Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
TERMÉKKATEGÓRIÁK

Roller

Ebben a kategóriában a legjobb rollereket, elektromos rollereket és hozzájuk tartozó kiegészítőket találod. A rollerek megjelenésével egy új, izgalmas közlekedési formával ismerkedhetsz meg, mely környezetbarát módja a városi közlekedésnek. Kínálatunkban egyaránt megtalálod a klasszikus rollereket és az elektromos rollereket is. Ha nem tudod milyen roller illik hozzád, hogyan kell karbantartani az elektromos rollereket és akkumulátorukat, akkor görgess le a megoldásért, és tudj meg mindent!

Roller típusai

Roller funkciói

Milyen anyagokból készülnek a rollerek?

Az elektromos rollerek akkumulátorának feltöltési ideje

Milyen rollert válassz?

Roller és védőfelszerelései

Roller tisztítása és karbantartása

Roller tartozékai és kiegészítői

 

Roller előnyei

A rollerezés egy nagyszerű módja a testmozgásnak,  javíthatja az egyensúlyt és a koordinációt.  Mint minden sportolási forma, a rollerezés is segíthet a stressz enyhítésében és a mentális egészség javításában. A legfőbb előnye, hogy számos helyen közlekedhetünk vele, beleértve a járdákat, bicikliutakat és parkokat. Egyszerűen tárolható, kis helyen is elfér, így ideális választás ha belvárosi lakásban élsz vagy kollégiumi szobában, illetve irodai munkába járáshoz. A roller használata fenntarthatóbb és olcsóbb, mint más közlekedési lehetőségek, például az autó vagy a tömegközlekedés. Használata során ügyeljünk arra, hogy biztonságban legyünk! Megfelelő védőfelszereléssel mint sisak, kesztyű és a rolleren elhelyezett világítással sokan tehetünk ennek érdekében. Amennyiben a roller/elektromos roller lesz hétköznapjaid során a legfőbb közlekedési eszközöd, érdemes előre megtervezni útvonalad, hiszen sokkal kényelmesebb védett bicikliúton közlekedni mint az autók mellett lavírozni. A rollereseknek  is ismerniük kell a forgalom szabályait, beleértve az állóhelyi előírásokat és a sebességkorlátozásokat.

 

Milyen típusú rollerek vannak?

Utcai rollerek: ez a leggyakoribb típus, amelyet az emberek általában közlekedési célokra használnak. Általában 2-3 lapátosak, és kemény vagy puha kerekekkel rendelkeznek.

Elektromos rollerek: Az elektromos rollerezés kényelmes, egyszerű és mindenekelőtt környezetbarát módja a városi közlekedésnek. A fő előnyük közé tartozik, hogy használatuk kényelmes és költségkímélő, valamint az, hogy az elektromos rollerek a környezetre sincsenek káros hatással.

Freestyle rollerek: ezek a rollerek kisebb kerekekkel rendelkeznek, és a lapjukban kisebb lyukakat találhatunk, amelyek segítenek a trükkök kivitelezésében. Az ilyen fajta roller elsősorban azoknak a sportolóknak ajánlott, akik trükköket szeretnének végezni akár betonon, akár utcai környezetben.

Quad rollerek: közismertebb nevén négykerekű rollerek, ezek a klasszikus téglalap alakú roller kerék helyett négy kerékkel rendelkeznek a lábaikon. Valószínűleg sokak számára ismerősek az ilyen fajta rollerek, mivel ezeknek használatára gyakran a játszótereken van lehetőségünk. Azonban ma már klasszikus retro kiegészítőként is szolgálhatnak.

Kanyarodós rollerek: ez az újonnan megjelent fajta a kanyarodós roller pattogójára épül. Az ilyen típusú rollernek három vagy négy kereke van, vagy négy kerékkel, amelyek két párban helyezkednek el, és elfordítják az alapot, hogy oldalsó mozgást biztosítson.

Gyermek rollerek: az ilyen típusú rollereket kifejezetten a gyermekeknek tervezték, így ezek a legkisebbek számára ajánlottak. Általában szélesebb lappal és nagyobb kerekekkel rendelkeznek, hogy segítsenek az egyensúly megtartásában.

