt biztosít, és számos fényerősségi beállítással és üzemmóddal rendelkezik. Ezek a lámpák általában újratölthető akkumulátorral vagy elemekkel működnek, és kényelmesen rögzíthetők a fejre vagy a sisakra. A kerékpáros fejlámpák növelik a biciklizés biztonságát és láthatóságát, és elengedhetetlenek éjszakai vagy alacsony fényviszonyok közötti kerékpározás során.

Moduláris és intelligens rendszerek

 • Néhány lámparendszer moduláris, ami azt jelenti, hogy a különböző elemek (első lámpa, hátsó lámpa, oldalirányú lámpák stb.) összekapcsolhatók vagy külön használhatók, attól függően, hogy milyen láthatóságot szeretnél elérni.
 • Intelligens lámparendszerek érzékelőkkel és automatikus fényerőszabályzással rendelkeznek. Ezek az eszközök képesek érzékelni a környezeti fényviszonyokat és a biciklis viselkedését, és ennek megfelelően változtatni a fényerőt és a villogó üzemmódokat.

Fontos megjegyezni, hogy a kerékpárlámpák választásakor figyelembe kell venni a helyi törvényeket és előírásokat is, valamint a saját vezetési szokásaidat és igényeidet. Ezenkívül a lámpák vízállóságát is érdemes megfontolni, különösen nedves időjárási körülmények esetén. A megfelelő kerékpárlámpa kiválasztásával javíthatod a biztonságodat és a láthatóságodat biciklizés közben, függetlenül attól, hogy nappal vagy éjszaka tekersz.

AJÁNLÓ

Frissítsd fel KRESZ-tudásod és tudd meg, milyen kerékpáros felszereléssel tudsz igazán biztonságosan közlekedni:

 

A kerékpárvilágítások fényforrásainak típusai

A kerékpárvilágítások fényforrásainak típusai nagyban befolyásolják a lámpák teljesítményét, hatékonyságát és fényerejét. A következőkben részletesen ismertetem a legfontosabb kerékpárvilágítás fényforrásainak típusait!

LED (Light Emitting Diode) világítás

 • Az LED világítások ma a legelterjedtebbek a kerékpárvilágításban, mivel kiválóan kombinálják a fényerőt, az energiahatékonyságot és a hosszú élettartamot.
 • Az LED-es lámpák kis méretűek, így könnyen elhelyezhetők a kerékpáron. Emellett alacsony energiafogyasztással működnek, ami azt jelenti, hogy hosszabb ideig használhatók egyetlen akkumulátor töltéssel.
 • A LED-ek széles spektrumú színtartományt kínálnak, így különböző színű és erősségű lámpákat lehet létrehozni.

Halogén lámpák

 • A halogén lámpák régebbi technológiát képviselnek, de még mindig megtalálhatók néhány kerékpárlámpa típusban.
 • Ezek a lámpák viszonylag jó fényerőt biztosítanak, de magasabb energiafogyasztással járnak, és rövidebb élettartammal rendelkeznek az LED-ekhez képest.
 • A halogén lámpák azonban stabil fényforrásként működhetnek, és szélesebb fényképét képesek sugározni.

Xenon lámpák

 • Ezek a lámpák rendkívül erős fényt bocsátanak ki, és néha off-road vagy extrém körülmények között használják.
 • Mivel magasabb feszültséget igényelnek, speciális áramforrást vagy átalakítót igényelnek, amely növeli az összköltségeket és a komplexitást.

HID (High-Intensity Discharge) lámpák

 • A HID lámpák hasonlóan nagy fényerőt kínálnak, mint a xenon lámpák, de alacsonyabb feszültségen működnek.
 • Ezek a lámpák gazdagon kékebb vagy fehérebb fényt bocsátanak ki, ami jó láthatóságot biztosít éjszaka.
 • Azonban a HID lámpák használata magasabb áramfogyasztással jár, és gyakran melegedési problémákat is okozhatnak.

Dinamolámpák

 • A dinamolámpák a kerékpár mozgásából származó energiát használják a világításhoz.
 • Állandóan világítanak, amikor a bicikli mozog, így nem szükséges akkumulátort vagy elemeket cserélni.
 • Ezek a lámpák általában kevésbé erősek, mint az akkumulátoros vagy elemes lámpák, de a fenntarthatóság és a hosszú távú használat szempontjából előnyösek.

