Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bicikli hajtómű

Kerékpár hajtómű az összes kerékpár típushoz. Kerékpár lánctányér, kerékpár hátsó fogaskeréksor, bicikli bal hajtókar, bicikli középcsapágy, bicikli lánc, bicikli pedál, kerékpár hajtómű alkatrész teljes választéka a szakértő Dynamic sport csapatától. Cseréhez vagy kerékpár hajtómű felújításhoz megtalálsz minden alkatrészt és szerszámot bicikli webshopunkban. A merev kerékpár hajtóművel energiát spórolsz ezért érdemes jobb minőségű alkatrészt beépítened kerékpárodba.

Kerékpár hajtómű az egyik legfontosabb alkatrésze kerékpárodnak. Ennek merevségétől, csapágyazásától függ, hogy mennyi energia kerül át a hajtásra. Viszont mivel a kerékpár hajtás egy összetett rendszer ezért a bicikli pedál a bicikli hajtómű a bicikli lánc és a hátsó fogaskeréksor is ide tartozik. Természetesen a hátsó kerékagyról sem felejtkezek meg, de arról a bicikli kerék kategóriában találsz leírást.

Csak viszonyításképp írom, hogy az bicikli SPD patent pedál és biciklis cipő szett 30% energiát takarít meg. Ez egy hosszabb kerékpározásnál elég sokat számít. A bicikli hajtómű merevsége azért fontos, mert ha nagyobb erővel hajtod a bringád esetleg kiállsz a kerékpár nyeregből akkor még szemmel is láthatod, ahogy a bicikli hajtómű jobbra balra hajlik a hajtási erőtől. Egy merev bicikli hajtómű viszont nem nyeklik nyaklik. Minden energiádat átviszi a hajtásra. Ezt a merevséget segíti az úgynevezett integrált középcsapágy. Ez egy nagyobb méretű csapágy, ami vázon kívül marad és látható is a hajtóműnél. Mivel itt kijjebb került az integrált középcsapágy, mint a monoblokk ezért még nagyobb oldalirányú terhelést kibír. Tehát a bicikli nyeregből kiállást is deformálás miatt bírja. A nagyobb méretű csapágyak pedig a jobb gördülési ellenállásban segítenek.

A bicikli lánc választásnál mindig vedd figyelembe, hogy hány sebességes rendszere van kerékpárodnak. Ennek megfelelően válasz bicikli láncot mert más a szélessége egy 8 sebességes bicikli láncnak és más egy 12 sebességes bicikli láncnak. Felhívom itt a figyelmed a bicikli lánc kenésére. Teflon spray vagy wax erre a legmegfelelőbb kenőanyag.

A bicikli hátsó fogaskeréksornál menetes fogaskeréksor és kazettás fogaskoszorú közül tudsz választani. Jellemzően 6-7 sebességes kerékpárokat szerelnek menetes kerékaggyal. Ebben az estben maga a racsni a menetes fogaskeréksorban található. 8-12 sebességes kerékpároknál kazettás fogaskoszorú van, és a kazettatestbe van szerelve a racsni.    

A bicikli pedál is fontos része a hajtásnak. A bicikli pedál csapágyazása, gördülése, merevsége nagyon sokat számít. Erre érdemes nagyobb hangsúlyt fektetned bicikli pedál választásnál.

Nézd meg a kerékpár kiegészítők, kerékpár szállítás legújabb kínálatát a Dynamic sport oldalán. Válaszd ki számodra legideálisabb bicikli ruházatot, és és élj a klubtagság kedvezmény lehetőségével. Szép kártya elfogadóhely - ingyenes
csomagvisszaküldés
 - Garancia.