 

Milyen funkciók jellemzik a különböző roller típusokat? 

Az összecsukható rollerek könnyen összehajthatók és hordozhatók, ami kényelmessé teszi őket az utazás során vagy akkor, amikor nem használod. Ezek a rollerek általában könnyű anyagokból készülnek, mint például alumínium, és gyorsan összeállíthatók vagy szétszedhetők. Praktikusak lehetnek a hétköznapok során munkába és iskolába járáshoz, összehajtva könnyen fel tudod kapni és kisebb helyen is elfér.

Az elektromos rollerek akkumulátorral működnek, ami segít a haladásban és a sebesség növelésében. Mivel akkumulátorral működnek, a sebesség és hatótávolság függvényében különböző modellek és teljesítményszintek állnak rendelkezésedre. Az elektromos roller gyors, kényelmes utazási élményt nyújt, környezetkímélő és rengeteg időt spórol meg Neked a hétköznapjaid során. Az elektromos hajtásnak köszönhetően a roller akár 25 km/h-s sebességgel is képes közlekedni, így az utazás gyorsabb és hatékonyabb lesz, mint gyalog vagy kerékpárral. Emellett az elektromos rollereknek általában 30-90 km-es hatótávolsága van egyetlen töltéssel, így nincs szükség gyakori töltésre.

Az off-road rollerek nagyobb méretű és robosztusabb kialakításúak, és tervezésük célja az egyenetlen terepen való közlekedés. Erősebb kerekekkel, felfüggesztéssel és strapabíró vázzal rendelkeznek, hogy jobban kezeljék a dombos, kavicsos vagy erdei utakat.

 

Milyen anyagokból készülnek a rollerek?

A rollerek különböző típusú anyagokból készülhetnek, attól függően, hogy milyen típusú rollerről van szó.

Az alumínium rollerek népszerűek a könnyűségük és tartósságuk miatt. Az alumínium könnyű és ellenáll a kopásnak, így ideális anyag a roller vázának és kormányának elkészítéséhez. Az acél rollerek erősek és strapabírók. Az acél konstrukció nagyobb súlyt jelenthet, de nagyobb terhelést is elbír, ezért népszerű a BMX és a más nehéz terhelésnek kitett rollerek esetében. A műanyag rollerek gyakran a kezdők vagy a gyerekek számára készülnek. Az olcsóbb és könnyebb műanyag anyagok ideálisak a kevésbé igénybe vett rollerek számára, ahol a könnyű súly és az alacsony ár fontos szempont. Néhány prémium kategóriás roller alumínium és más kompozit anyagok kombinációjával készül. Ezek az anyagok rendkívül könnyűek és erősek lehetnek, valamint hatékonyan csökkentik a vibrációkat és a rázkódást.

A rollerek kerekei általában poliuretánból (PU) vagy gumi anyagból készülnek. A kerekek mérete, keménysége és tervezése jelentős hatással van a rollerek teljesítményére és használati jellemzőire. Mutatunk néhány gyakori keréktípust és azok tulajdonságait:

A kerek keménysége a PU anyag összetételétől függ. Puha, közepesen kemény és kemény kerekek léteznek. A puha kerekek jobban elnyelik az egyenetlenségeket és javítják a rugalmasságot, így kényelmesebb gördülést biztosítanak, de kevésbé gyorsak. A keményebb kerekek nagyobb sebességet és simább gördülést eredményezhetnek, de érzékenyebbek az egyenetlenségekre. A kerék mérete is befolyásolja a rollerek teljesítményét. Általában a kisebb kerekek gyorsabbak és manőverezőképesebbek, míg a nagyobb kerekek stabilabbak és simább gördülést eredményezhetnek. A rollerek mérete és a kerekek átmérője gyakran a roller típusától és a felhasználási területtől függ. A kerekek profilja lehet lapos, kör alakú vagy egyéb formájú. Az egyes profilok különböző tapadást és irányíthatóságot biztosítanak. Például a lapos profilú kerekek gyorsabbak lehetnek egyenes vonalban, míg a kör alakú kerekek jobb tapadást és irányíthatóságot nyújthatnak. A rollerek kerekei csapágyakon gördülnek. A kerekek minősége és a csapágyak típusa jelentősen befolyásolhatja a gördülés simaságát és a sebességet. A minőségi csapágyak hatékonyabb gördülést eredményeznek, ami növelheti a roller sebességét és teljesítményét.