USB-töltésű lámpák

 • Ezek a lámpák újratölthető akkumulátorral rendelkeznek, és a kerékpár USB-portjáról vagy egy másik töltőből tölthetők.
 • Rugalmasak és kényelmesek, mivel nem igényelnek elemcserét, és a teljesítményüket könnyen szabályozhatod.
 • A különböző modellek különböző fényerőt és üzemmódokat kínálnak.

Az ideális kerékpárvilágítás típusa függ a felhasználási céltól, a kerékpározási körülményektől és a személyes preferenciáktól. A legtöbb biciklistának ajánlott legalább egy erős első lámpát és egy villogó hátsó lámpát használni a biztonságos kerékpározás érdekében, különösen rossz fényviszonyok között vagy éjszaka. Az LED alapú lámpák általában a legpraktikusabb választás, mivel kombinálják a jó fényerőt és az energiahatékonyságot.

Azt tudtad, hogy?

A kerékpárvilágítás feltalálója a brit Percy Shaw volt, aki 1924-ben találta fel az első útburkolati jelzőlámpát, amelyet a kerékpárokra is felszereltek. Az első kerékpárvilágításokat azonban már korábban, 1888-ban alkalmazták, amikor a két kereket egy tengelyen forgató kerékpárokra először szereltek lámpát.

Első -és hátsó bicikli lámpák

Az első és hátsó bicikli lámpák alapvető fontosságúak a biciklizés során, különösen alacsony fényviszonyok között vagy éjszaka. Ezek a lámpák nem csak a biciklista láthatóságát növelik, hanem segítenek neki látni az előtte lévő utat és akadályokat. A következőkben részletesen bemutatom az első és hátsó bicikli lámpák jellemzőit és fontosságát:

Első bicikli lámpa

Fényforrás típusai

 • Az első bicikli lámpák általában LED (Light Emitting Diode) alapúak, mivel ezek a legelterjedtebb és legenergiahatékonyabb fényforrások. A LED lámpák erős, fehér fényt sugároznak, amely segít a biciklisnek látni az utat és az akadályokat.

Fényerő

 • Az első lámpák különböző fényerővel rendelkeznek. A fényerőt lumenben mérjük. A városi biciklikhez általában 100-300 lumen közötti lámpák elegendőek, míg az off-road kerékpározáshoz erősebb lámpákra lehet szükség, akár 1000 lumen is.

Üzemmódok

 • Az első lámpák gyakran többféle üzemmóddal rendelkeznek, például folyamatos fény, villogó fény, stroboszkóp és más kombinációk. Az üzemmódok lehetővé teszik a lámpa alkalmazkodását a környezeti viszonyokhoz és az akkumulátor élettartamának meghosszabbítását.

Világítási szög

 • Az első lámpák világítási szögét is figyelembe kell venni. Széles szögű lámpák kiterjedtebb területet világítanak be, míg keskenyebb szögű lámpák koncentráltabb fényt adnak.

AJÁNLÓ

A MERIDA HL-MD050 egy prémium minőségű első kerékpáros lámpa, amelyet kifejezetten a kerékpározás biztonságának és kényelmének növelésére terveztek. Az alábbiakban részletes leírást és ajánlást találsz a MERIDA HL-MD050 lámpáról!

Tulajdonságok és leírás

Fényerősség

 • A MERIDA HL-MD050 lámpa rendkívül erős fényerővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a kitűnő láthatóságot még sötét és rossz fényviszonyok között is. Ez a lámpa kiválóan alkalmas éjszakai kerékpározáshoz.

LED technológia

 • A lámpa LED technológiát alkalmaz, amelynek számos előnye van, például hosszú élettartam, alacsony energiafogyasztás és kiváló fénykibocsátás.

Különböző üzemmódok

 • A MERIDA HL-MD050 lámpa többféle üzemmódot kínál, például folyamatos fény, villogó és szakaszos világítás. Ez lehetővé teszi a lámpa alkalmazkodását az adott kerékpározási körülményekhez.

Tartók és rögzítéS

 • A lámpa könnyen rögzíthető a kerékpár kormányára vagy a sisakodra. A csomag tartalmazza a szükséges tartókat és rögzítőket is.

Vízálló kivitel

 • A MERIDA HL-MD050 lámpa vízálló kivitellel rendelkezik, így nem kell aggódnod az eső vagy más nedvességi hatások miatt.

Akkumulátor

 • A lámpa beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amely egyszerűen újratölthető USB-kábellel. Ez környezetbarát megoldást kínál, és megspórolja az elemek cseréjét.

A MERIDA HL-MD050 kerékpáros lámpa kiváló választás minden kerékpáros számára, aki a biztonság és a láthatóság fontos szempontnak tartja kerékpározás közben. Az erős fényerő, a különböző üzemmódok, valamint az újratölthető akkumulátor teszi ezt a lámpát sokoldalúvá és hatékonyvá. Használhatod városi kerékpározáshoz, hosszabb túrákhoz vagy éjszakai kerékpározáshoz egyaránt.

Azonban mindig gondoskodj róla, hogy a lámpa megfelelően legyen felszerelve és beállítva, hogy maximálisan kihasználd annak előnyeit. A MERIDA HL-MD050 lámpa biztosítja a biztonságot és a láthatóságot, amelyek elengedhetetlenek a kerékpározás során, különösen alacsony fényviszonyok között vagy éjszaka.

Hátsó bicikli lámpa

Fényforrás típusai

 • A hátsó bicikli lámpák is általában LED alapúak. Ezek a lámpák villogó vagy állandó fényt sugároznak hátrafelé, hogy a mögötted közlekedő járművek észlelhessék téged.

Fényerő

 • A hátsó lámpák általában kevesebb fényerővel rendelkeznek, mint az első lámpák. Kb. 20-100 lumen közötti fényerővel rendelkeznek, mivel főként azzal a céllal használják, hogy mások észleljenek téged.

Üzemmódok

 • A hátsó lámpák is rendelkeznek különböző üzemmódokkal, például villogó üzemmódokkal. A villogó üzemmódok segítenek felhívni a figyelmet, és meghosszabbíthatják az akkumulátor élettartamát.

Vízállóság

 • Mivel a hátsó lámpát könnyen érheti az eső vagy egyéb nedvesség, fontos, hogy vízálló legyen, hogy megőrizze a működőképességét nedves időben.

Mindkét lámpatípus kulcsfontosságú a biciklizés biztonságához, különösen éjszaka vagy homályos időjárási körülmények között. Tudtad, hogy a Dynamic Sportnál szettben is elérhető a kerékpáros első és hátsó lámpa? Kerékpár lámpa szettjeinkért, kattints IDE! Fontos megjegyezni, hogy sok országban jogszabályok szabályozzák a bicikli lámpák használatát, és előírják, hogy azoknak meg kell felelniük bizonyos követelményeknek. Érdemes olyan lámpákat választani, amelyek könnyen felszerelhetők és eltávolíthatók, hogy a biciklit biztonságosan parkolni lehessen. A jó láthatóság és a láthatóság növelése érdekében érdemes mindkét lámpát egyidejűleg használni, hogy a biciklista mindkét irányból jól látható legyen.

AJÁNLÓ

A Trelock LS 740 I-GO® Vector egy kiváló minőségű akkumulátoros kerékpáros hátsó lámpa, amelyet kifejezetten a kerékpározás biztonságának növelésére terveztek. A következőkben részletes leírást és ajánlást találsz a Trelock LS 740 I-GO® Vector lámpáról!

Tulajdonságok és leírás

Erős fényerő

 • Ez a hátsó lámpa rendkívül erős fényerővel rendelkezik, ami lehetővé teszi a kitűnő láthatóságot és a háttérvilágítást. A kiváló fényerő segít más közlekedőknek időben észrevenni téged, így növelve a biztonságodat.

LED technológia

 • A lámpa LED technológiát alkalmaz, amelynek számos előnye van, például hosszú élettartam, alacsony energiafogyasztás és kiváló fénykibocsátás. Az LED-ek megbízhatóak és tartósak, így hosszú időn keresztül kiváló teljesítményt nyújtanak.

Különböző üzemmódok

 • A Trelock LS 740 I-GO® Vector lámpa többféle üzemmódot kínál, például folyamatos fény, villogó, illetve szakaszos világítás. Ez lehetővé teszi a lámpa alkalmazkodását az adott kerékpározási körülményekhez és az akkumulátor élettartamának meghosszabbításához.

Tartó és rögzítés

 • A lámpa könnyen rögzíthető a kerékpárod hátsó részére a mellékelt tartóval. Az egyszerű rögzítés lehetővé teszi, hogy gyorsan és könnyen felszereld vagy eltávolítsd a lámpát szükség szerint.