A megfelelő kerék kiválasztása függ a rollerezés stílusától, a terület jellemzőitől és az egyéni preferenciáktól. Például egy trükközésre tervezett roller általában kisebb, keményebb kerekekkel rendelkezik, míg egy városi közlekedésre szánt roller nagyobb, puha kerekekkel rendelkezhet a kényelmes és sima gördülés érdekében.

 

Milyen típusú akkumulátorokat használnak az elektromos rollereknél és mennyi idő a töltésük?

Az elektromos rollerek általában lítium-ion (Li-ion) vagy lítium-polimer (Li-Po) típusú akkumulátorokat használnak. Ezek a típusok elterjedtek az elektromos közlekedési eszközökben, mivel kiváló teljesítményt, energiahatékonyságot és hosszú élettartamot kínálnak.

Az akkumulátorok töltési ideje és üzemideje változó lehet attól függően, hogy milyen típusú roller, milyen kapacitású akkumulátor és milyen töltőrendszer van használatban. Általában az elektromos rollerek töltése 3 és 8 óra közötti időtartamot vehet igénybe.

Az üzemidő, vagyis a töltés után mennyi ideig képes a roller működni, az szintén változó lehet. Az üzemidőt számos tényező befolyásolhatja, például: a terhelés (a rolleren szállított súly), a sebesség, az útviszonyok (dombos vagy sík terep), a vezetési stílus és a környezeti tényezők (szél, hőmérséklet stb.). Ezek az elemek csökkenthetik vagy növelhetik a távolságot, amelyet egy töltéssel meg lehet tenni. Általánosságban elmondható, hogy a rollerek távolságteljesítménye 10 és 50 kilométer között változhat egyetlen töltéssel.

Az akkumulátor teljesítménye és üzemideje azonban modellek között változik, ezért mindig érdemes ellenőrizni a konkrét roller gyártó által nyújtott adatokat. A gyártók általában jelzik a roller üzemidejét és a töltési időt a termék specifikációiban vagy a használati útmutatóban.

 

 

Milyen méretű rollert válassz a testmagasságod és a felhasználási terület alapján?

Roller választásakor a testmagasságod és a használati terület alapján számos tényezőt figyelembe kell venni. Mutatunk néhány általános méret meghatározást, amelyek segíthetnek a megfelelő méretű roller kiválasztásában:

A testmagasságod alapján választhatsz megfelelő méretű rollert. Általában a következő táblázat ad egy kezdőpontot:

 • alacsonyabb mint 150 cm: 40-45 cm-es roller
 • 150-165 cm között: 45-50 cm-es roller
 • 165-175 cm között: 50-55 cm-es roller
 • 175 cm felett: 55 cm-es vagy nagyobb roller

Ez csak egy általános iránymutatás, és az egyéni preferenciáktól és testalkattól is függ, így érdemes kipróbálni több méretű rollert is, hogy megtaláld a számodra a legkényelmesebbet a Te alkatodnak!

A használati terület is befolyásolhatja a roller méretét. Ha főként zárt térben, pl. egy sportcsarnokban vagy lakásban szeretnéd használni, akkor kisebb méretű roller is megfelelő lehet. Ha viszont kültéren, pl. utakon, járdákon vagy erős forgalomban szeretnéd használni, akkor nagyobb méretű roller előnyösebb választás lesz számodra, mivel stabilabb és jobban kezelhetőek vele az egyenetlen felületek.

 

Ajánló

További hasznos információkat a Elektromos roller – Árak, Vélemények, Akciók blogunkban is olvashatsz!

 

Rollerezés során is vigyázz magadra, biztonságod érdekében viselj megfelelő védőfelszerelést!

A sisak a legfontosabb biztonsági felszerelés a roller használatakor. Válassz olyan sisakot, amely megfelel a helyi biztonsági előírásoknak és a roller használatának típusának. A sisaknak megfelelően illeszkednie kell a fejedre, és szorosan kell rögzülnie. A sisak védi a fejedet a sérülésektől és csökkenti a súlyos fejsérülések kockázatát.