Akkumulátor

 • A Trelock LS 740 I-GO® Vector kerékpáros lámpa beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amely egyszerűen újratölthető USB-kábellel. A lámpa állapotjelzővel rendelkezik, amely mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét.

Vízálló kivitel

 • A lámpa vízálló kivitellel rendelkezik, így nem kell aggódnod az eső vagy más nedvességi hatások miatt.

A Trelock LS 740 I-GO® Vector egy kiváló választás minden kerékpáros számára, aki a biztonság és a láthatóság fontos szempontnak tartja kerékpározás közben. Az erős fényerő, a különböző üzemmódok és az újratölthető akkumulátor teszi ezt a lámpát kiválóvá a hátsó világítás szempontjából. Használhatod városi kerékpározáshoz, hosszabb túrákhoz vagy éjszakai kerékpározáshoz egyaránt.

Azonban mindig gondoskodj róla, hogy a lámpa megfelelően legyen felszerelve és beállítva, hogy maximálisan kihasználd annak előnyeit. Ne felejtsd el rendszeresen tölteni az akkumulátort, hogy mindig készen álljon a használatra. A Trelock LS 740 I-GO® Vector lámpa megbízható és tartós választás a kerékpáros biztonság és láthatóság javítására.

 

 

A kerékpár lámpák funkciói

A kerékpárlámpák számos funkcióval rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a biciklis számára a láthatóság és a láthatóság szintjének testre szabását a körülményeknek megfelelően. Az alábbiakban részletesen bemutatom Neked ezeket a funkciókat!

Fényerő szabályozása

 • A legtöbb modern kerékpárlámpa lehetővé teszi a fényerő szabályozását. Ez azt jelenti, hogy a biciklis képes növelni vagy csökkenteni a lámpa fényerejét a környezeti viszonyoknak megfelelően. Például világosabb fényre van szükség éjszaka, mint nappal.
 • A fényerő szabályozás segít meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát és optimalizálni a láthatóságot.

Üzemmódok

A kerékpárlámpák általában többféle üzemmóddal rendelkeznek, amelyek között a biciklis választhat. Ezek az üzemmódok általában a következők lehetnek:

 • Folyamatos fény: Állandó, nem villogó fény.
 • Villogó fény: Intermittáló fény, amely segít felhívni a figyelmet.
 • Stroboszkóp fény: Gyorsan villogó fény, ami még inkább feltűnővé teszi a biciklit.

Az üzemmódok gyors váltása segíti a biciklist a körülményekhez igazodó láthatóság fenntartásában.

Időzített kikapcsolás

 • Néhány lámpa lehetőséget kínál arra, hogy beállítsd, mikor kapcsolódjon ki. Például beállíthatod, hogy a lámpa egy óra után automatikusan kikapcsoljon, hogy energiát takaríts meg.

Színhőmérséklet beállítás

 • Néhány lámpa lehetőséget kínál a fény színhőmérsékletének beállítására. A melegebb színhőmérséklet melegebb, sárgább fényt eredményez, míg a hidegebb színhőmérséklet hidegebb, kékebb fényt ad.

USB-töltés

 • Sok modern kerékpárlámpa újratölthető akkumulátorral rendelkezik, és USB-kábellel tölthető. Ez kényelmes és költséghatékony megoldás, mivel nincs szükség elemek cseréjére.

Vízállóság

 • A kerékpárlámpáknak általában vízállóaknak kell lenniük, hogy a nedves időjárási körülmények között is működjenek. A vízállóság fokát az IP (Ingress Protection) besorolás mutatja meg.

Rögzítési lehetőségek

 • A lámpákat különböző módon lehet rögzíteni a kerékpárhoz. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára a lámpák könnyű felszerelését és eltávolítását, valamint a lámpák testre szabását a kerékpár típusa és mérete szerint.

Oldalsó láthatóság

 • Néhány kerékpárlámpa oldalsó világítást is biztosít, ami segít a biciklisnek, hogy oldalról is látható legyen a közlekedésben. Ez különösen hasznos lehet kereszteződésekben vagy forgalmas utakon.