A kéz- és könyökvédők segítenek megvédeni a csuklókat, könyököket és kezeket a sérülésektől, amikor elesel vagy kisebb ütközés történik. Ezek a védők párnázott anyagból készülnek, és csökkentik a csonttörés és horzsolás kockázatát.

A térdvédők védelmet nyújtanak a térdízület számára. Egy esés során a térdvédők csökkenthetik a térdsérülések kockázatát. Fontos, hogy a térdvédők kényelmesen illeszkedjenek és megfelelően rögzüljenek a helyükön.

Viselj olyan cipőket, amelyek biztos fogást és stabilitást nyújtanak. A zárt lábbelik vagy sportcipők megfelelő választásnak bizonyulnak, mivel biztosítják a lábak stabilitását és védelmet nyújtanak az esetleges sérülések ellen.

Ha éjszaka vagy rossz látási viszonyok között rollerezel, fontos láthatósági felszereléseket is viselni. Ez lehet láthatósági mellény, fényvisszaverő szalagok vagy villogó lámpák, amelyek segítenek a többi közlekedőnek észrevenni téged.

Emellett pedig, mindig érdemes betartani az alábbi alapvető biztonsági szabályokat:

 • Rollerezés közben tartsd a figyelmedet mindig az utakon és a környezeteden.
 • Legyél tisztában a közlekedési szabályokkal,és tartsd is be azokat! Frissítsd fel KRESZ tudásodat erről szóló blogbejegyzésünkkel.
 • Rollerezés közben kerüld el az olyan forgalmas utakat vagy területeket, ahol a rollerezés kevésbé biztonságos vagy veszélynek van kitéve.
 • Tanuld meg, hogyan kell megfelelően irányítani és fékezni a rollert, hogy jobban kezelhesd a különböző helyzeteket.

Ezek a biztonsági felszerelések és intézkedések segítenek minimalizálni a sérülés kockázatát és biztonságosabbá teszik a roller használatát, ezzel is növelve a rollerezés élményét.

 

Hogyan tudod megfelelően karbantartani és tisztítani a rolleredet?

A rollerek rendszeres karbantartása és tisztítása javítja azok teljesítményét és élettartamát. Néhány lépésben megmutatjuk ezeket, amelyek segíthetnek a roller karbantartásában és tisztításában:

 1. lépés: Rendszeresen ellenőrizd a roller alkatrészeit, például a kerekeket, a féket, a csapágyakat és a kormányt. Győződj meg arról, hogy nincsenek-e sérülések, meglazulások vagy kopások. Ha észreveszel bármilyen problémát, gondoskodj az időben történő javításról vagy cseréről.
 2. lépés: Az alkatrészek megfelelő kenése segít a gördülékeny működésben és a hosszabb élettartamban. Ellenőrizd és kend meg a csapágyakat, a kormánytengelyt és a zsanérokat a gyártó által ajánlott kenőanyaggal.

 3. lépés: Tisztítsd le a roller felületét! Használj puha ruhát vagy szivacsot, hogy megtisztítsd a roller felületét a por, kosz és egyéb szennyeződések eltávolítása érdekében. Ha a rollered vízzel tisztítható, akkor használj enyhe szappanos vizet, majd alaposan öblítsd le és szárítsd meg.

 4. lépés: Tisztítsd meg a kerekeket és a fékeket!  A kerekek és a fékek fontosak a megfelelő működés szempontjából. Távolítsd el a felgyülemlett szennyeződéseket, mint például kavicsok vagy ragacsos anyagok, a kerekek és a fékek közül. Használj keféket vagy ruhát a tisztításhoz, és ellenőrizd, hogy a fékek megfelelően működnek-e.

 5. lépés: Végezz rendszeresen biztonsági ellenőrzést a roller teljes szerkezetére. Ellenőrizd a felfüggesztést, a kormányzárat, a fékeket és a csavarokat. Bizonyosodj meg arról, hogy minden jól rögzítve van, és nincsenek lazaságok vagy problémák, amelyek veszélyeztethetik a biztonságos használatot.

Ezenkívül mindig kövesd a gyártó által javasolt karbantartási útmutatót és útmutatókat. Ha bármilyen probléma vagy kétség merül fel, vedd fel a kapcsolatot egy szakemberrel vagy a roller gyártójával, bátran fordulj a Dynamic Sport csapatához meghibásodás/garanciális ügyintézés esetén.

Az elektromos rollereknek különleges karbantartási igényei vannak az elektromos rendszer és az akkumulátor miatt. Mutatunk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek az elektromos roller megfelelő karbantartásában, a hosszabb élettartam érdekében.

Akkumulátor karbantartásához, a következőkre ügyelj:

 • Kövesd az akkumulátor gyártója által javasolt töltési és tárolási útmutatót.
 • Tartsd az akkumulátort tisztán és szárazon. Vigyázz rá, hogy ne érjen hozzá víz vagy nedvesség. (eső esetén próbáld meg óvni az akksit, pl.: takard le valamilyen anyaggal)
 • Rendszeresen ellenőrizd az akkumulátor állapotát és töltöttségét, és szükség szerint töltsd fel.
 • Ha hosszabb ideig nem használod az elektromos rollert, távolítsd el az akkumulátort, töltsd fel és tárold megfelelően a gyártó által javasolt módon.

Az elektromos rendszernél, a következőkre figyelj nagyon:

 • Ellenőrizd az elektromos kábeleket, csatlakozásokat és csatlakozódugókat, és győződj meg arról, hogy nincsenek lazaságok vagy sérülések.
 • Tartsd tisztán az elektromos alkatrészeket, és óvd meg őket a nedvességtől és a szennyeződésektől.
 • Ha bármilyen műszaki probléma vagy hiba jelentkezik az elektromos rendszerben, fordulj szakemberhez vagy a gyártóhoz a javítás érdekében.

Kerekek és fékek állag megóvásához, fontos betartanod a következőket:

 • Tisztítsd meg és ellenőrizd a kerekeket, hogy eltávolítsd a felgyülemlett szennyeződéseket, mint például kavicsok vagy ragacsos anyagok.
 • Győződj meg arról, hogy a fékek megfelelően működnek, és ha szükséges, állítsd be vagy cseréld ki a fékbetéteket.

Ezeken felül, rendszeresen ellenőrizd a felfüggesztést, a kormányzárat és a csavarokat, hogy biztosítsd a stabil és biztonságos használatot. Figyelj a kormány és a kormánycsapágyak kopására vagy lazaságára.

Fontos megjegyezni, hogy az elektromos rollerek karbantartása és javítása speciális szaktudást igényelhet. Ha bármilyen komolyabb probléma vagy kétség merül fel, érdemes szakemberhez vagy a roller gyártójához fordulni segítségért és tanácsért. Garanciális ügyintézéshez, keress minket bizalommal!

 

 

Milyen kiegészítők és tartozékok érhetők el a rollerekhez? 

Az elektromos rollerekhez számos kiegészítő és tartozék érhető el, amelyek még kényelmesebbé és praktikusabbá tehetik a roller használatát. 

 Az elektromos rollerekhez elérhetők különböző típusú világítások, például első és hátsó lámpák, villogó fények vagy LED-szalagok. Ezek a világítások növelik a láthatóságot és a biztonságot, különösen sötétben vagy rossz látási viszonyok között. A csomagtartó vagy tároló rekesz kiegészítők extra tárolási lehetőséget nyújtanak, hogy kényelmesen szállíthasd a személyes tárgyaidat, mint például hátizsák, bevásárlótáska vagy esőkabát. A tömítő betétek segíthetnek megvédeni az elektromos rolleredet az esőtől vagy más időjárási körülményektől. Ezek a betétek vízálló anyagból készülnek, és könnyen rögzíthetők a rollerre. Kiegészítő biztonsági felszerelések, mint a különböző típusú zárak, kormányszár vagy riasztókat. Ezeken keresztül fokozhatod az elektromos rollered védelmét a lopással vagy illetéktelen használattal szemben.

Ezek csak néhány példa a rendelkezésre álló kiegészítőkre és tartozékokra. Mindig érdemes megfontolni az egyéni igényeket és a roller használati módját, hogy megtaláld a legmegfelelőbb kiegészítőket és tartozékokat az elektromos rolleredhez.