A kerékpárlámpák funkciói közötti választás a felhasználó személyes igényeitől és kerékpározási körülményeitől függ. Fontos azonban megfelelő láthatóságot és biztonságot biztosítani, különösen éjszaka vagy rossz fényviszonyok között. A jól megválasztott kerékpárlámpa növeli a biciklizés élvezetét és biztonságát.

AJÁNLÓ

Bemutatom az egyik legnépszerűbb kerékpár lámpa szettünket, mely kimagasló tulajdonságaival és praktikumával tökéletes világítása lesz kerékpárodnak. 

A SIGMA AURA 35 USB kerékpáros lámpa szett egy kiváló minőségű világító eszközök kombinációja, amelyek tervezésüknél és funkcióiknál a kerékpározás biztonságát és kényelmét helyezték előtérbe. Ez a szett magában foglalja az Aura 35 első lámpát és a Nugget II hátsó lámpát. Az alábbiakban részletes leírást és ajánlást találsz a SIGMA AURA 35 USB kerékpáros lámpa szettről!

Aura 35 USB első Lámpa

Fényerősség

 • Az Aura 35 USB első lámpa rendkívül erős fényerővel rendelkezik, ami lehetővé teszi a kitűnő láthatóságot még sötét és rossz fényviszonyok között is. A 35 lumen fényerő segít más közlekedőknek időben észrevenni téged, így növelve a biztonságodat.

USB-töltés

 • Az Aura 35 lámpát könnyedén újratöltheted USB-kábellel, így nem kell aggódnod az elemek cseréjéért vagy a hálózati töltő kereséséért.

Különböző üzemmódok

 • Az Aura 35 lámpa többféle üzemmódot kínál, például folyamatos fény, villogó és energiatakarékos üzemmód. Ez lehetővé teszi a lámpa alkalmazkodását az adott kerékpározási körülményekhez és az akkumulátor élettartamának meghosszabbításához.

Tartó és rögzítés

 • A lámpa könnyen rögzíthető a kerékpárod kormányára a mellékelt tartóval. Az egyszerű rögzítés lehetővé teszi, hogy gyorsan és könnyen felszereld vagy eltávolítsd a lámpát szükség szerint.

Nugget II USB hátsó Lámpa

Erős hátsó világítás

 • A Nugget II hátsó lámpa rendkívül erős hátsó fényerővel rendelkezik, ami kiváló háttérvilágítást biztosít. Ez segít a mögötted haladó járművek és biciklisek számára időben észrevenni téged.

USB-töltés

 • A Nugget II lámpát szintén könnyedén újratöltheted USB-kábellel. Így mindkét lámpa egyszerre tölthető, ami kényelmes és környezetbarát megoldást kínál.

Különböző üzemmódok

 • A Nugget II lámpa is többféle üzemmódot kínál, például folyamatos fény, villogó és energiatakarékos üzemmód. Így testre szabhatod a világítást a saját igényeidnek megfelelően.

A SIGMA AURA 35 USB kerékpáros lámpa szett tökéletes választás minden kerékpáros számára, aki a biztonság és a láthatóság fontos szempontnak tartja kerékpározás közben. Az erős fényerő, a különböző üzemmódok, az USB-töltés és az egyszerű rögzítés teszi ezt a szettet kiválóvá a nappali és éjszakai kerékpározás során is. Használhatod városi kerékpározáshoz, túrákhoz vagy akár a mindennapi munkába járáshoz is.

A SIGMA AURA 35 USB kerékpáros lámpa szett megfelel a magas minőségi elvárásoknak, és hosszú távon megbízhatóan szolgálja a láthatóságodat és biztonságodat a közutakon. Ne felejtsd el rendszeresen tölteni az akkumulátort, hogy mindig készen álljanak a használatra, és ellenőrizd a lámpák állapotjelzőit a töltöttségi szint monitorozásához. Ezzel a szettel garantáltan megfelelsz a közlekedési előírásoknak és növeled a saját és mások biztonságát a kerékpározás során.

Kerékpár lámpa tartók és rögzítők

A kerékpár lámpa tartók és rögzítők olyan eszközök, amelyek segítenek a bicikli lámpákat biztonságosan és hatékonyan felszerelni a kerékpárra. Ezek a tartók és rögzítők különböző típusokban és kialakításokban érhetők el, hogy megfeleljenek különböző lámpa- és kerékpármodelleknek. A következőkben részletesen bemutatom ezeket a tartókat és rögzítőket!

Kormánytartók

 • A kormánytartók a lámpák elhelyezésére szolgálnak a kerékpár kormányán. Ezek a tartók gyakran könnyen felszerelhetők és eltávolíthatók, így könnyen testre szabhatod a lámpád helyét. A kormánytartók lehetnek egyszerű szorítók vagy klipek, amelyek a kormányon rögzülnek.

Ülésre rögzíthető tartók

 • Az ülésre rögzíthető tartók a bicikli hátsó részén található ülésre rögzíthetők, és a hátsó lámpa elhelyezésére szolgálnak. Ezek a tartók általában könnyűszerkezetűek és strapabíróak.

Villásszár-tartók

 • A villásszár-tartók a kerékpár villaszárára rögzíthetők, és az első lámpa elhelyezésére szolgálnak. Ezek lehetnek merevek vagy rugalmasak, és segítenek a lámpa stabil rögzítésében.

Sisakra rögzíthető tartók

 • A sisakra rögzíthető tartók a kerékpáros fejvédőkre rögzíthetők, és egy extra lámpa elhelyezésére szolgálnak. Ezek a tartók hasznosak lehetnek a láthatóság növeléséhez éjszaka vagy rossz fényviszonyok között.

Kötözők és szilikon tartók

 • Ezek az egyszerű, rugalmas tartók könnyen használhatók és testre szabhatók a kerékpár és a lámpa méretének megfelelően. Általában gumiból vagy szilikonból készülnek, és a kormányra, a villaszárra vagy más részekre csatolhatók.

Integrált tartók

 • Néhány modern kerékpármodell beépített lámpatartókat kínál, amelyek a kerékpár kialakításához illeszkednek. Ezek a tartók elegánsak és általában a lámpa a kerékpár része lesz.

Univerzális tartók

 • Az univerzális tartók olyan kialakításúak, hogy számos különböző lámpatípusra alkalmasak legyenek. Ezek a tartók többféle kerékpárra illeszkedhetnek.

Fontos szempont, hogy a tartó vagy rögzítő megbízhatóan tartsa a lámpát, és ne mozogjon vagy csússzon el a kerékpározás közben. Az is lényeges, hogy a tartó vagy rögzítő könnyen használható legyen, így könnyen felszerelhető és eltávolítható a lámpával együtt. Mindez hozzájárul a kerékpár lámpa hatékony és biztonságos használatához, ami növeli a biciklis láthatóságát és biztonságát az utakon.

AJÁNLÓ

Az őszi kerékpározás során egyre kevesebb fényviszony, így nagyon fontos a kerékpáros lámpa és elengedhetetlen a megfelelő öltözet:

 

 

Elemes és akkumulátoros biciklilámpák üzemideje

Az elemes és akkumulátoros bicikli lámpák üzemideje fontos szempont a lámpa kiválasztásakor. Az üzemidő a lámpa teljesítményétől, az elemek vagy akkumulátorok kapacitásától, valamint a lámpa beállításaitól függ. Lentebb találod, a részletes leírást az elemes és akkumulátoros bicikli lámpák üzemidejéről!

Elemes bicikli lámpák üzemideje

Elem típusa

 • Az elemes lámpák általában hagyományos AA vagy AAA típusú elemeket használnak. Az elemek típusa és minősége meghatározza az üzemidőt. Alacsonyabb minőségű elemek rövidebb üzemidőt biztosíthatnak.

Fényerősség és üzemmódok

 • Az elemes lámpák általában korlátozottabb fényerővel rendelkeznek, és az üzemidő a fényerősségtől és az üzemmódtól függ. Például egy magas fényerősségű üzemmód jelentősen lerövidítheti az elemek élettartamát.

Energiahatékonyság

 • A lámpa tervezése és elektronikája jelentősen befolyásolja az energiahatékonyságot. Néhány lámpa lehetővé teszi az energia takarékosabb üzemeltetését, ami hosszabb üzemidőt eredményez.

Elemek száma

 • A lámpa általában egy vagy több elemmel működik. Minél több elemet használ, annál hosszabb üzemidő várható. Azonban ez növelheti a lámpa súlyát és méretét is.

Villogó üzemmódok

 • A villogó üzemmódok általában hosszabb üzemidőt biztosítanak, mivel a lámpa csak rövid időn keresztül van bekapcsolva.

Akkumulátoros bicikli lámpák üzemideje

Akkumulátor típusa

 • Az akkumulátoros lámpák általában lítium-ion akkumulátorokat használnak, amelyek hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint az elemek. Az akkumulátor kapacitása meghatározza az üzemidőt.

Fényerősség és üzemmódok

 • Az akkumulátoros lámpák általában nagyobb fényerőt és hosszabb üzemidőt kínálnak, mivel az akkumulátorok nagyobb teljesítményt képesek biztosítani. Az üzemidő továbbra is függ a fényerősségtől és az üzemmódtól.

Töltési idő

 • Az akkumulátoros lámpák töltési ideje szintén fontos szempont. Minél rövidebb a töltési idő, annál gyorsabban lehet újratölteni a lámpát, amikor az akkumulátor lemerül.

Akkumulátor cseréje

 • Néhány lámpa lehetőséget kínál az akkumulátor cseréjére, ami lehetővé teszi hosszabb túrákhoz vagy kerékpáros utazásokhoz való felkészülést.

Intelligens vezérlés

 • Néhány modern akkumulátoros lámpa intelligens vezérlési funkciókkal rendelkezik, amelyek automatikusan szabályozzák a fényerőt és az üzemmódokat a körülményeknek megfelelően, ezáltal optimalizálva az üzemidőt.

Fontos megjegyezni, hogy az elemes lámpák általában rövidebb üzemidőt biztosítanak, és időnként elemcserére van szükség. Az akkumulátoros lámpák hosszabb üzemidőt kínálnak és újratölthetők, de előfordulhat, hogy hosszabb töltési időre van szükségük. A lámpa kiválasztásakor érdemes figyelembe venni az elvárásokat és a tervezett használatot, hogy megtaláld a megfelelő üzemidőt és a láthatóságot biztosító lámpát a kerékpározáshoz.

AJÁNLÓ

A kerékpáros lámpád mellett még elfér egy szuper GPS Computer, tudd meg miért érdemes beszerezned korábbi blogunkból:

 

A kerékpárvilágítással kapcsolatos közlekedési szabályok

A kerékpárvilágítással kapcsolatos közlekedési szabályok rendkívül fontosak, mivel biztosítják a biciklisták láthatóságát és a közlekedésbiztonságot éjszaka és alacsony fényviszonyok között. Az alábbiakban részletesen ismertetem ezeket a szabályokat!

Világítás és láthatóság

Elöl fehér lámpa

 • Minden kerékpárnak rendelkeznie kell egy elől fehér színű lámpával, amely megfelelően világít, és képes megvilágítani az utat előtted. Az előlámpát kötelező használni sötétedéskor, hajnalban és rossz fényviszonyok között.

Hátul piros lámpa

 • Az összes kerékpárnak rendelkeznie kell legalább egy hátul piros lámpával vagy visszaverővel, ami megfelelően látható és figyelemfelkeltő. A hátul piros lámpát kötelező használni az éjszakai és alacsony fényviszonyok közötti kerékpározás során.

Oldalsó visszaverők

 • A kerékpárnak oldalsó visszaverőkkel is kell rendelkeznie, amelyek segítik a biciklit oldalról láthatóvá tenni.

Kötelező használat

 • Az elől fehér lámpát és a hátul piros lámpát kötelező használni sötétedéskor, hajnalban és rossz látási viszonyok között, például köd, eső vagy hó esetén.

Lámpa fényereje

 • Az elől fehér lámpának elég fényerősnek kell lennie ahhoz, hogy jól láthatóvá tegye az utat előtted, és hogy időben észrevegye az akadályokat és a veszélyeket. A pontos fényerőre nincs szigorú előírás, de a lámpának megfelelően be kell világítania legalább 10-20 méter távolságot.

Villogó üzemmód

 • Sok kerékpárlámpa rendelkezik villogó üzemmóddal, amely növeli a láthatóságot és segíti a biciklist a figyelemfelkeltésben. A villogó üzemmód használata különösen ajánlott éjszaka és rossz időjárási körülmények között.

Szabálytalanságok következményei

 • A kerékpárlámpa és visszaverők hiányos vagy nem megfelelő használata büntetést vonhat maga után. A büntetések és a szankciók országonként változhatnak, de általában pénzbírságot vagy más következményeket tartalmaznak.

Az előírt kerékpárvilágítás használata nem csak a jogszabályoknak való megfelelés miatt fontos, hanem a saját és mások biztonságáért is felelős. A lámpák és visszaverők növelik a láthatóságot az utakon, és hozzájárulnak a biciklisták és járművezetők közötti biztonságos közlekedéshez. Éjszakai és rossz fényviszonyok között ne felejtsd el bekapcsolni a lámpáidat, és gondoskodj róluk, hogy mindig megfelelően működjenek. További láthatóságot növelő kerékpáros felszerelését kattints IDE!

 

 

Kedvezmények és törzsvásárlói rendszer a Dynamic Sportnál

Ismerd meg jobban kedvezmény rendszerünket!

A Dynamic Sportnál tudsz SZÉP-kártyával is fizetni, méghozzá mindhárom SZÉP-kártya típust elfogadjuk. Hogy hogyan tudsz online fizetni OTPK&H vagy MBH SZÉP-kártyával fizetni? Pontos útmutatást ezen a linken találsz. Még több hasznos információért olvasd el blogbejegyzésünket, melyben sok kérdésedre választ kapsz a SZÉP-kártyás fizetési móddal kapcsolatban.

Na de, ne is álljunk meg itt ismerd meg jobban kedvezmény rendszerünket, mellyel még többet tudsz spórolni! Természetesen az árak igényeid szerint változnak, de a Dynamic Sport kerékpáros webshop számos lehetőséget nyújt ahhoz, hogy kedvezményesen legyen tiéd bármelyik  Gravel kerékpárbiciklis táska, vagy kerékpáros fejvédő sisak  és bármely kerékpáros termék üzletünkből.

Hűségpont rendszerünket azért hoztuk létre, hogy még kedvezményesebb árat tudjuk nyújtani. Első lépésként regisztrálj be, hozd létre saját fiókodat már ezzel a lépéssel is rengeteg kedvezményre tettél szert. Pontgyűjtő rendszerünkben minden 1 pont - 1 forintot ér, ezek a pontok a vásárlások után összeadódnak, melyeket tetszőlegesen fel tudsz használni online vásárlásaidnál, a legelső vásárlástól számított 180 napig. Valamint regisztráció után -2% kedvezményt kapsz árainkból, ez összevonható más akciókkal és a hűségpont rendszerrel is.

Legyél törzsvásárló és hajts rá a még nagyobb kedvezményekre! Amennyiben vásárlásod, vagy eddigi vásárlásaid összértéke meghaladja a 100.000Ft-ot, automatikusan törzsvásárlóvá válsz. Az új státuszodról e-mailben értesítünk, figyelmedet felhívva arra, hogy az eddigieknél is kedvezőbb feltételekkel tudsz a Dynamic Sport webáruházban vásárolni. Számos előnyhöz jutsz ezáltal, mivel jóval olcsóbban jutsz így a termékekhez, törzsvásárlóinknak ingyenes szállítási és visszaküldési lehetőséget kínálunk (meghatározott összeg felett). Ezeken felül törzsvásárlóként igénybe veheted online shopping asszisztens szolgáltatásunkat. Nagyon megéri, ne hagyd ki!

Záró gondolatok

Termékválasztás előtt mindig érdemes átgondolni személyes prefenciáidat mint az ár, a design, a minőség. Válaszd a számodra legmegfelelőbb terméket, de ha esetleg mégse lenne az igazi egyszeri alkalommal ingyen vissza tudod küldeni. Amennyiben garanciális problémád merül fel, bővebb információt ezen a linken találsz. Várunk személyesen üzletünkbe, hogy szakmai kérdésekben tudjunk segíteni, ajánlani személyre szabottan kerékpárt és hozzájuk illeszkedő kerékpáros kiegészítőket. Online vásárlás során is számíthatsz ránk, keress minket bizalommal bármilyen kérdésed felmerül! A Dynamic Sport csapata sok éves szakmai tapasztalaton és hosszas kutatásokon, próbákon van már túl, hogy a legmagasabb minőségű kerékpáros termékeket megtalálja és kínálja a biciklis szerelmeinek. 

AJÁNLÓ

Tudj meg mindent a teleszkópos biciklikről és nyeregcsövekről a következő blogbejegyzéseink segítségével:

A Dynamic Sportnál lehetőséged van a SZÉP-kártyával is fizetned kerékpáros világításodat, tudj meg mindent:

A tökéletes női biciklis nadrágot keresed? A legjobb helyen jársz, figyelmedbe ajánlom legújabb blogomat: